Jakou TV 55“ az 65“ do 15tis. az 18 tis.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Eqwidirium 3. 7. 2021 09:23

Zdravím,

jdu si k vám pro radu, potřebuji koupit tu nejlepší TV do 15 tis. az 18tis.. Měl jsem Hisense 65A7500 nicméne po rozchodu s polovickou ji tu TV nechávám. Nic méne trh se za tu dobu změnil. Tak třeba se už za tuhle cenu najde něco lepšího. Děkuji.

Co tak koukam a nacházím:

https://www.electroworld.cz/metz-65muc7000z

https://www.electroworld.cz/tcl-65p815

https://www.electroworld.cz/philips-65p ... 12#produkt
Naposledy upravil Eqwidirium dne 4. 7. 2021 06:47, celkově upraveno 1
Eqwidirium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 3. 7. 2021 22:39

a přitom do 15k je jen ten Metz. V 55" má ale IPS displej (horší černá, horší kontrast), nevím, jak tato 65". Ani DV podporu nemá. Nemá to moc smysl.

Zbylé 2 převyšují 15k ..i když k té p815 vrátěj 350Kč na kartu, takže to vychází tak nějak přesně a je to VA panel, DV apod. Pěknej kousek, ale těžko říct, kam směřuješ. Pokud chceš na filmy, tak 65" má větší smysl a tohle je za ty peníze supr.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Eqwidirium 4. 7. 2021 06:53

Ahoj, no dejme tomu že limit máme do 18k nejvíce, jestli se najde fakt neco za co ty 3tis. priplatit. VA panel ma i ten METZ ne?. Prostě bych rád to nejlepší do té ceny. Ta Philipska je spatna volba kvuli panelu?. Trosku se bojím toho TCLka :D
Eqwidirium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 4. 7. 2021 11:42

Všechny 3 jsou to čínské TV :) , není důvod se čehokoliv bát. Ten Metz 55MUC7000Z má v 55" IPS. Proto jsem psal, že nevím, jak to je u 65". Může tam bejt taky, ale to nemám ověřený. 55" jsem viděl naživo v Electroworldu a je to dost nic moc.
Navíc není důvod ho preferovat, i kdyby měl VA. Nemá ani DV a cenově je přitom tomu TCL podobnej.

65PUS8505 má IPS, takže taky nic moc....stejnej model má VA panel v 58" a v 70". 65" varianta tohoto modelu má právě IPS, takže na filmy třeba nic moc. Proto ta 65P815 je z toho tria top volba. Celkově za ty prachy fajn.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 4. 7. 2021 13:23

Já bych teda podotkl, že původní Hisense je loňský model, trh se za ten pouhý rok změnil hlavně tak, že se zvedla cena LCD panelů a IPS (spolu s deriváty ADS a PLS) se teď nachází i tam, kde byla doteď jistota VA panelu (Hisense, QLED Samsung).
Philips 8505 má oproti TCL P815 široký barevný gamut a vyšší jas, ale větší kontrast u P815 za mě udělá pro obraz celkově víc.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Eqwidirium 4. 7. 2021 15:13

Jen abych to radsi uvedl na pravou míru, ty co jsem sem postnul jsou jen tak letem svetem co jsem rychle projel, já chtěl poradit o vás co je ted na trhu mozné koupit to nejlepší co jde, ne pouze z techto tří TV :D když se juknete co by jste vybral kolem téhle cenéve hladiny?. Nebo koupit to samé co jsem měl ? Hisense 65A7500, Díky.

A co je vlastne tak spatného u Samsungu, ze se moc nedoporucují?
Eqwidirium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 4. 7. 2021 16:31

Tak jestli si chceš polepšit, tak využij tu slevu, co dnes na Electroworldu končí, na Hisense 65U7QF. Dostaneš široký barevný gamut, slušný jas, VA panel a plnohodnotné lokální stmívání, které není samozřejmostí ani u o 10 tisíc dražších TV.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Eqwidirium 4. 7. 2021 16:39

Tak ted jsem vážně na vážkách :D či tu Hisense neb TCL, trosku me láká ten android, jelikoz zkusenost mám s Hisense vida 3 tahle nová má vida 4, u te vida 3 co máme na te Hisense toho moc není jako aplikace myslím ale zase si říkám využil bych tam nějáké aplikace? nejak me uplne ted nic nenapada nejak jsem sis tím nehrál, TCL má hlasové zadávání ale to nevím ani jestli funguje :D

A to když se podívám i na spotřebu tak to je 2x tolik co u toho TLC, co je tam tak rozdílného :D
Eqwidirium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 4. 7. 2021 17:52

V aplikacích mezi VIDA 3 a 4 moc rozdíl nebude.
Nevím, jak se tahle spotřeba měří, nicméně pro kvalitní HDR je potřeba vyšší jas, který ten Hisense má, a vyšší jas znamená vyšší spotřebu. Nicméně na ten nejvyšší jas nesvítí celá obrazovka pořád, jen když je to potřeba v rámci scény.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod Eqwidirium 4. 7. 2021 18:13

No tak jsme zvedavy, snad nedelam chybu. Objednal jsem tu Hisense Hisense 65U7QF, pouzívam LEPŠÍ TV to tam je tak snad dobrý. Sice to neni android neni tam Spotify atd.
Eqwidirium
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 4. 7. 2021 19:39

všechno má pro a proti. Hisense systém je často oblíbenej u starších lidí.

Kdo ale chce aplikační pestrost, volí Android - pro KODI nemusí dokupovat krabičku. Je tam HBO GO (v budoucnu HBO Max), Youtube bez reklama a všechno možné se tam dá obejít a "nezastará" - vždy jsou zadní vrátka, jak tam něco očůrat. U jichcý systému je to prostě vše okleštěný.
indeshit
Pokročilý