Philips OLED - vypnout stmívání obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MacPhenom 6. 8. 2021 21:48

Zdravím, mám Philips 65OLED873/12 a při sledování HDR obsahu na Netflixu se bohužel stává, že tmavé scény jsou stále tmavější, dokud nepřijde nějaká světlá - pak se obraz srovná a takhle stále dokola. U normálního vyváženého obsahu se to nestává, ale pokud je většina seriálu vážně tmavá, tak je to opravdu otravné a zrovna na jeden takový koukám. :hm Snažil jsem so dohledat o co jde a narazil jsem na to, že by za to snad měla moct funkce pro snižování jasu statického obrazu, když televize chybně vyhodnotí dlouhodobě tmavou HDR scénu jako statický obrázek a tak mu postupně snižuje jas. Jako lék u LG doporučovali vypnout "ASBL" v servisním menu televize, což se mi ale u mého Philipsu bohužel nedaří dohledat. Poradil by někdo prosím, kde to najdu, popřípadě jiné řešení? Jinak je TV v pořádku, má za sebou asi 3000 hodin a software je aktualizovaný. Předem děkuji.
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 9. 8. 2021 06:14

Zaujimave, ja mam 854 a po poslednej aktualizacii som si vsimol, ze obraz stmavne ked je pozastaveny po pomerne kratkom case. To co popisujes som si zatial nevsimol a podla popisu, to vyzera byt dost otravne. Co je to za serial, ze by som pripadne vyskusal.
Ak sa to zacina vyskytovat po dlhej dobe, pomohlo by teoreticky pozastavit, vyskocit do menu a vratit sa. Ak to ale nastava po chvilke, nema to zmysel a treba kontaktovat podporu, nech to daju dokopy v dalsje aktualizacii.
Mne takto zas TV vyhodnoti video stiahnute s YT s nizkym datovym tokom (Bol raz jeden zivot) a pri prehravani vo VLC mi tam hadze setric obrazovky a ja musim vzdy stlacit nieco na ovladaci, aby sa vypol... >:-(
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MacPhenom 16. 8. 2021 15:53

Děkuji za odpověď, jedná se o Chilling Adventures of Sabrina https://www.netflix.com/title/80223989 Nejspíš je to tím, že seriál se často odehrává ve tmě nebo hodně tmavých interiérech. Ten trik, kdy se skočí na chvilku do menu jsem párkrát použil a opravdu zabere, ale to bych to musel dělat 5x za epizodu. :-|
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 17. 8. 2021 06:15

Aha, tak to neviem ci zvladnem vyskusat, kedze Netflix si neplatim a ani nemienim.
K tomu mojmu YT problemu - je to nakoniec nastavenim SmarTubeNext aplikacie, kde je stmavnutie nastavene na 1 min pri pozastaveni. :-)

Mozno by ti pomohlo prepnut rezim obrazu, nemas tam nastaveny Eco, alebo nieco podobne?
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MacPhenom 19. 8. 2021 13:50

Všechno co jen zavánělo ekem jsem povypínal. Nebo minimálně to, co jsem objevil. :-)
MacPhenom
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Vagi 19. 8. 2021 20:06

A co senzor osvětlení?
3.0 V6
Vagi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MacPhenom 20. 8. 2021 13:00

Zkoušel jsem obě možnosti, tím to není. :-)
MacPhenom
Mírně pokročilý