Dobrý den,
aktuálne mám doma plazmu Panasonic TX-P42G30E, s obrazem jsem maximálně spokojen, ale potřebuje set-topbox a taky ta úhlopříčka už nám nestačí. Takže bych ji rád nahradil, zatím mám tři favority (cena ideálně pod 20 000Kč, max pokud by to fakt stálo za ten rozdíl, tak lehce přes 20 000Kč, úhlopříčka 55"):
LG 55NANO86 - tímhle jsem začal, ale postupně začínám zavrhovat IPS, kvůli podání černé, mám to na monitoru u PC a ta černá fakt nicmoc.
LG OLED55BX - tohle už je lehce nad rozpočet, ikdyž jak jsem pochopil nejvíce se to kvalitou blíží plazmě, ale je to RGBW, takže nižší rozlišení, vypalovaní, apod..
Sony Bravia KD-55XH9077 - tohle se dá v akci sehant pod 20 000Kč, takže cena jakou bych si představoval. Černá lepší než na IPS, z úhlu se nato moc dívat nebudu. Akorát jsem se teď dočetl, žeto má problém běhet ve 4k na 120Hz bez rozmazaání obrazu. Hrát natom sice neplánuji, ale když už to má těch aspoň 100Hz, tak proč se dívat na 60Hz. Moc nerozumím tomu, jestli to rozmazání vadí pouze když hraju něco přes HDMI 2.1 nebo to nezvládne tu frekvecni a rozlišení ani když se budu dívat na nějaký film? Případně jestli je 120 problém, tak jestli lze nastavit aspoň 100Hz, a běhá to v pohodě.
Případně nějaké Qled od samsungu, ale tady mne hned odradilo, že to nepřehraje AVI, což by mi celkem dost vadilo, kdromě toho, že v té cenové kategorii se mi víc líbil obraz od Sony (dle porovnávacích videií na youtube) Jak jsem pochopil aby se Samsung zbavil problému se zářící bílou barvou(teď nevím správný termín), tak ji lehce stáhnul, tím pádem bílá na černé nedělá tak velký problém, ale díky tomu ve tmavých scénách zanikají detaily(proto mne zaujala více ta SONY).
Zkoušel sjem si dělat porovnání tady - https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1
Po jaké televizi v dané cenové kategorii a úhlopříčkou byste šáhli, případně která z výše uvedených bude mít nejlepší obraz (dívám se většinou večer, v noci, přímo proti televizi)?
Děkuji