Sony XR-55X93J artefakty v obraze

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Jobee78 9. 3. 2022 19:06

itonek píše:Jenom jeden takový postřeh k poslední aktualizaci (X93J), pokud si stáhnu programy na USB, v PC upravím pořadí podle sebe, nahraji zpět do TV, tak ani jeden program nefunguje... >:-(

@itonek Tady je to stejné. Editor kanálů Sony po aktualizaci nefunguje správně. Nebo možná nový firmware neimportuje kanály OK. Kanály po úpravě na PC a importu do TV rozhodně nefungují. To mi dává představu, že pixelování bylo něco, co se týkalo nastavení kanálu v televizi. Všiml si někdo někde nové verze Editoru kanálů?
Jobee78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod smileboy 11. 3. 2022 15:38

Je tu niekto komu sa pixelovanie prejavilo aj po aktualizacii na najnovsi FW?
smileboy
Junior

Odeslat příspěvekod Petr Lut. 12. 3. 2022 11:15

U modelu KD-55X85j bez pixelaci.akorat nefunkčni editor kanalu přes počitač.
Petr Lut.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hombergCZ 13. 3. 2022 12:57

Delali jste ten seznam kanalu v editoru na stare nebo nove verzi FW? Tedy, nahrali jste do aktualizovane TV seznam ze stare, nebo nove verze?
hombergCZ
Junior

Odeslat příspěvekod itonek 13. 3. 2022 15:39

Já jsem přeinstaloval SW na TV, přeinstaloval programy na TV, programy jsem exportoval na flashku, zpracoval na Macu, potom přetáhl zpět na flashku, připojil k TV, importoval, telka si to natáhla, restartovala se a programy nic. :hm
itonek
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pedro120 13. 3. 2022 19:48

Jo ,jo Sony tv je nevyzpytatelná, mě tedy Sony Editor funguje i když dříve jsem měl s ním potíže, zlatá tv Sencor, kterou mám v kuchyní všechno jednoduché, mimo toho že nemůžu přepínat kanály přímo mezi pozemním vysíláním a satelitem prostě jeden klik navíc, mě to nevadí protože Sencor má v ladění satelitu možnost MOTOR což SONY nemá.
pedro120
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 13. 3. 2022 19:59

Tak pokud nepozoruješ rozdíl mezi Sony X93 a Tvým Sencorem v kuchyni, tedy rozdíl v obraze a zvuku, pak příště zbytečně neutrácej a kup opět Sencor.

A ano, Sony bohužel nepodporuje přímé natáčení antény, ale jen klasický DiSEqC přepínač, bez dalších zásadních vychytávek. Pokud tedy nepočítám FastScan a občas i Auto DiSEqC.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod pedro120 14. 3. 2022 17:47

Moc velký rozdíl nepozoruji, protože Sencor má úhlopříčku 60 cm a i tv v SD jsou koukatelné, ale určitě by příští nákup tv. nebyla značka SONY.
pedro120
Junior

Odeslat příspěvekod jito 14. 3. 2022 17:51

:D
To je přece logické-čím menší velikost TV, tím se ZDÁ být lepší obraz.
Ono totiž záleží na tom,čím tu Sony krmíš....
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod pedro120 15. 3. 2022 09:18

Z pozemáku jenom Čt HD, ze satelitu s motorem je to různé, ale když si chci spravit oko tak tv. KIKA z 19.2E, no a z NETU tam je to taky různé. Filmy většinou v MKV a některé v UHD.
pedro120
Junior

Odeslat příspěvekod Jobee78 16. 3. 2022 22:10

itonek píše:Já jsem přeinstaloval SW na TV, přeinstaloval programy na TV, programy jsem exportoval na flashku, zpracoval na Macu, potom přetáhl zpět na flashku, připojil k TV, importoval, telka si to natáhla, restartovala se a programy nic. :hm

Ahoj,

zdá se, že kromě nekompatibility s editorem kanálů je další problém s novým firmwarem.

Televize po několika dnech ztrácí kanály a je třeba vyhledat změny a znovu upravit seznam - samozřejmě ručně na samotné televizi
Jobee78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 3. 2022 07:41

Na kterém tuneru Ti to dělá? A to nemáš žádné dostupné kanály? A jedna se o Sony X93J?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petr_PHA 17. 3. 2022 16:20

Ahoj, mám XR-55X93J. Potvrzuji problém s náhlou ztrátou části kanálů, taky po editaci kanálů a opětovném nahrání do TV se kanály smažou a pozoruji občas pixelaci( tak jednou za den, při změně scény). Mám UPC/Vodafone CI modul a TV jsem po updatu resetoval a znovu nastavil.
Jo a když se dá v TV upravit kanály a zvolí se nahradit kanály tak nejde to provádět hromadně, protože je tam nabídka pouze smazat( chybí možnost přemístit)
Petr_PHA
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jobee78 17. 3. 2022 18:54

Ano, mám xr-55x93j. Přesně tento problém mám. Některé kanály se ztratí a jsou nalezeny, když znovu vyhledám kanály u stejného poskytovatele (Telemach zde ve Slovinsku - dříve UPC). Možnost editovat seznam pomocí PC. Pomoc pouze s dálkovým ovladačem nebo klávesnicí USB.
Jobee78
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 3. 2022 18:55

Možná jsem to přehlédl. Zkusili jste naladit kanály a třebas vypnout LCN a automatickou aktualizaci?

//přiznávám, že netuším, zda pro kabelový tuner je LCN běžně dostupné. Automatická aktualizace snad ano. Nemám možnost vyzkoušet.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka