LG oled55CX plynulost obrazu

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 1. 9. 2021 19:01

Zdravím, nečekal jsem, že budu vaši pomoc potřebovat tak brzo, ale už si nevím rady. Ať dělám co dělám, tak se neumím zbavit trhaného obrazu při pohybu. Patrné je to jak na pozadí třeba u F1 nebo při běžících titulcích. Na to jsem u své bývalé 40"tv nebyl zvyklý. Zajímavé je, že když jsem si stáhnul testy plynulostí, tak vše vypadá OK. Problém nastane při sledování O2tv nebo Skylinku, který jsem si aktivoval pro porovnání. Kde může být chyba? Dík
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 1. 9. 2021 20:59

Mrkni na „motion“ vylepšovátka (TruMotion). Pohraj si. Nezapomeň ale, že u některých TV nastavení, které provedeš, přináleží jen pro právě využívaný tuner/vstup.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod takyjamam 2. 9. 2021 08:38

Ahoj, mě by zajímalo, jestli trhaji programy všechny na o2tv, nebo jen některé ? Konkrétně Nova a NOVA CINEMA ? DIKY.
takyjamam
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 2. 9. 2021 10:35

Jak je připojená O2TV?
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod MgX 2. 9. 2021 13:51

Píše, že problém nastane i u Skylinku. Předpokládám aplikace v TV. U O2TV se tu, mám pocit, psalo a řešilo nějaké cukání. Ovšem mu to navíc dělá i Skylink.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 4. 9. 2021 10:28

Fakt už nevím. U toho testu plynulosti přes USB vidím při přepnutí režimů viditelné změny. Při sledování přes kabel, modem-settobox O2tv nebo modem-skylink mi příjde, že se žádná změna nekoná. Nemůže to souviset s internetem nebo modemem?
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 4. 9. 2021 11:20

A na settopboxu O2TV máš nastavený výstup jak? Jde tam nastavit 50/60 Hz?
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod xxsonic71xx 4. 9. 2021 15:12

Kvok, mám teď nastaveno 3840x2160p@60hz. Teď mně ještě napadlo, že kvůli modemu ( často vypadával) tak technik od O2 něco upravoval na pevné lince , asi snižoval rychlost internetu?, aby vše fungovalo bez výpadků, ale ujišťoval mně, že na nic to nebude mít vliv. Že na televizi stačí 7,5 něčeho, teď nevím tu veličinu a to mít budu. To se ale dělalo ještě když jsem měl dřívější Tv a tam ale vše běželo tak jak má
xxsonic71xx
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 4. 9. 2021 15:20

Zkus místo 60 Hz nastavit 50 Hz.
kvok
TV expert