Televize 55'' s androidem

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod paty07 4. 9. 2021 01:14

Mám v plánu do nového bytu kupovat televizi. Do teď na studentském spolubydlení nebylo kam televizi nacpat. Původně jsem chtěl 45, v reálu mi přišlo, že to bude na sledování ze 3 m opravdu málo. Tak bude třeba větší.

Moje představa:
-Televize s androidem (Když skončí aktualizace androidu v televizi, tak aplikace mají kompatibilitu několik verzí zpět, stejně jako na mobilech, takže bude použitelná delší dobu než s proprietálním systémem).
-4K - to mají asi teď už všechny že jo?
-Plánuju televizi používat převážně na videotéky - YT, Netflix a HBO. Sem tam prezentace fotek z Google Fotek.

Dotazy:
-K čemu mi je Chromecast na televizi, která už má aplikace YT, Netflix a i bez chromecastu můžu přes telefon spustit video?
-Viděl jsem, že některý televizor od LG měl kurzor ovládaný pohybem ovladače, existuje tato funkce i u jiných výrobců?

Rozpočet: cca 15k

Produkt:
Líbí se mi TCL 55P725

Máte ještě nějaký jiný návrh vhodné televize?
paty07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kvok 4. 9. 2021 11:51

paty07 píše:4K - to mají asi teď už všechny že jo?

V 55" jo. I když na 3 metry rozdíl od Full HD moc nepoznáš.
paty07 píše:-K čemu mi je Chromecast na televizi, která už má aplikace YT, Netflix a i bez chromecastu můžu přes telefon spustit video?

Ne všechny video aplikace, které mají na mobilu podporu Chromecast, mají aplikaci pro TV. Nevím, co je myšleno "i bez chromecastu můžu přes telefon spustit video", jestli zrcadlení obrazovky, to se na video moc nehodí - kvalita je nízká, větší náchylnost k trhání, telefon musí mít zapnutou obrazovku na aplikaci s videem.
paty07 píše:Viděl jsem, že některý televizor od LG měl kurzor ovládaný pohybem ovladače, existuje tato funkce i u jiných výrobců?

Z výroby ne, ale nějaké air mouse se koupit dají.

Já bych navrhnul Philips 58PUS8505, oproti TCL P725 má široký barevný gamut, vyšší jas a máš tři palce úhlopříčky k dobru.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod paty07 4. 9. 2021 23:55

Takže pro aplikace, které nejsou pro TV, ale podporují chromecast jako Fotky Google, je vhodná TV s Chromecastem nebo ho musím extra dokoupit?
paty07
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod indeshit 5. 9. 2021 07:44

Za 16k je 55C725, takže moc ta 55P725 nemá význam vzhledem k existenci obrazově lepší modelu za podobný peňouze.
Navíc snad brzy s hezkým bonusem.
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 5. 9. 2021 09:47

paty07 píše:Takže pro aplikace, které nejsou pro TV, ale podporují chromecast jako Fotky Google, je vhodná TV s Chromecastem nebo ho musím extra dokoupit?

Android TV a Google TV mají Chromecast integrovaný.
kvok
TV expert