Jakou Philips 65'' ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod michalko58 6. 10. 2021 06:38

Ja mam 55oled854 a lupnutie po vypnuti som si este nikdy nevsimol.

Zato mi "lupli" plastove pacicky na zadnej strane DO a sa mi v strede vyduva zadny kryt. :D Ten sa samosttane zohnat neda. Nahodou, tu nikto nemate 3D model tohto DO, pripadne ma nasmerovat, kde by som ho nasiel, ze by som si to nechal vytlacit na 3D tlaciarni, ze... :roll:
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod martas38 6. 10. 2021 08:29

Není to vyložené lupnutí. Vypneš to dálkou a třeba za 5 minut uslyšíš, jak uvnitř cvaknout relé.
Už se to tady probíralo, dělají to všechny OLED. Z toho důvodu se nemá nikdy vypínat vytažením ze zásuvky, musí projet ten čištící algoritmus.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 6. 10. 2021 20:17

Tv samozřejmě nevytahuji z "elektriky" nikdy. Já jsem se dočetl na jiných fórech zase o zahřátí a chladnutí zadních plastových dílů. Což samozřejmě chápu, když má Oled vyšší spotřebu než Led tv. Ale od výrobku za 45000 při vstupu na trh bych toto nečekal.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 6. 10. 2021 21:58

Chladnutí by nevydalo jen jeden lupanec. Mám OLED LG a dělá to taky. Už se to tady probíralo. Ná mé TV to není poznat, ale Panasonic má v tom režimu čištění oranžovou barvu Standby kontrolky, zčervená až po tom lupanci. Tuším se to nemá vypínat ani tlačítkem. Prostě se musí ta regenerace panelu nechat projet. Čím déle TV před tím jede, tím je delší čas než to lupne. Příklad, pokud jede hodinu, lupne to za 30s po vypnutí ovladačem. Pokud jede celý den, trvá to několik minut.
Ale možná je to problém Philipsu, ale spíš si myslím, že je to tohle.
Něco je zde:
viewtopic.php?f=1703&t=1306638&p=12850270&hilit=oled+čištěn%C3%AD#p12850270
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod tanguero 7. 10. 2021 09:45

Pro Zebas, pokud nevidíš v prodejně podstatný rozdíl v obraze LED a OLED, zkus si je porovnat z úhlu. Ztráta kontrastu a šednutí je vidět na každém LCD. Na OLED už z principu vůbec žádná změna viditelná není až do extrémního pohled z boku. Ta další výhoda, kterou tu často zdůrazňuju a v prodejně ji nemáte šanci vyzkoušet, je několikahodinové sledování a únava očí. U OLED s tím nemám za tři roky vůbec žádný problém. Naopak, jste schopni na to hledět fakt hodiny a hodiny. A pro porovnání QLED a OLED doporučuju najít si nejprodávanější modely na HEUREKA a projít si recenze a komentáře. U OLED je kritika obrazu naprosto ojedinělá a spíš se vztahuje k lesklému povrchu panelu. U QLED má o poznání více lidí kritický názor na obraz, když TV začnou normálně používat.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jabastar 7. 10. 2021 10:55

Ja mam od Philipsu 65" Oled 705. Asi pred mesiacom bola v akcii na mall.sk za nejakych 1100 Eur.

Rozpocet som mal priblizne 1000 eur a tiez som chcel vyskusat Ambilight. Rozpocet dovolil rozmyslat iba nad 55 palcovymi. Bud novsia 706, alebo starsia 805. Nakoniec som objavil vyssie spominanu zlavu a bolo rozhodnute. Nepodporuje sice HDMI2.1, eARC, ani najnovsie vychytavky, ale stale je to Oled, a velky Oled a oproti zakladnemu LG ma stale 100Hz panel. Obraz je spickovy. Mozno su vnutornosti o generaciu ci dve pozadu, ale stale netreba zabudat, ze pred dvoma rokmi boli dane veci high-end. Nepochybujem ze 8-ickove alebo 9-kove rady od Philipsu maju este lepsi obraz, ale kedze ich nemam zavesene vedla seba, tak ma ten minimalny narast v kvalite netrapi.

Dalsou nemalou vyhodou je Android. Mal som ho uz predtym na Sony telke, ale tu je to ovela sviznejsie. Frci to naozaj fajn, a hlavne odpadaju otazky ohladom podpory aplikacii. Nainstalujes tam skratka vsetko. Kdezto pri LG/Samsungu sa musis spoliehat, aby sa vyrobca na teba nevykaslal.

Aby som to zhrnul: stanov si minimalnu vybavu ktoru poadujes a pockaj este mesiac na BlackFriday. Aj najzakladnejsi oled je stale lepsi ako akykolvek LCD na trhu.
jabastar
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 7. 10. 2021 12:30

Tento rok by som moc nevyckaval, vzhladom na to, ze vsetko je vypredane a co nie je drazie - od bicyklov, cez sporaky az po pocitace.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zebas 8. 10. 2021 10:03

Panove, tv uz je doma. Na black friday moc neverim. Z ambilightu mi doslova padla huba. Muze nekdo potvrdit, proc to ostatni vyrobci nemaji? Verim, ze kdybych ted zapojil statou led, tak bude rozdil v obraze i pro me velky. Za me velka spokojenost.

Mimochodem, vyse jsem zminoval znameho, co Philips nedoporucoval. Mimo jine zminoval absenci skylink live. A svete div se, skylink live tam byl jiz nainstalovany.
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kuffor 8. 10. 2021 10:07

Gratulujem. Ktorú si nakoniec vzal? Ja tiež plánujem kúpu, na môj rozpočet asi iba 55" a zvažujem 806.
Asi ju vezmem aj ja už teraz, snáď nebude pred Vianocami výpredaj, kde bude za tú cenu 65" :-) Ťažko v momentálnej situácii predpovedať, čo bude...
Kuffor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 8. 10. 2021 11:54

Zebas: ambilight je patentovaný ,jinak by ho minimálně Korejci dávno měli.

Kuffor:Včera měli na www.ambitv.cz 65oled806 za 42700 Kč ,jinak asi nejlevněji na Datart přes VIP účet za 51200kč. Nevím jaký máš rozpočet ,ale 65” pod 50tis by se to mohlo v akci dostat. Doprodej v květnu tipuju kolem 40tis.
TV Philips 65OLED856 , Sony UBP - X800 , Yamaha RX-A 2070 , Apple TV 4K,Focal Aria 948
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 8. 10. 2021 12:08

Zebas píše:Panove, tv uz je doma. Na black friday moc neverim. Z ambilightu mi doslova padla huba. Muze nekdo potvrdit, proc to ostatni vyrobci nemaji? Verim, ze kdybych ted zapojil statou led, tak bude rozdil v obraze i pro me velky. Za me velka spokojenost.

Mimochodem, vyse jsem zminoval znameho, co Philips nedoporucoval. Mimo jine zminoval absenci skylink live. A svete div se, skylink live tam byl jiz nainstalovany.

Philips mal/ma patent. Boli nejake klebety, ze mu mal uz skoncit, ale bud si ho predlzili, alebo to ostatni vyrobcovia este nezvladli vyrobit v uspokojivej kvalite.

Vidim, ze tiez sa dostavil ten "wow" efekt, ktory som spominal :D

Zhodou okolnosti som vcera preinstalovaval moju TV (nejak mi v telefone zblbla aplikacia AndroidTV control a TV ju odmietala sparovat) a pri odinstalovavani a blokovani/vypinani nepotrebnych aplikacii, som si vsimol, ze okrem Skylinku tam pribudlo aj MagioGo.

PS: namiesto klasickeho Youtube silne odporucam nainstalovat SmartTubeNext, ktora ta zbavi otravnych reklam. https://smartyoutubetv.github.io
Najskor si ale musis nainstalovat nejaky file manager z google play (napriklad X-Plore) a pomocou neho uz z usb kluca nainstalovat vyssie spomenutu *.apk ;-)
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Kuffor 8. 10. 2021 12:25

jardadts: to je už práve o poznanie viac, ako som ochotný do toho dať. Moja predstava je 1200€, teda cca 30 tisíc Kč. Preto rátam skôr s 55", pričom aj tak budem dúfať, že tento rok bude iný ako obvykle a nejaké predvianočné výpredaje sa konať nebudú :-D

//ešte doplním, že ceny pozerám VIP na Datarte
Kuffor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 8. 10. 2021 12:36

Kuffor: tak kolem 30tis je v 65” reálná jen 65oled705. Jestli oželíš HDMI 2.1 tak bych upřednostnil větší úhlopříčku než jít do menší 806.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kuffor 8. 10. 2021 13:09

Momentálne HDMI 2.1 nepotrebujem, ale predpokladám, že novú konzolu časom mať budem, tak by som asi neskôr ľutoval. Plus tiež ma láka Ambilight na všetkých štyroch stranách.

Ale hej, ešte mám dilemu, či ísť po uhlopriečke alebo po vlastnostiach, no keď vezmem do úvahy, že teraz sa pozerám na 40" TV, tak už aj tých 55 bude skok :-) plus so sedačkou viem hýbať, je v priestore a nie nacapená na stene, takže viem sledovaciu vzdialenosť upraviť podľa potreby...

Na Datarte stojí momentálne 65" 705 VIP 1300€. Ktovie, či pôjde do konca roka dolu v situácii, aká momentálne je. A či ešte vôbec bude dostupný. No, je to ťažké :-)
Kuffor
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zebas 8. 10. 2021 17:27

Kuffor: nakonec 65oled706. Doporucuju jit do vetsi uhlopricky. Puvodne jsem si rikal jak je obrovska, ale ted uz mi prijde uplne ideal. A tak to ma vetsina lidi.
Zebas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka