hledám pomoc s výběrem TV pro moje rodiče v důchodu. Mají starou TV s CRT obrazovkou (celou dobu využívají služeb UPC => Vodafone). Nyní proběhl nějaký další upgrade STB (mají ten s možností nahrávání pořadů) kvůli změně na systém Vodafone, takže jim nahradili tu starou UPC cihlu za něco, co vypadá jak menší case od PC (svítí na něm zelené LEDky) plus nějaký menší placatý STB k tomu. Podle očekávání byly problémy s nabastlením toho všeho na starou TV. Nakonec se vše podařilo, ale je tam nějaký problém s teletextem, tak jako tak to vypadá, že TV půjde do křemíkového nebe.
Požadavky na novou TV:
HbbTV tlačítko by určitě bylo fajn.
Smart - k dispozici je 100 Mbit (místní poskytovatel, ne Vodafone) router ve vedlejší místnosti, lze použít wifi případně i natáhnout kabel. Určitě by nevadilo, kdyby zde byla možnost prohlížet email, případně další věci z netu, protože klasický PC v místnosti s TV není.
Výstup na klasický jack konektor, přes který je nyní zapojen nějaký krám k naslouchátku. Jeho připojení nesmí vypnout zvuk z TV. Tedy je nutné, aby v případě připojení např. sluchátek k TV, bylo možné poslouchat zvuk ve sluchátkách a zároveň ostatní v místnosti slyšeli zvuk přímo z TV.
Úhlopříčka bohužel jen kolem 108 cm (43"). TV je umístěna v tzv. stěně, kde je šířka otvoru pouze 80 cm (to by odpovídalo úhlopříčce kolem 91 cm, ale nejbližší menší vyráběný rozměr TV je snad 80 cm - 32" a to mi přijde málo), ale je možnost tu podložku pod TV vysunout o několik cm dopředu. Takže se TV posune kousek před "stěnu" a bude lehce trčet přes vedlejší část "stěny", ale asi furt lepší řešení než mít pouhých 80 cm úhlopříčku. Taky by možná nebylo špatné, kdyby TV měla střední stojan a ne ty dvě nožky po stranách, aby jedna nebyla v luftu, ale to by se snad dalo vyřešit nějakou podložkou.
Nějaké další info? Mimo letní období je TV používána odhadem tak kolem 10 hodin denně (HDD v STB tak časté nahrávání pořadů moc nedávají, takže návštěva servisáka s novým STB vychází tak na každé 2 roky). Většinu času chodu TV zabere sledování nahraných pořadů z kabelovky.
LED nebo něco jiného? Netuším. Asi to, co se prodává nejvíc

Dík moc za rady, já se v této oblasti moc nevyznám