od martas38 4. 10. 2021 11:08
Proč doporučuju OLED? Asi nejjednodušší rada je jít se podívat do prodejny a vidět tam OLED vedle LED. Ten rozdíl v obrazu tě práskne přes oči. Ale abych to shrnul v čem je to pro mě lepší. Tak černá je prostě černá, u LED je do šeda. Dál podstatně vyšší kontrast. Přijde mně daleko reálnější podání barev. Obrazovka je podstatně rychlejší, takže třeba fotbalový míč nedělá čmouhu jako kometa, což je obrovská výhoda při hraní her.
Nevýhody, riziko vypálení. Ale to je o chování se k TV. A nižší svítivost oproti LED. Ta nižší svítivost je vyrovnaná lepším kontrastem, nemusí to tak moc svítit, ale lidi si stěžují v hodně světlých místnostech s přímým sluncem, že je to s OLED špatný. Nemůžu potvrdit, ani vyvrátit, mám spíš tmavší místnost, ale když tam svítí ráno slunce, obraz je ok.
Každopádně jestli je to na filmy a na večer, rozhodně bych bral OLED.
Ještě bych dodal co se týče úhlopříček, tak jsem na tom jak plánuješ ty. Přechod z plazmy 49" na OLED 65". Jo byl to nezvyk, ale asi tak prvních 5 minut a toho obrazu jsem se po roce a půl nenabažil.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12