LG OLED55BX

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod deffito 29. 1. 2021 11:33

Zdravím, již delší dobu koukám po oledu, aktuálně mám Samsung RU8002. Primární zaměření bude ps5 + netflix, občasné sportovní kanály. Prošel jsem několik diskuzí a nevím jestli oled není loterie kvůli vypalování. Jak se k tomu staví LG v rámci záruky? Slyšel jsem i názory, že po půl roce mají vypálená loga...Hlavně tedy u modelů z roku 2017.Máte někdo zkušenosti s tímto konkrétním modelem.
deffito
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 29. 1. 2021 13:29

Urcite sa vypalenia bat nemusis. Vyrobcovia na to myslia a maju vela mechanizmov ako tomu zabranit - ci uz je to nepatrny posun obrazu hore/dole a do stran alebo aktivacia setrica oprazovky po 2min necinnosti, pripadne stmavovanie loga a ine.
Musel by si sa celkom snazit aby si to beznym pouzivanim dokazal.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jardadts 29. 1. 2021 18:03

deffito : tady jsem ti překopíroval jeden příspěvek z Facebooku:

Za mna urcite neodporucam OLED LG ... Po vcerajsej zamietnutej reklamaciii ho jednoducho nikomu neodporucim ... Po 2 rokoch som spozoroval vypalene logo .. Tak som ro dak reklamovat este v zarucnej dobe ...zo servisu som dostal odpoved ze TV nie je stavane na take zatazenie .. Vyslo im ze ho mam pusteny v priemere 12,8hodiny .... Z toho co mi poslali, vypliva,ze OLED stavany na max 3,5 hodiny denne, inak stratite zaruku .... !!! nikto na to pri kupe neupozorni !!! cele zle
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2021 18:10

Po dvou letech si všiml vypáleného loga, ale TV dával reklamovat ještě v záruce. Takže asi v prodloužené. Taky nevidím, že by psal, jak koukal na různé stanice, nebo hlavně na jednu. Jestliže mu tam jelo 12 hodin denně něco, pak se vypálenému logu nedivím a je výbornou zprávou, že si toho všiml až po dvou letech.

Představa, že se Philips OLED bude výrazně lišit od LG ve vypalování, no nevím. Jsou TV, které mají lepší a horší ochranu. Rozdíl určitě je. Taky se stav mění každý rok.

Mimochodem... jestli důvodem k zamítnutí korektně podané reklamace bylo to, že TV jela enormně dlouho dobu, tj. dobu na kterou není stavěná, musí prodejce, respektive servis dohledat podmínky, které dostal zákazník při zakoupení výrobku... nebo jsou přímo uvedeny v návodu. Mělo by tam být jednoznačně uvedené, jak dlouho může denně TV běžet. Jestliže to tam není přesně uvedeno, pak tento důvod, z mého pohledu laika, neplatí. Mohou ho sice na kohokoliv odzkoušet, ale nemají podklad pro své tvrzení. Klient by musel být nějakým jasným a prokazatelným způsoben poučen. Byl/nebyl?

-- 29. 1. 2021 18:14 --

Pro úplnost dodám. Netvrdím, že se OLED nemůže vypálit. Jak je vidět, občas dojde k jakémusi poškození, které je formou degradace obrazu. Nicméně se už nejedná o davovou záležitost, a to určitě ve chvíli, kdy se na panel posílá různorodý obsah, nikoliv obraz se statickou součástí.

Další pohled říká, že i LCD se dokáže pokazit. Viz závady na podsvícení, ale také forma určité degradace, kde najednou vidí uživatel tmavý pruh, který dříve vidět nebyl.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jardadts 29. 1. 2021 18:37

MGX :
beru tyhle příspěvky vždycky s velkou rezervou . Na net může každý napsat cokoliv a nevíš jak to je doopravdy. Nicméně zajímavá informace je ta , že LG (možná i ostatní značky) mají v záručních podmínkách nějaký maximalní denní časový náběh ,po který ti uznají záruku na vypálení . Ten čas navíc není nijak velký . Pro mě tedy novinka.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 29. 1. 2021 22:02

Keby takyto casovy udaj bol niekde oficialne zverejneny, tak by ho kazdy dobry recenzent mal spomenut a isto by toho bol plny internet. Ak taketo nieco zverejnene nie je, tak to pri reklamacii pravne nemoze obstat.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Lakru 30. 1. 2021 08:57

jardadts: Právě že nikdo nepsal, že to je v záručních podmínkách... Prodejce/opraváři se to tomu člověku pouze jaksi pokoušeli tvrdit a je dost dobře možné, že nesprávně.
Lakru
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deffito 30. 1. 2021 10:46

Nebo ještě beru v úvahu Samsung QE55Q80T, ale podle mě to zas takový rozdíl oproti té RU nebude. Proto spíše tíhnu k oledu a koukám, že názory i tady jsou 50 na 50.
deffito
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod deffito 30. 1. 2021 13:06

Jinak jsem psal na LGshop, kde mi řekli, že se záruka na vypalování vztahuje.... Myslel jsme že vůbec. Jako na TV se statickými logy prakticky nekoukám no. Bojím se jen HUDU z her. Ale rozhodně nejsem toho názoru, že mi TV vydrží 10 let. to dneska nevydrží pomalu žádná elektronika :D
deffito
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 30. 1. 2021 15:11

Zapni si funkci zeslabení loga a ještě je tam toho víc na ochranu obrazu a regeneraci pixelů.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý