Sony XR-55X93J artefakty v obraze

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod hombergCZ 19. 1. 2023 16:02

Ja to mam take bez artefaktu na YouTube, Kodi, Netflixu. Tenhle problem je jen s CAM modulem, tedy kabelovou (satelitni)TV.
ppepko píše: Skus vypnut vsetky vylepsenia obrazu, motionflow, film mode, vsetko co sa da daj na off.
hombergCZ
Junior

Odeslat příspěvekod spyko 20. 1. 2023 17:06

Mám sice SAMA,ale CI UPC/vodafone/,vodafone nehodlá něco s moduly dělat,proto jsem nepřešel k vodafone tv,při montaži CI do 8002 se mi to podařilo až na potřetí,byly tam artefakty-ne na všech programech,dělaly to s nej.pravděp.kontakty,vyčistit a přitlačit-no byl to můj pokus,který nakonec zabral-od té doby klid.
spyko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod TonekBrno 18. 2. 2023 14:48

Musím se sem do tématu asi po roce vrátit, protože jak byl klid, tak s artefakty je to poslední měsíc opět výživné. Mám Sony XR-65X93J, kartu od UPC vraženou zezadu, vyzkoušel jsem všechny druhy restartů, verzi aktualizace mám nejnovější a děs. Když tady vidím, že i po výměně desky je to bez výsledku, tak to asi ani nemá smysl reklamovat. :hm A to nemluvím, když si seřadím (na PC nebo v telce) programy, tak co název, to jiná stanice. :tleskani

Nemá někdo nějakou novou zkušenost nebo informaci?
TonekBrno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2023 15:18

Co se stalo, že poslední měsíc máš problémy, které předtím utichly?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 18. 2. 2023 16:56

Vytáhni kartu, CA modul, očisti kontakty izopropylalkoholem, prostrikni kontoxem nebo wd40, udělej totéž na kartě, dobře osuš a vrať zpátky.
Asi to moc nepomůže, ale budeš mít dobrý pocit, že jsi zkusil opravdu všechno.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod DK 13 18. 2. 2023 18:45

TonekBrno píše:Musím se sem do tématu asi po roce vrátit, protože jak byl klid, tak s artefakty je to poslední měsíc opět výživné. Mám Sony XR-65X93J, kartu od UPC vraženou zezadu, vyzkoušel jsem všechny druhy restartů, verzi aktualizace mám nejnovější a děs. Když tady vidím, že i po výměně desky je to bez výsledku, tak to asi ani nemá smysl reklamovat. :hm A to nemluvím, když si seřadím (na PC nebo v telce) programy, tak co název, to jiná stanice. :tleskani

Nemá někdo nějakou novou zkušenost nebo informaci?

Mě se artefakty rozjely zase nějak po novem roce, jak jsem psal na downgreadované verzi systému. Psal jsem na servis a doporučili mi aktualizovat na verzi 6.6070. Aktualizaci jsem provedl z USB a zatím pohoda.
Přikládám i odkaz:
https://www.sony.cz/electronics/support ... e/00286167

Ohledně toho, jak co název, to jiný kanál, to mi dělalo standardně, když jsem kanály přehazoval po prvním uložení…od té doby, když znova naladím, musím kanály napoprvé správně uložit na správné pozice a je to Ok. Jinak to dělalo nesmysly…
Ideální je si vyexportovat seznam kanálů a po naladění importovat…pak je to bez práce �
DK 13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 18. 2. 2023 19:28

TonekBrno- jak jsi na tom s kvalitou-úrovní signálu kabelovky?
Pro srovnání - já mám Úroveň signálu 90-93% a Kvalitu 100%.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2023 19:33

tombas píše:Vytáhni kartu, CA modul, očisti kontakty izopropylalkoholem, prostrikni kontoxem nebo wd40, udělej totéž na kartě, dobře osuš a vrať zpátky.

WD40? Isopropanol OK, ale WDéčko bych tam rozhodně nedával. Nebo nechápu Tvoji radu.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod TonekBrno 18. 2. 2023 19:41

Link odkazuje na verzi 6.6474. :-)

Jak je napsáno výše, tak to zkusím Isopropanolem, čistil jsem jen suchým hadříkem a uvidím.

Někdy v únoru 2022 vyšla nějaká aktualizace, která to měla opravit, já to nainstaloval se zpožděním, ale rozhodně to nebylo natolik obtěžující. Pak vyšla myslím v listopadu, a ta to podle mě roze*rala, každou minutu/dvě zhruba 2 sekundové rozpadnutí obrazu. Šílenost! Příště už žádné Sony... :-\

Kvalita signálu 100/100 a úroveň signálu 93/100 ;-)
TonekBrno
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jito 18. 2. 2023 19:47

Mám také Sony-jiný model na UPC kabelovce-bez naprostých problémů.
Ty výpadky jsou i na nekódovaných programech DVB-C? Možnost půjčení jiného modulu asi nemáš...
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod DK 13 18. 2. 2023 19:50

Za tu aktualizaci sorry, asi už vyšla další, tak kdoví, jestli se nedostala chybička i tam…
Já mám 2 CA moduly a dělalo to u obou, nedělá to na nekódovaných kanálech, když tam není karta, nejvíc to dělá u HD programů…
DK 13
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 18. 2. 2023 20:17

MgX píše:
tombas píše:Vytáhni kartu, CA modul, očisti kontakty izopropylalkoholem, prostrikni kontoxem nebo wd40, udělej totéž na kartě, dobře osuš a vrať zpátky.

WD40? Isopropanol OK, ale WDéčko bych tam rozhodně nedával. Nebo nechápu Tvoji radu.

OK, WD40 není ideální, ale ničemu neublíží. Je to olejové rozpouštědlo a kontakty časem oxidují. CA modul je samičí, takže vlastní piny jsou pro čištění nedostupné. WD jsem dával jen na modul, nikam dovnitř TV jsem nic nestříkal, nechal chvilku působit a pak pečlivě osušil, takže stopové zbytky WD zůstaly jen v otvorech pro piny. Samozřejmě nesmí to v tom plavat, ale dělal jsem to už před lety a ničemu se nic nestalo.
Ano, není to výrobcem schválený postup, jsou speciální prostředky na kontakty, což jsem zmínil, a pokud je máte, tak je použijte.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 18. 2. 2023 20:19

Teď v únoru vyšla další aktualizace. Je to pár dnů zpět.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Petr Lut. 19. 2. 2023 19:54

Po vymene modelu KD-55X85j na model xr-55x93k po pul roce slape tv bez problemu a bez artefaktu ktere sem mel u predchoziho modelu.Zrejme budou mit vsechny desky u vsech modelech z roku 2021 nakou vadu na dekodovani ca modulu
.
Petr Lut.
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hombergCZ 23. 2. 2023 14:42

Po novem roce zacalo martyrium s artefakty nanovo. Zrejme po letni aktualizaci fw. Listopadova 6.6070 to trochu zmirnila, ale neodstranila. Navic se mi zda, ze problem eskaluje, je to cim dal tim horsi.
Mam Sony XR-65X93J na Vodafone (exUPC) kabelu a posledni unorovy update 6.6474 mi to nenabizi, ani na strankach Sony podpory tuhle verzi nevidim. Ten link od <DK 13> odkazuje spravne na 6.6070.
Mam jeste jednu starsi Sony TV z roku 2018 s CAM modulem a tam zadne problemy s artefakty nebyly a nejsou. Prohazovani modulu mezi obema TV nic neresi, problem je v TV.
hombergCZ
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka