martas38 píše:Ale LG umí hrát přímo z NAS Synology a sama si ho i najde. Já třeba používám MMC z důvodu pluginu SSC, jinak bych ho nepotřeboval. Jak jsem psal, TV umí hrát z NAS, pochopitelně že v 4K HDR, umí nejrozšířenější streamovací služby, jde do ní poslat přes Airplay obraz i zvuk z iPhone a Macu, stejně tak zrcadlit jejich plochy, prostě mně v tvém využití připadá ta fyzická krabička AppleTV nadbytečná. Pravda nevím na co všechno ji používáš.
Ono je umí a "umí". Infuse, byť autorům někdy hrabe, a zrovna poslední výstřelky jsou toho důkazem, je aplikace, která je dost jinde, než vše, co jsem zkoušel. Je to ve spojení s AppleTV komfort, za který jsem si prostě zaplatil rád opakovaně. Nejde o formáty, jde o to, jak se s tím pracuje. Svého času jsem nedal dopustit na Kodi, měl jsem to i na PC, když jsem ho používal zároveň jako MMC i jako herní stroj, přátelům předělávám Android krabičky na OpenElec, nebo tam dávám Kodi, ale já si raději namísto krabičky "za 500", kterou si koupí oni a umí vše zaplatím 10x tolik a dám do ní jedinou aplikaci. Ale to je vždy otázka preferencí, každý má rád něco jiné. Rád bych měl o krabičku míň, klidně bych nahradil i externí zesilovač, i jsem právě myslel, že webOS6.0 bude jinde, proti 2.2, co mám, ale není o moc dál, stejně, jako to je na další TV, co mám doma, Samsung UE55RU7092, taky umí přehrávat, taky si najde Synology a tak dále. Ten Samsung ale nepoužívám, mám ho cca 1,5roku a má najeto tak 4h, je to jenom kulisa na zeď a tak mi je jedno, jak a co umí
-- 12. 9. 2021 01:13 --chodec80 píše:swenak píše:Tak otestováno, OLED55C1 funguje tak, jak bych očekával...
Tak to tě asi zklamu. Mám C1 od včera a kombinace AppleTV 4K a Arris (Netbox kabelovka) funguje tak, že se každou chvilku přepne HDMI z AppleTV na Arris. Arris je přitom vypnutý, tj. LG zobrazí "obraz" s otázkou, jestli chci HDMIxyz zapnout. Možná ti to jede, protože máš u TV jen jedno externí HDMI zařízení.
Na Panasonic plazmě se mi to nikdy (6+ let) nestalo, tam CEC fungoval příkladně. Je to strašný opruz.
Co na LG funguje bez problémů je zapnutí/vypnutí sebe i aktivního externího zařízení.
Nad čím dál kroutím hlavou je, že každému HDMI jde nastavit zvlášť obraz, ale zvuk je společný pro všechny. Potřeboval bych na HDMI1 (AppleTV) mít aktivní optický výstup a na HDMI2 (kabelovka) výstup na reproduktory TV.
PS: je super, že má WebOS aplikaci Kuki, ale když nejde nadefinovat její automatický start po zapnutí TV, tak je celá sranda k ničemu

Nejsem si jist, jestli jsem neměl koupit zase Panasonica.
Je to možné, že mi to teď jde, protože to umí, co právě chci, ale já to jinak používat nebudu. Nicméně bacha, ono taky jde o to, jakou máš AppleTV. Já si poslední 4K 2021 kupoval namísto předešlé 4K pouze proto, že tam mělo být i CEC lépe řešeno a právě ona uměla ve spojení s iOS14 fungovat tak, že tu 55EG9A7V 100% vypntula po tom, co jsem ručně AppleTV vypnul. Ale při uspání po čase toto nefungovalo vždy. Dokonce býval na předešlých verzích problém v tom, že to ruční vypnutí nefungovalo, pokud jsem zapnul AppleTV přes iPhone. Podpoře jsem to psal už snad někdy v roce 2015, nebo tak nějak, no, chvilku jim to trvalo

Ono s tím CEC je to fakt komedie. Někdy mi přijde, že byť jsme ve 21 století, tak někteří výrobci, resp. některé obory, jsou někde v minulém století. Ale prochází jim to, protože to většině zákazníků nepřijde. Třeba již zmíněný streamer/zesilovač WXA-50. Webové rozhraní, které jsem používal z času na čas, když jsem seděl u notebooku a chtě řešit hudbu, to je opravdu jako by to dělal někdo, kdo zaspal někde v roce 1990. Nebo nastavování nějkého Denonu, nebo Pieneeru, nebo co jsem to před pár lety zkoušel. To bylo ještě tragičtější. Kdyby to byl komplikovaný systém, tak chápu, že nechtějí investovat do vývoje aplikace, která je skrytá, ale je to pár funkcí, pár nastavení. Nebo i ten Citation Amp. To je pomalu horší, než když si přes telnet napojím rádio v autě, i tam je hezčí menu

Nicméně CEC, byla to chvályhodná snaha, kterou jako vždy ***** všichni, každý si jel po svém a protě to nefungovalo. Chápu, že např. výrobce má celou řadu produktů a z nich jde vystavět celé domáci audio/video. Pak snaha udržet si klienta a prodat mu vše dává smysl. Ale ani tam to nefungovalo 100% (nechce se mi to hledat, ale asi to tady na tomto fóru někde ode mně bude, jak mě Sony poslalo s CEC do ...., že pouze u jejich zařízení garantují 100% funkčnost, tak jsem koupil za snad 25tis jejich TOP model nějakého BD přehrávače, připojil a .... nic). Nicméně, pak je tu třeba právě Apple, který nemá vlastní TV, vlastní receivery, vlastní zesilovače. Ale ani on si nedal záležet, aby jeho CEC bylo alespoň na jeho straně funkční. Samozřejmě, možná třeba s nějakou konkrétní TV, resp. značkou to bylo lepší, ale ... co jsem se díval na net, tak prostě si na CEC stěžují všichni

A to nemluvím o kabelech, ono taky i blbý kabel může dělat problém.