LG OLED77C11 vs. Samsung QE75QN95A

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Spirit. 4. 7. 2021 21:22

Ahojte,

som doterajsim fanusikom/uzivatelom QLED od Samsungu a chystam sa obmenit sucasny QE75Q7F a jak tak pozeram, citam, porovnavam, tak mi z OLED najlepsie vychadza novy LG OLED77C11. Mam moznost ho mat za 92k, mozna nan bude aj akcia XBOX zdarma, ak ho naskladnia na Alze. Na druhej strane zasa stoji novy QLED od Samsungu QE75QN95A, ktory mozem mat za 101k. Co si o tom myslite? Tie videa vychadzaju strasne rozporuplno u oboch. :-l

https://www.youtube.com/watch?v=YHlE7-6Lfo4
https://www.youtube.com/watch?v=il75C47rarM
https://www.youtube.com/watch?v=6nbkuzQVLJY

Tuto dilemu som riesil uz pred rokom a okrem posunu cien OLED smerom dolu, su obe technologie stale plne kompromisov. :-S Ale nechce sa mi znovu cakat dalsi rok a dufat, ze to bude o rok podstatne lepsie. :roll:
Spirit.
Junior

Odeslat příspěvekod Pebu86 5. 7. 2021 03:46

Určitě doporučuji OLED, sám mám Philips 55OLED855 a nikdy mě obrazově a dokonce i zvukově nesklamal. Trosku Ti tu 77čku budu závidět. Když by k ní byl i XBOX, tak bych nic neřešil a vzal ji.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 7. 2021 04:26

Pokud ti jde o kvalitu obrazu, tak nepřemýšlej a ber OLED. To se nedá s LED technologií absolutně srovnávat.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roman2277 5. 7. 2021 10:17

OLED.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod indeshit 5. 7. 2021 12:59

Máš i celkem krátký cyklus výměny, což celkem potom obdourává strach z rychlé výměny OLEDu. Morálně ti tak třeba zastará dříve než nastane nějaká zjevná degradace.
Nenapsals požadavky teda, takže těžko soudit, ale s QN95 se nikam výrazně neposuneš.
Pokud nemáš vyložené svétlou místnost, ale spíš koukáš na filmy nebo paříš (ne s velkou intenzitou), ber OLED.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Spirit. 5. 7. 2021 18:04

martas38 píše:Pokud ti jde o kvalitu obrazu, tak nepřemýšlej a ber OLED. To se nedá s LED technologií absolutně srovnávat.

K tomu, ze sa to srovnavat da a velice dobre, dokladam par prikladov, kde sa OLED na QLED nechyta. ;)
https://imgur.com/a/ZnG2lCK

indeshit píše:Máš i celkem krátký cyklus výměny, což celkem potom obdourává strach z rychlé výměny OLEDu. Morálně ti tak třeba zastará dříve než nastane nějaká zjevná degradace.
Nenapsals požadavky teda, takže těžko soudit, ale s QN95 se nikam výrazně neposuneš.
Pokud nemáš vyložené svétlou místnost, ale spíš koukáš na filmy nebo paříš (ne s velkou intenzitou), ber OLED.

Cyklus vymeny som maval cca 2 roky, ale to bolo dane tenkrat cenami za vyssie uhlopriecky, takze zacinal som na 55" a prechadzal co dva roky na +10". Ani 75" nie je konecne, ale za slusnu 85" chcu stale nezmysel. So sucasnou QE75Q7F som az na backlight bleeding (bohuzial este edge-LED QLED) maximalne spokojny. Teda az na defekt, ktory sa mi par mesiacov po skonceni zaruky v obraze objavil. :'( Clovek si povie: "ved sa nato da zvyknut". Ale, ..ale. Pokukujem po nahrade uz vyse roka. OLED dava uzasnu ciernu, ale zasa mi pride, ze ma mizerny jas (a tym padom i HDR, predpokladam) no a barevny rozsah je tiez veselsi na QLED. OLED zrkadlo, QLED polomatny display. Na NEO QLED je uz prakticky vytesneny backlight bleeding. :hm Cize velka dilema..

https://i.imgur.com/H3BzcKW.jpg
Spirit.
Junior

Odeslat příspěvekod lithrai 5. 7. 2021 19:21

Spirit. píše:
martas38 píše:Pokud ti jde o kvalitu obrazu, tak nepřemýšlej a ber OLED. To se nedá s LED technologií absolutně srovnávat.

K tomu, ze sa to srovnavat da a velice dobre, dokladam par prikladov, kde sa OLED na QLED nechyta. ;)
https://imgur.com/a/ZnG2lCK

Hentej porovnávačke neverím ani mäkké f. Ten C1 OLED musel byť zámerne zle nastavený.
DAP: iBasso DX240 (AMP8 MK2, AMP8 MK2S, AMP5MOD), Dethonray DTR1 Prelude, Audio-Opus Opus#1
IEM: Hidition New Tears 6, Moondrop x Crinacle DUSK, Alclair RSM Quad
Desktop: RME ADI-2 DAC FS
HP: F-CANS AURA, Mr.Speakers Aeon Flow Closed
lithrai
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Spirit. 5. 7. 2021 19:29

To su screeny z 2 roznych porovnavaciek. :) A hore v odkazoch posielam este dalsiu 3.
Spirit.
Junior

Odeslat příspěvekod Pandero 5. 7. 2021 22:08

QN95A je uplne jinde nez Q7FN, to, ze ti indeshit bude psat, ze se neposunes, protoze adoruje OLED, bych nebral jako bernou minci. Ta TV je fakt spickova. Co se tyce prace s jasem, tak diky mini LED je to taky uplne jinde, nez to byvalo a rozhodne chybu neudelas. OLED bude mit porad lepsi cernou, ale taky dost pritmavuje a ztraci detaily v tmavych scenach, nehlede na maly celkovy jas, hlavne v celoplosne bile, horsi barvy a leskne se jak zrcadlo. Takze zalezi na tobe.
Pandero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Spirit. 6. 7. 2021 14:04

Ste mi velmi nepomohli. :-D Pandero vlastne zhrnul to, co mi na OLED vadi.. A to uz som bol viac prikloneni na tuto stranu. :hm
Spirit.
Junior

Odeslat příspěvekod pavlis42 6. 7. 2021 15:04

osobne bych se taky klonil spis k samsungu presne kvuli tem vecem hore, ale kazdej mame jine podminky a priority. urcite bych kategoricky netvrdil ze pouze OLED jelikoz je jinde, to je dost velke zjednoduseni.
Asi bych poradil pokud to nehori tak pockat, na podzim by ten samsung mohl bejt cenou dost nize odhaduji. Pokud ty veci proti OLED nejsou uplne problem tak bych se rozhodoval podle ceny.
A souhlasim ze tento letosni samsung by mel byt o dost lepsi nez ten co mas...
pavlis42
Junior

Odeslat příspěvekod storm 6. 7. 2021 15:27

Taky jsem se snažil řídit podle videí, pak jsem zjistil, že to nemá smysl, absolutně to neodpovídá realitě. Obě TV jsou na špičkové úrovni a každý ma jíný oči. Zkus napsat na alzu, jestli nemaj obě TV na prodejně vystavený. Já sleduji 90% obsahu s titulky, takže pro mě je povinost mit OLED, u LCD mi vadí blooming. Bez titulků bych si dokázal ten samsung představit, už má přece jenom cca 800 dimming zone a větší jas, který mi občas u OLED chybí a taky si u OLED všímám slabých detailů v tmavých scénach, jako kdyby to najendou ztratilo bit rate a vznikne z toho taková divná šeď. Jinak barvy to má pěkny, toho bych se nebál. Stačí nastavit "živý" profil a máš z toho telenovelu, ale to je takovej přepal, že to dáš zpátky na movie nebo něco podobnýho. Ale nepadlo tady co na ty TV sleduješ, jestli tam pouštíš obyč TV, tak jsou obě dost přepal ;-)
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod roman2277 6. 7. 2021 18:17

Spirit. píše:Ste mi velmi nepomohli. :-D Pandero vlastne zhrnul to, co mi na OLED vadi.. A to uz som bol viac prikloneni na tuto stranu. :hm
Nechápu proč se tu řeší zbytečný jas.Moderní TV ho mají tak vysoký že ho snižuji na 30-50%.Jinak je to na zánět duhovky.Nebo se snad díváte na televizi v plném slunci? Televizi dělá televizí jen barvy a kontrast.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod storm 6. 7. 2021 18:37

K těm barvám a hlavně ke kontrastu potřebuješ jas/ Nits, aby tam nějakej kontrast byl. Když utlumíš jas, utlumíš celou scénu a pak je na OLEDce plno nehezké šedi
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 7. 2021 20:46

Osobně mám na OLED jas stažený a obrazový režim používám Tmavá místnost. Protože zejména na HDR to pálí tak, že je to v přítmí až nepříjemný. Takže taky ty řeči o nedostatku jasu u OLED moc nechápu. Žádnou nehezkou šeď nesleduju. Za mě obraz jak víno, jak jsem u žádné LCD neviděl, ani u Samsungů ne.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Další stránka