Jakou Philips 65'' ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Zebas 4. 10. 2021 11:16

Luvadcz a martas: Diky za nazory. Takze se vracim k puvodnimu planu koupit 65. Ted jen otazka zda oled nebo led. Byl jsem vcera v alze a tam maji pusteny nejaky propagacni videa. A pro me nebyl rozdil v obraze mezi led a oled takovy, abych dal za oled o 20k vice. Asi bude nejlepsi jit jeste nekam, kde bude bezet normalni vysilani a porovnat to tam.
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 10. 2021 11:30

Zebas píše:Martas38: urcite mi to pomohlo. Mi prislo, ze dnes je 65 uz standard na podobne vzdalenosti, tak me prekvapilo, kdyz tu kolega psal, ze postaci 55 s lepsim obrazem :) a oled doporucujes proc? Poznam rozdil i u toho skylinku nebo jen u filmu ve 4k?

Vravel som, ze to je moj osobny nazor, a ze su tu aj ine. Pri nekvalitnom zdroji videa totizto velka obrazovka tu nekvalitu este viac zvyrazni :-)

Rozdiel LED/OLED uvidis uz v menu TV, nieto este vo videu.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2021 11:42

Zebas: Zajdi někam do Electroworldu, Datartu a podobně. Já jsem to měl takřka tak, že jsem šel pro 55" LED a odešel s 65" OLED (ne doslova, ale návštěva obchodu mě zlomila okamžitě). Nejlíp, když si vezmeš něco na flashce, třeba videa různé kvality, případně pustit něco z YT.

michalko58: Souhlas, já taky prezentuju svoje názory a každý to vidí jinak.
A víc než souhlas s tím, že nekvalitní obraz vypadá na velké úhlopříčce podstatně hůř jak na malé. Ale kolega pokud má Skylink, Netflix a neholduje taškařicím typu Eva tropí hlouposti, moc do styku s nekvalitním SD obrazem nepřijde. Ale za mě je např. Nova na pozemním vysílání, tedy čistokrevné SD docela koukatelná.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 10. 2021 12:55

No, s (datovo) nekvalitnym obsahom clovek do styku pride pomerne casto, ak ma nejaku zbierku videi na disku, budovanu niekolko rokov. Ono az pri OLED si clovek uvedomi aky vyznam ma vyssi datovy tok pre kvalitu obrazu a ze tym mietsom na disku sa az tak setrit neoplati.

A ruku na srdce, vacsina novych filmov, aj ked natocenych v perfektnej kvalite stoji obsahovo za **** (autocenzura) a clovek po ich zhliadnuti doslova lutuje premarneny cas. :roll:
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2021 14:13

Myslím, že spousta filmů se dá sehnat v opravdu dobré kvalitě. Marně vzpomínám, kdy jsem něco pouštěl z disku v dobách streamovacích služeb. A pokud ano, tak to určitě nebylo horší, než 720p
Obsah je věc druhá s tématem ovšem naprosto nesouvisející.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zebas 4. 10. 2021 18:00

Tak jsem byl v Hradci v electroworldu. Philipsy tam mají vystavené, ale nemají je připojené ani na net, ani na DVBT. Takže se dalo koukat akorát na ty propagační videa, protože svoji flešku jsem žádnou neměl. Pak jsem ještě zkusil Datart, kde pouštěli tu jejich reklamu. Při porovnání led a oled je jasně patrné, jak je led přesvícené. Třeba by to šlo nějak poladit v nastavení, ale prostě jsem si toho všiml na první pohled. Co do kvality obrazu jsem opět žádný dramatický rozdíl neviděl, ale manželce se víc líbí oled. Takže to aktuálně vypadá na oled 65, jdu zkoumat rozdíly mezi řadami, jak mi kolega poslal na předchozí stránce. Mimochodem, nějaké akce se dají ještě teď před Vánoci čekat nebo už je pozdě?
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2021 18:51

Obvykle ty slevy bývají až po novém roce v důsledku vycházení nových modelů. Možná nějaký black friday před Vánoci.
Zajímavý, že ten rozdíl nevidíš. Jestli na to nemůže mít vliv ambilight, nebo nevím Já se díval vždycky po LG, nechtěl jsem v TV android a tam byl teda rozdíl markantní.
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 10. 2021 19:08

martas38 píše:Myslím, že spousta filmů se dá sehnat v opravdu dobré kvalitě. Marně vzpomínám, kdy jsem něco pouštěl z disku v dobách streamovacích služeb. A pokud ano, tak to určitě nebylo horší, než 720p
Obsah je věc druhá s tématem ovšem naprosto nesouvisející.

Ja som stara skola a drzim sa hesla "co je doma, to sa pocita".

Zebas píše:Tak jsem byl v Hradci v electroworldu. Philipsy tam mají vystavené, ale nemají je připojené ani na net, ani na DVBT. Takže se dalo koukat akorát na ty propagační videa, protože svoji flešku jsem žádnou neměl. Pak jsem ještě zkusil Datart, kde pouštěli tu jejich reklamu. Při porovnání led a oled je jasně patrné, jak je led přesvícené. Třeba by to šlo nějak poladit v nastavení, ale prostě jsem si toho všiml na první pohled. Co do kvality obrazu jsem opět žádný dramatický rozdíl neviděl, ale manželce se víc líbí oled. Takže to aktuálně vypadá na oled 65, jdu zkoumat rozdíly mezi řadami, jak mi kolega poslal na předchozí stránce. Mimochodem, nějaké akce se dají ještě teď před Vánoci čekat nebo už je pozdě?

Tie reklamne videa su robene tak, aby sa TV prejavila v najlepsom svetle, cize tam sa snazia maskovat akukolvek chybu obrazu.
Co sa tyka cien tak par tyzdnov dozadu tu na fore pisali, ze bola 65oled705 za 1127,- €. Teoreticky taku akciu este mozes vychytat. Urcite vsak kupuj tam, kde ti ponukaju aj 5 rocnu zaruku od vyrobcu. Zvycajne byva iba na jar ale niektore obchody ju maju aj teraz (napr. ambitv.cz).
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod martas38 4. 10. 2021 19:19

Co je doma to se počítá se nevylučuje s tím, co jsem napsal ;-)
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zebas 4. 10. 2021 19:48

Taky se divím, že ten rozdíl nevidím. Respektive mi ten rozdíl nepřijde tak markantní, abych mohl psát, že jedině oled. :D tak to asi vidím na 65OLED706. Příplatek za 806 je velký a asi nemá smysl. Zvuk neřeším, máme soundbar. Případně ještě něco ušetřit a jít do 705, ale ta má starší android a nemá HDMI 2.1, což by se mohlo do budoucna hodit. :-)
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 4. 10. 2021 19:50

Ahoj můžeš zkusit napsat na alzu, jak je to ohledně https://m.alza.cz/65-sony-bravia-oled-k ... 616527.htm

ta cena za 65" sony je super, i když se jedná o starší model, jen aby nebyl vysvícený, to by tě mělo zajímat nejvíc. Jinak tam je taky android
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 5. 10. 2021 05:52

Dotycny chcel Ambilight, inak by sme mu asi tiez navrhli aj tento Sony.

Zebas píše:Taky se divím, že ten rozdíl nevidím. Respektive mi ten rozdíl nepřijde tak markantní, abych mohl psát, že jedině oled. :D tak to asi vidím na 65OLED706. Příplatek za 806 je velký a asi nemá smysl. Zvuk neřeším, máme soundbar. Případně ještě něco ušetřit a jít do 705, ale ta má starší android a nemá HDMI 2.1, což by se mohlo do budoucna hodit. :-)

Starsi android az tak nevadi, Philips mozno vyda aktualizaciu na AndroidTV 10. slubil to aj pre modely z roku 2019 ale potom sa zacali vyhovarat na koronu tak sa na to neda na 100% spolahnut. zvycajne vsak aspon 1 hlavnu verziu systemu aktualizaciou dodava.
HDMI 2.1 samozrejme uz aktualizaciou nedodaju, ale ak neplanujes nove herne konzoly v dohladnej dobe, tak ta to trapit nemusi, lebo to medzitym uz mozes riesit zas novu TV.

martas38 píše:Co je doma to se počítá se nevylučuje s tím, co jsem napsal ;-)

Su starsie veci ktore skratka nie su ani len v 720p a aj keby boli tak z h**na bic neupleties. Skratka ak je povodny zdroj s nizkym rozlisenim zazraky sa cakat nedaju.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zebas 5. 10. 2021 06:04

Michalko, takze bys nepriplacel ani za 706? Rad bych mel tv zase aspon 5 let, ale je pravda, ze xbox nepouzivam ani ted, tak asi nebudu kupovat za dva roky novy. Ale zas kdovi. Tech 5k klidne priplatim.

Ono to s tim ambilightem muze klidne dopadnout jako pro me s oled. Vetsina tvrdi ze oled je vyrazne lepsi, ja to tak nemam. Vetsine se libi ambilight, ja to tak mit nemusim. Ale dokud to nezkusim, tak to nezjistim. Takze díky za navrhnutou Sony, ale ten ambilight chci zkusit.
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod michalko58 5. 10. 2021 08:20

Ambilight je super, ja uz by som TV bez toho asi nechcel. Oled si urcite doma vsimnes.

Priplatok 705 vs. 706 je uz na tebe, ci ti tie rozdiely za to stoja. Ak ti to nerobi problem, kludne si priplat.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zebas 5. 10. 2021 09:48

Tak jsme chteli pres znameho objednat 706 a moc se na to netvaril. Pry je lepsi volba Samsung qled. Co si o tom myslite? Philips ma pry slozite menu a nema skylink live, coz by snad nemel byt problem doinstalovat, kdyz tam je android? Dalsi vec je ze pry samsung umi dopocitavat vysilani skylinku na lepsi kvalitu. Mate s tim nekdo zkusenosti?
Zebas
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka