KabelTV - DVB-T2 - Satelit v jedné TV

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod slatored325 25. 8. 2021 13:13

Zdravím všechny!
Koupil jsem novou TV (Samsung UE43AU9072), kde bylo uvedeno, že obsahuje všechny ty tři tunery (výše!) a asi mylně jsem se domníval, že vyhodím krabičku Sat. Receiver a krabičku DVB-T2 a vše budu přijímat (přepínat!) jen v TV.

Nyní mi ale pomalu dochází, že to je jinak a že v TV mohu mít naladěné programy pouze z jednoho z nich.

T.zn., že když mám npř. naladěné kabelové programy a chci se dívat na Satelit, tak musím nejprve Kabel-seznam programů v TV přeladit Satel. tunerem a kdybych se pak zase chtěl dívat na Kabel, tak to zase musím znovu naladit na kabel. tuneru.
Jestli je to tak, tak je to dost nedomyšlené, ale nedá se s tím asi nic dělat, že? :grr:
Je to tak, nebo se mýlím ???

Děkuji předem za odpo.

Slatored
Naposledy upravil slatored325 dne 25. 8. 2021 21:02, celkově upraveno 2
slatored325
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xls 25. 8. 2021 14:06

Bývá to tak, že všechny 3 zdroje jsou naladěné a dostupné současně. Pak si člověk jen vybere zdroj a kanál.
xls
Junior

Odeslat příspěvekod Tapir1 25. 8. 2021 14:21

Obecně se to řeší tím, že si sestavíš favoritní programy (kam zařadíš všechny sledované, jedno z jakého zdroje) a pak jen přepínáš mezi těmito programy. TV pak přepíná mezi požadovanými programy, ale je tam však časová prodleva, která je u každé TV jinak dlouhá. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slatored325 25. 8. 2021 14:52

Díky Vám za odpo, ale:
Kdyby to takhle bylo, tak bych musel na TV mít dva vstupy na Kabel a na DVB-T, ale je tam jen vstup na satelit a jeden na kabel. Musel by tam být současně ještě jeden na ten DVBT.
HA?
slatored325
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 25. 8. 2021 18:24

Bylo by dobre uvest, o jakou TV se jedna. Kazda znacka to muze resit jinak. Treba u Panasonic si na DO tlacitkem TV vybiram tuner, pricemz pozadovane tunery jsem si zapnul pri prvnim nastaveni TV. Pokud chces ale chytat kabel a DVB-T2, budes muset vyresit slouceni techto signalu do jednoho vstupu. Sat jak sam pises ma vlastni vstup.
ilja2001
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slatored325 26. 8. 2021 08:52

Sorry! TV je Samsung UE43AU072.(je to uvedeno i výše)

-- 26. 8. 2021 09:53 --

Jinak, Vám všem děkuji za snahu pomoci!
slatored325
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tapir1 26. 8. 2021 10:04

Ta TV má jen jeden anténní vstup, tak jsou prakticky dvě možnosti řešení. Buď si musíš vybrat, zda budeš používat DVBT2 nebo kabel a k tomu satelit (DVB-S2). Druhou možností je kontaktovat svého poskytovatele kabelové tv, resp. jeho technickou podporu, aby ti doporučil konkrétní slučovač. Kabelovky totiž používají mnohdy stejný, velmi blízký a také úplně jiný rozsah kanálů jako DVBT2 (dle poskytovatele) a "běžný" slučovač určený pro DVBT2 by tak nemusel správně fungovat. Je tedy potřeba zjistit používaný rozsah kanálů (frekvenční pásmo) a dle toho pak hledat/nechat doporučit příslušný slučovač. No a následně vytvořit favoritní výběr programů, jak jsem již psal. 8-)
Audio - CA AZUR 851A, Pioneer N-50AE Casea Upgrade, Denon DVD 3910, Quadral Signum 90; Portable - Shanling M1, Beyerdynamic DTX 100 & Byron, Sony WH-1000XM2, Xiaomi Mi9 + Hiby FC3 MQA, Blon-BL03, TWS - Panasonic RZ-S500W, TV - Philips 65OLED 873
Tapir1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Jouda.III 27. 8. 2021 17:30

Pokud je kabelovka v UHF, slučovač fungovat nebude, musí se použít přepínač. Anténní vstupy na TV se přepínají tl. "CH. LIST" na DO
https://sat-tech.cz/mechanicky-prepinac-signalu
Jouda.III
Junior