LG 2021 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod ilja2001 9. 3. 2022 20:32

Dotaz na vlastníky a znalce TV LG. Lze zablokovat v TV Magic funkci DO? Aby fungovaly jenom tlačítka na DO?
Vybírám na rychlo TV pro staršího člověka a nedovedu si u něj představit fungování s těmi novými ovladači, ať už LG nebo Samsung. Nakonec nejspíše kvůli tomu skončím u Panáka JX940, i když je to pro zamýšlené použití trochu overkill.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hawk123 10. 3. 2022 11:35

Mám LG C1 a k dispozícií v nastaveniach je možnosť veľkosti kurzora a rýchlosť pohybu kurzora, nič viac. Má ale zmysel to riešiť hoci je to pre niekoho staršieho? Táto funkcia sa dá ignorovať a ak ju niekto používať nechce tak nemusí. Kurzor a teda ovládanie pohybom zmizne po niekoľkých sekundách keď je ovládač bez pohybu. Alebo sa dá okamžite zrušiť stlačením tlačidiel okrem stredového potvrdzovacieho.
hawk123
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 10. 3. 2022 16:39

Zjistil jsem mimo, ze se da odparovat ovladac a zustanou funkcni klasicka tlacitka. Akorat pri zmacknuti potvrzovaciho a mozna i neceho dalsiho se to zase automaticky sparuje.
Kdyz ono u tech starsich lidi je to nekdy problematicke, "co mi to tam zase beha po obrazovce, neco jsem zmackla apod." Ted nevim, jestli nekdy u okraje nevyskoci i nejaka lokalni nabidka, pokud se tam dostane magic kursor. Ale to ted nevim, LG doma nemam, max. nekde na navsteve. A mi osobne taky tenhle Magic ovladac k srdci neprirostl. Zatim vice veci hraje pro toho Panaka.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hawk123 10. 3. 2022 16:50

Bude zrejme závisieť taktiež aký model LG to bude. Moja LG C1 takúto možnosť odparovania nemá. Aspoň o tom neviem. Ovládač sa spáruje automaticky pri prvej inštalácii TV. Je tam maximálne diagnostika ktorá skontroluje stav a či sú batérie dosť nabité nič ďalšie tam nemám. Pohyb k okraju obrazovky alebo špeciálne gestá som zatiaľ žiadne neobjavil. Nevylučujem ale že tam čosi také môže byť. Ja za cca 4 mesiace som nenašiel ale nič iné ako namierenie na konkrétnu položku na obrazovke a potvrdenie stredovým tlačidlom. Inými slovami bez toho aby sa stlačilo potvrdzovacie stredové tlačidlo je jedno čo sa s ovládačom robí. Kľudne s ním môžem žonglovať a nemôže sa nič stať :D
Tiež som prvé dni používania nemal toto ovládanie rád ale dnes si už neviem predstaviť život bez toho. Je to pohodlnejšie a rýchlejšie ako prepínať len s ovládacími šípkami.
hawk123
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 10. 3. 2022 17:30

Odpárovat by mělo jít dlouhým podržením domečku a šipky zpět.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pike01 11. 3. 2022 09:56

Zas ty starší lidi nepodceňujte, LG tv se naučila ovládat i moje babička, které je přes devadesát. Rodiče jako sedmdesátníci s tím taky nemají problém. Připadně můžete využít léty osvědčenou metodu a tlačítka, která se nemají mačkat, přelepíte lepící páskou.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod ilja2001 11. 3. 2022 10:30

Obecně nepodcenuji stare lidi, znam i ty, kteri by to zvladli. Ale proste v tomto pripade to jako stastne reseni nevidim. Nakonec "vyreseno" objednanim vyse zmineneho Panasonicu. Ale to uz je OT v tomto vlakne.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod formen77 26. 3. 2022 08:31

Dobrý den,jaký je rozdíl mezi LG OLED 65C12 a LG OLED65C11,nějak se v tom neorijentuji.Děkuji za odpověď.
formen77
Junior

Odeslat příspěvekod formen77 26. 3. 2022 12:31

odpovím si sám,v barvě zadní strany.
formen77
Junior

Odeslat příspěvekod Dagy2 26. 3. 2022 23:11

Díky za vybádanie, tiež som hľadal aký je rozdiel.
Dagy2
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jardan60 29. 3. 2022 09:48

Ano, v barvě stojanu a zadní stěny.
jardan60
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondra P 11. 5. 2022 03:12

Ahoj LGčkáři, ti co mají LG C1, můžete mi tuto televizi doporučit? Uvažuju o ní v 65", tak by se hodili vaše zkušenosti s tímto modelem. A jak je to s jasem mám obavu, že není moc vysoký a obraz nebo detaily v hdr u kvalitního 4K obsahu nevyniknout, bude tmavý. Uvažoval jsem o Sony A90J ale četl jsem, že má problém s pohybem. Zaznamenali jste nějaké trhání obrazu třeba u starších filmů nebo i u něčeho v top kvalitě?
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod pike01 11. 5. 2022 14:48

Nízkého jasu u C1 bych se fakt nebál, mám starší model a stejně jsem si to všechno tlumil.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 11. 5. 2022 14:56

Mám B9, tedy nižší řadu a starší model a nedostatek jasu rozhodně nepociťuji, spíš naopak. V herním režimu u HDR jsem musel jas dost snížit, protože jas u HDR pálil v přítmí až nepříjemně do očí.
Ona je chyba srovnávat LED a OLED. U OLED, kde je podstatně vyšší kontrast není třeba, aby panel tolik svítil. Ztráty detailů se určitě bát nemusíte.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Ondra P 11. 5. 2022 16:43

Chtěl jsme se zeptat objednal jsem LG C1 v tsbohemia a zaplatil si rozšířenou záruku na 3 další roky. Znamená to, že televizi teď můžu používat jak chci, bez obavy z vypálení a záruka se vztahuje i na tohle?
Ondra P
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka