ležím v tom už něco přes týden a pořád se nemohu dobrat konce. Rozhodně jsem se mu ale přiblížil... snad. Věřím, že tady najdu finální rozuzlení celého případu!
Začal jsem s rozpočtem někde kolem 30k... Teď jsem u Epson 9400 (70k), ale stále si nejsem jistý, zda nejdu zbytečně vysoko. Celé to dost ovlivňuje fakt, že budu projektor používat jak na filmy, tak na hraní (PS5)... To automaticky vyřadilo Optomu UHD51, po kterém jsem sahal na začátku.
Každopádně moji tři finalisté jsou:
Epson 9400 (cca 70k)
Epson 7400 (cca 50k)
Epson 7100 (cca 40k)
- projektor namontovaný do zdi cca. 4,5m projekční vzdálenost na bílou zeď (recenze mluví spíše pro E7400)
- filmy a hraní tak 50% na 50%...
- 100% jeskyň z toho neudělám, ale závěsy toho moc nepropustí
- jaký HDMI kabel koupit, aby splňoval parametry pro 18GB Hdmi (případně 10GB Hdmi)
Sahal jsem už po 7400, ale narazil jsem na absenci 4k/60Hz/HDR což vlastně nevím zda úplně potřebuji... (jakožto hráč na nové generaci konzolí nejspíše ano) plus ten fakt, že kupuji něco co není úplně připraveno na budoucnost má taky svojí váhu. Epson 7100 to sice umí, ale zase ztrácí na projekci filmů (černá...). Ideální by bylo vidět všechny tři projektory vedle sebe - je to u nás vůbec možné?? (myslím i mimo lockdown). Nejspíše asi ne... Každopádně bez toho si asi celý obrázek nesložím. A dopadne to 9400 (což asi rozhodně špatná volba nebude, ale vykrvácí bankovní účet).
Někde jsem četl, že 7400 jde nastavit tak, aby šlo spustit 4K/60HZ/HDR, ale nevím zda tomu věřit..
Jak to tak čtu, tak jsem si to chtěl vše spíše sepsat, urovnat a ověřit si, zda jsou moje úvahy správné. Jsou?
![;-] ;]](./images/smilies/08.gif)
Díky předem za odpovědi!
Jakub