Samsung QE75Q60 a Netflix bez Dolby Atmos proč?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Nessi75 8. 4. 2021 08:53

Hezký den všem, všiml jsem si jedné záhady. Na televizi Samsung QE75Q60 je předvolen netflix a TV je spojena s receiverem Marantz, podporující dolby atmos. TV atmos podporuje, ale pokud spustím netflix přímo na tv, pak netflix zvukovou stopu dolby atmos nenabízí, ikdyž se jedná o film s atmos. Pokud ale spustím BR přehrávač, kde je netflix také, pak už přehrání atmosu netflix na BR přímo nabízí.. Vše samozřejmě propojeno kvalitními HDMI kabely. Může mi prosím někdo poradit, v čem je zádrhel? Děkuji. Jirka.
Nessi75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PNP-NPN 8. 4. 2021 09:48

Podľa displayspecifications nemá tento TV HDMI eARC,takze Atmos z Netflixu signalizuje ako DD.
PNP-NPN
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 8. 4. 2021 10:08

Q60R, nebo Q60T? A Dolby Atmos passthrough máš povolený v nastavení?
Na Dolby Atmos z Netflixu není potřeba eARC.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Luda9sl 8. 4. 2021 10:11

PNP-NPN píše:Podľa displayspecifications nemá tento TV HDMI eARC,takze Atmos z Netflixu signalizuje ako DD.

Netflix používà DD+ pro kodování Atmosu
Denon AVR-X1700H
Magnat Signature 507 - Magnat supreme 5.1.2
Chord Mojo - Sennheiser HD 560S
HTPC - madVR - LG Oled B7
Luda9sl
Junior

Odeslat příspěvekod Nessi75 8. 4. 2021 10:19

KVOK: jak a kde prosím nastavit??
LUDA9sl: pokud ale spustím Betflix přes BR, pak vše jede jak má a přímo na receiveru je "dolby atmos" přes TV to tak ale není a píše pouze DD.
Nessi75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 8. 4. 2021 10:54

Nastavení - zvuk
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 8. 4. 2021 10:56

https://www.samsung.com/cz/support/tv-a ... m-samsung/ (Je to instrukce k jejich soundbaru, ale postup je stejný.)
A ten Blu-ray přehrávač máš zapojený do receiveru, do TV, nebo do obojího?
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Nessi75 8. 4. 2021 11:42

KVOK: vše mám nahnaný do receiveru a pak výstup z něj do TV. Jinak dle tvého návodu mi nenabízí ten e-ARC v expert nastavení.. Ikdyž TV atmos podporovat má.
Nessi75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 8. 4. 2021 11:55

Tak bys tam mel mít format zvuku hdmi a format digitalniho výstupu
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 8. 4. 2021 15:19

No a je to teda Q60R, nebo Q60T (popř. Q60A)?
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Nessi75 8. 4. 2021 16:26

KVOK: mám označení pouze Q60. Teď jsem vše kontroloval acr jak v TV tak na receiveru je v pořádku. Na TV nastavena podpora dolby atmos a stejně to nejede..
Nessi75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladik1983 8. 4. 2021 17:11

Ani nevíš co máš za model televize, těžko radit...

Na AVR povolit ARC v nastavení pro HDMI. A v televizi zaškrtnout Dolby Digital Plus a Atmos... a samozřejmě propojit HMDI ARC na televizi s HDMI OUT na AVR

https://youtu.be/q_v5HuoxGyQ
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nessi75 9. 4. 2021 08:03

Zdravím, vím jakou mám TV, vždyť to píšu, že Samsung QE75Q60. Jinak díky za tip, ale jak na receiveru tak na TV to mám zadané, jako i dle videonávodu, prostě ACR povolené. Přesto Netflix na TV nejede v atmosu. Přes BR je to v pohodě, ale přes TV to ne a ne rozchodit.
Je mi ještě jedna věc divná a to ta, že TV mi v menu (pokročilé) nabízí v "Digital output audio" pouze možnost "PCM" a nikoliv pood ním "Dolby digital" nebo "dolby digital+". Není právě tady chyba? Jak a kde ale přenastavit?? Díky.
Nessi75
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ladik1983 9. 4. 2021 08:10

Q60 je hezký ale právě R, T, A označuje modelový rok TV což je na tom označení to nejdůležitější.

Jinak jak píšeš, v tom je právě ten problém, tam bys měl mít zaškrtnuto to DD+ ne PCM. U mé Q70R to šlo změnit až když jsem spustil Netflix. Pak si ta TV nastavení zapamatovala. Takže to zkus.. Spustit na Netflixu nějaký film co je s Atmos např. Extraction a jít do nastavení v průběhu sledování a změnit na DD+
ladik1983
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Nessi75 9. 4. 2021 12:25

Ladíku, díky, zkusím a dám vědět, jinak ta TV bude "R". Jirka.
Nessi75
Kolemjdoucí