TV 55" - 65" Pomoc s výběrem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 1. 9. 2021 14:22

Zdravím,
začínám se poohlížet po nové TV, bohužel si nejsem jístý co přesně mám sledovat.
Ke stávající TV (Sony KDL-40r471a) mám připojený soundbar Creative Stage a Xiaomi Mi TV Box a základní kabelovku přes UPC.
Takže mé potřeby jsou spíše Netflix a KODI SCC, TV jako takovou sledujeme minimálně nebo spíš jako kulisu.
Pozorovací vzdálenost jsou 3 metry.
Ohledně velikosti se stále rozhoduji, protože horní hrana TV by neměla přesáhnout výšku 125cm od země, a bojím se že 65" bude mít titulky umístěny ve spod obrazovky to znameá nepohodlí při sledování filmů. TV bude zavěšena na zdi.
Děkuji všem za vaše postřehy a rady
_FrOst_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jostal 2. 9. 2021 10:01

Ahoj, na tuto vzdálenost bych osobně bral určitě 65". Mám 58" na 2,7m a dal bych klidně i těch 65". Ze začátku jsem přemýšlel o vrácení, ale rychle jsem si zvykl, přecházel jsem z 32". Výška 65" obrazovky je cca 81 cm = 44 cm mezera od země, tady těžko radit, jak moc (ne)pohodlné to bude. Pokud chceš Kodi v TV, máš zúžený výběr na TV s Android TV(např. Sony, TCL, Phillips). Pokud Kodi pojedeš přes Mi Box, výběr budeš mít větší. Pak už záleží hlavně na tom, kolik za TV chceš utratit.
jostal
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 3. 9. 2021 06:09

Velmi zalezi ako kvalitny obsah budes pustat (myslim technicky, nie obsahovo :-) ). cim vacsia uhlopriecka a mensia vzdialenost, tym viac sa prejavi nekvalita videa a pripadne chyby obrazovky.
Ja mam 55" na vzdialenost cca 3m a je to uplne ok ak je video kvalitne, ak nie je, uz je to horsie. Zniesol by som asi aj 65" (ak by boli take OLED za prijatelnejsiu cenu), ale to by som uz musel povacsine sledovat iba 4k a FHD s vysokym bitratom. co je, bohuzial, este stale nesplnitelna podmienka v nasich koncinach.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod martas38 3. 9. 2021 06:16

Já mám na ty tři metry OLED 65" a HD je úplně v pohodě a dá se dívat v i na pozemní vysílání Novy, který není v HD. A klidně bych snesl i větší úhlopříčku. Na 55" bych naopak na takovou vzdálenost už asi neocenil 4K.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Katikakus 3. 9. 2021 16:16

Přesně tak. Na tři metry je 65" na spodní hranici velikosti. U mě je vzdálenost 2,3m a 55" TV je jen tak tak, příští TV bude 65".

Teď jsou za výhodné ceny XH modely od Sony, můžu doporučit.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod _FrOst_ 3. 9. 2021 20:02

Děkuji všem za postřehy. Kdybychom se měli bavit konkretněji o nějákých konkretních modelech uvažuji cca do 30 000Kč
_FrOst_
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Katikakus 3. 9. 2021 23:05

https://www.czc.cz/sony-ke-65xh9077-164 ... K0QAvD_BwE

Nebo XH9096 což je to samé v tmavším provedení rámečku.
Katikakus
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 4. 9. 2021 00:46

_FrOst_: LG OLED65BX3LB, je čtyři litry nad rozpočtem, ale to bys určitě zkousnul.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 4. 9. 2021 04:03

Taky bych do toho radši dal trochu víc a šel do OLED. Člověk pak na to může koukat déle než 10, takže lepší moc nešetřit. S nejméně kompromisů třeba: https://www.panastore.cz/oled-televizor ... -65hz980e/
(a není to ani o moc dražší).
xls
Junior