TV na hry

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod HarryS21 25. 8. 2021 17:16

Ahoj, protože moje stará tv pomalu odchází do věčných lovišť, poohlížím se po nové. Tv zároveň používám jako monitor. Jistě, klasický monitor je určitě lepší, ale potřeboval bych místo na stůl židli atd. a to nemám, a můžu kdykoliv přepínat mezi pc a set top boxem, takže jedině tv a tak mi to vyhovuje. Jak naznačuje název, mám ji zapojenou do pc jako monitor a chci jí hlavně na hry.

Můj dotaz zní, jakou tv koupit? Jakou značku?

Můj limit je 30 000Kč. Samozřejmě pokud by to stálo to, pár tisícovek přes limit nevadí. Určitě chci, aby měla 100Hz panel a víc, nízkou odezvu, herní režim (pokud má význam), HDR. S úhlopříčkou si také nejsem jistý. Sedím od toho asi 1,5 metru a do teď jsem měl 40" tv a stačilo to, takže si myslím, že 48" by bylo tak akorát, ale zase když budu sedět na gauči a koukat na film z větší dálky, tak by byla lepší větší třeba 55". To už je ale asi na mých preferencích.. Budu hrát hlavně ve FHD, na 4K něco staršího.

Co jsem tak pohledal:

https://www.lgshop.cz/48-lg-oled48c11lb ..... má G-Sync / FreeSync / VRR

https://www.alza.cz/55-sony-bravia-oled ... 423040.htm

Četl jsem, že ty OLED panely zezačátku dost zlobily, tak nevím, jak je to teď.

Nebo by jste vybrali úplně jinou? Jakou?

Více odkazů asi nemá cenu dávat, protože je toho spousty a všechno je +- stejné. Kdybych přesto něco zajímavého objevil, dám to sem.

Děkuji mnohokrát
HarryS21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djicee 25. 8. 2021 18:20

Mozna nekdo lepe poradi co bude lepsi na HRY ale na 100Hz zapomen - Repektive to pujde u rosliseni 1080P ale u 4K to pujde az u letosnich modelu.

Modely 2020 a mene sice nektere maji HDMI 2.1 ale ve skutecnosti jsou osekane a preznackovane 2.0 (a) (b)
Maji to hodne zahrabane v prirucce ze 4K pres HDMI podporuje max 60Hz

Takze pokud nutne chces mit u 4K 100 - 120Hz tak jedine letosni modely.
djicee
Junior

Odeslat příspěvekod HarryS21 25. 8. 2021 18:48

Děkuji za odpověď. Tak hlavně budu hrát ve FHD. Moje gk 1070 by na 4k u nějakého áčkového tituly zvládla s bídou 30 fps. Co jsem si ale vyzjistil, že OLED tv nejsou moc vhodné používat jako monitory nebo tam kde je statický obraz. Můžou se "vypalovat" a může být třeba vidět logo tv stanice, nebo co mě napadá při nějaké střílečce ukazatel zdraví apod. je furt na jednom místě a může to být vidět po pár měsících.
Tak jsem se koukal po QLED technologii a třeba tahle tv nevypadá úplně zle.

https://www.czc.cz/samsung-qe50ls03a-12 ... 70/produkt
HarryS21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 25. 8. 2021 21:02

Ten Samsung je totál nesmysl - připlácíš tam za to, že je to lajfstajlovka. Když Samsung, tak vyšší řadu - Q80T například z loňských. QE55Q80T, QE55Q95T

OLED55CX je na hry výbornej, nemusíš se bát dneska už toho vypálení tolik, i když furt to riziko tedy je. Pokud ale intenzivněji využíváš jako zobrazovadlo pro počítač, tak můžeš zauvažovat o nějaké lepší LCD, např. Miniled Qled 55C825, která umí 4K ve 120 FPS s VRR a Dolby Vision.

Počkal bych si ale na září, pokud to nehoří
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod storm 25. 8. 2021 21:10

Ještě bych tam doplnil Samsung QE50QN90A, který už je lehce nad rozpočet, ale je to hodně slušný LCD.
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 25. 8. 2021 22:58

Už jen skrz nízkou odezvu jednoznačně OLED.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod javurek 26. 8. 2021 07:54

indeshit píše:
Počkal bych si ale na září, pokud to nehoří

Ahoj díky tvým předchozím příspěvkům jsem se na tu TCL 55C825 zaměřil a zdá se ze mě bude sedět víc než původně vybraná LG55CX.. takže ji mám v merku, ale co bude v září ? � Víš něco konkrétního ?
javurek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HarryS21 26. 8. 2021 14:38

Ta TCL 55C825 vypadá hodně zajímavě. Tuhle značku moc neznám, ale snad je ok.
HarryS21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod HarryS21 26. 8. 2021 20:54

Jakým kabelem to kdyžtak propojit? HDMI to HDMI nebo DP to HDMI?

Třeba s tímhle by to fungovalo v pohodě?

https://m.alza.cz/vention-hdmi-2-1-cabl ... 858306.htm

Mám gtx 1070
HarryS21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod storm 27. 8. 2021 15:39

Jakou přesně máš značku grafiky, nevim jestli někteří výrobci davali novější HDMI, ale podle me tam máš HDMI 2.0, takže kabel 2.0. 2.1 by ti grafika nevzala. Nebo HDMI 2.0 a na druhym konci Display port 1.4.
storm
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 27. 8. 2021 15:47

Kabely by se správně vůbec neměly verzovat pomocí 1.4, 2.0. 2.1, ale pomocí High Speed, Premium High Speed, Ultra High Speed. Vyšší verze jsou zpětně kompatibilní se staršími, takže i kdyby grafika na PC měla HDMI 2.0 s maximem 18 Gbps, 48Gbps kabelu to nevadí, data jím protečou, kapacitu na to má.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod HarryS21 27. 8. 2021 19:13

Přesně mám msi gtx 1070 gaming x. Ta TCL má HDMI 2.1 a grafika bude zcela určitě 2.0 ne-li snad nižší. Jde mi o to, jaký kabel koupit (potřebuju jen metr), abych z toho vymáčnul, co půjde. A jestli bude stačit HDMI to HDMI (Premium High Speed) nebo DP to HDMI (nevím, který je nejlepší). Co z toho bude lepší?

Jinak dnes jsem se byl podívat v elektru na tu TCL 55C825 a paráda, tak pokud mi jí někdo nerozmluví, tak do ní jdu :-)
HarryS21
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod djicee 27. 8. 2021 19:59

Rekl bych ze nejlepsi adept bude Samsung QE50QN90A Oproti vsem predchozim zminenych TV ma tahle TV i 10bit panel (ostatni maji 8+2)
Podle testu ma i paradni odezvu pro hrani her

co se tyka HDMI kabelu tak na fullhd ti postaci i 2.0 nebo do budoucna muzes mit 2.1 ale kvalitni kabel 2.1 ktery podporuje veskere spec. spocitas na prstech jedne ruky (alespon co jsem se dival posledne).
Cinakum se vyhni a na krabicce musi byt tato nalepka Ultra High Speed HDMI
https://www.hdmi.org/spec21sub/ultrahighspeedcable

Naprikla teto znacce muze verit Audioquest - delaji spickove veci pro audio a tento kabel je nejlevnejsi :D
https://www.hifi-audio.cz/audioquest-pearl-48-hdmi-kabel-hdmi-hdmi-p54452/#gallery

PS: Jen pro predstavu kdyz nevis co z penezma :D
https://www.hifi-audio.cz/audioquest-dragon-48-hdmi-kabel-hdmi-hdmi-p54647/
djicee
Junior

Odeslat příspěvekod Pebu86 28. 8. 2021 04:30

Mohu doporučit philips, mám sice loňskou Philips 55OLED855, tudíž bez 4k120hz, ale i takmě baví hrát xbox series x a pouštím i pc nebo stb iptv a žádné vypálení nepozoruju. Tak mohu Oled tv jedom doporučit.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod HarryS21 28. 8. 2021 09:07

Ten Samsung QE50QN90A vypadá dobře, ale rozhodl jsem se pro 55 panel a v téhle velikosti už je hodně přes můj rozpočet. Moje grafika má HDMI 2.0b, takže asi nemá cenu kupovat drahý kabel 2.1,když ho stejně nevyužiju.

Spíš pořád tápu, jestli bych si v něčem nepomohl, kdybych to zapojil z display portu (1.4) do toho hdmi v tv. Ale takový kabel se mi zatím najít nepodařilo.
HarryS21
Kolemjdoucí

Další stránka