Jakou Philips 65'' ?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2021 10:08

Samsung nemá Ambilight :D
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Zebas 5. 10. 2021 10:26

Martas to je jasny ze nema. On tvrdil ze ambilight neni nic prevratnyho jinak by to uz samsung delal taky. Ja jsem nekde zas slysel, ze na to ma philips patent a proto to nedelaji ostatni vyrobci. :)
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2021 10:48

Já zas tvrdím, že OLED je proti LED převratný (QLED není nic jiného, než LED).
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jardadts 5. 10. 2021 10:50

Samsung neumí Dolby Vision a DTS. QLed je pořád jenom LCD.
Menu u Philips ma základni úroveň a pokročilou kde nastavíš cokoliv a ano tato úroveň může pro laika působit složitě. Skylink Live funguje. Philips má nejlepší výbavu a podporuje všechny HDR formáty ,DTS a přes Android dostaneš do TV cokoliv.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kutil71 5. 10. 2021 10:58

Dobrý den, něco se můžete dočíst:
https://www.covybrat.cz/nejlepsi-televize/

Mám Philips s ambiligtem a pro mé oči je to příjemná věc. Ale tovární nastavení bylo pro mě příliš agresivní a někdy rušilo při sledování. Po pečlivém nastavení ambilightu ( snížení jasu a sytosti ) na mé oči jsem velmi spokojený. Celkově jsem s TV spokojený, i SD vysílání v DVB-T2 je dobře sledovatelné. Pro mě je optimální sledovací vzdálenost pro Skylink a DVB-T2 zhruba dvojnásobek úhlopříčky.
Kutil71
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 5. 10. 2021 11:31

Zebas píše:Tak jsme chteli pres znameho objednat 706 a moc se na to netvaril. Pry je lepsi volba Samsung qled. Co si o tom myslite? Philips ma pry slozite menu a nema skylink live, coz by snad nemel byt problem doinstalovat, kdyz tam je android? Dalsi vec je ze pry samsung umi dopocitavat vysilani skylinku na lepsi kvalitu. Mate s tim nekdo zkusenosti?

Ten znamy, ma zhodou okolnosti, provizie za predaj Samsungu, nie? :D

skylink live na androide ide, a menu androidu je uplne primitivne. K tym blbostiam o qled sa nejdem ani vyjadrovat. Dopocet neviem porovnat, ale ked som skusal skylink live bolo to pomerne pozeratelne pred par rokmi.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Zebas 5. 10. 2021 12:32

Opet diky vsem. Zejmena clanek co vybrat vypada velice dobre.

Ano, taky me napadlo, ze ma provize za prodej Samsung. Me kazdopadne nepresvedcil, takze zustanu u filipese. Snad nebudu litovat.
Zebas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 5. 10. 2021 15:52

Zejména rady většiny zdejších diskutérů vypadají dobře. Oni z toho, že radí, nic nemají. Na rozdíl od mnohých jiných.

Souboj technologií je třeba vnímat z jejich jasný pozitiv a negativ. Kupříkladu u LCD se velmi rozmohlo pulzní řízení podsvícení, které citlivému zraku nemusí dělat dobře. Blikající OLED jsem ale zatím neviděl. Pravdou je, že Philips, byť OLED, může být Samsungem poražen v dopočtech a upscalingu. Vždy ale záleží na modelu. Philips, bohužel, už zapomenul, jak vypadá dobře barevně nastavený televizor. Ne, že by Samsung telky dramaticky kalibroval, ale poslední, které jsem měl možnost vidět, nebyly až tolik barevně „křičící“, jakožto Philips. Z druhé strany - Philips nasadí Ambilight, čímž barevnost pro oko pozmění, tudíž tolik neřve.

QLED bych vzal pro hráče a příznivce totální potřeby mít HDR hlavně na to, že telka svítí, jako kravka. Pokud chci Ambilight - mám jedinou možnost. Philips. Jestliže chci Android, mohu platit a brát Sony, anebo jít cestou šetření a u QLEDu zvolit třebas TCL.

Možností je ale mnoho...
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod indeshit 5. 10. 2021 17:09

Philips 706 je hezká telka v OLED vodách. Slušnej už má celkem HW - MT čip a velkou RAMku (Mediatek MT9602 1.5 MHz 4x Cortex A-53 Mali-G52 2EE MC2 4 / 16 GB)

Pokud jde o práci upscaleru a obecně renderingu, tak je lepší sáhnout po 856/806 modelech v rámci OLED - mají novější, výkonnější čip.

Jako varianta se ještě nabízí 65C728, 65C825, pokud by to měl bejt QLED, jak se tady psalo. Oproti Samsungu to má Dolby Vision a hardwarově je to mezi 706 a 806 , tj. vyšší řada MT čipu - vyšší výkon pro upscaler a tak.
Tam je i 5 let záruka

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5 ... ost1002111
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SSakul 5. 10. 2021 18:30

Plně respektuju autora, že chce ambilight, oled je prostě oled a o tom od koho, pak rozhodují ostatní věci a preference, viz třeba i ambilight. U tebe Indeshite nevím, jestli náhodou pro TCL nepracujes, když je neustále a úplně v každém postu tak tlačíš, ale v tomhle případě doporučit c728 místo oled za tuhle cenu ? Koho zajímá rychlejší soc, když ta c728 má 8 bit panel a zvládne v hdr 320 nits ? navíc za cenu, za kterou jde skoro i sehnat 65 oled ?
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 5. 10. 2021 19:40

Sám mám Philips 55Oled855 a mohu ji jen a jen chválit. Jediné, co mi trochu vadí je lupnutí plastu při "chládnutí" tv. Ze začátku to bylo horší, teď jednou za týden, za dva. Prostě plasty. Sám bych šel jedině do 65" verze a rozdíl mezi 706 a 806 není znát rozdíl sedmnacti tisíc. Spíš bych doporučoval počkat na dvacetiprocentní slevu při nákupu na splátky na Planeu, kde jde splatit úvěr do prvního měsíce a přeplatí se jen pár korun nebo na akci v electroworldu, kde obcas bývá dvacítka na Philips. I když kdo ví, blíží se vánoce. Ale tv by vyšla na 34.400, což je super cena.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod martas38 5. 10. 2021 19:44

Je to jedno lupnutí, nebo lupání, jak když třeba chladne motor auta?
martas38
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 5. 10. 2021 21:35

Jedno lupnutí, ale 855 je s otáčecím stojanem, to znamená i "vachrlatá" konstrukce. Já ji chtěl k natáčení, když si k tv lehnu. Ale teď už to tv nedělá skoro vůbec.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod indeshit 5. 10. 2021 22:32

No za cenu, co ji má kámoš právě, tak ne. Je tam jistá incentiva. Diskuze se vyvinula i ke qled.

-- 5. 10. 2021 23:38 --

Tak ten HW má samozřejmě vazbu na obraz. Z té tabulky je vidět, co která používá. Proto právě ty vyšší řady Philipsu jsou po hardwarový stránce pěkný bestie a mají výkonu na rozdávání. Jasný, s tím slabším jasem máš recht, potvrdili i na hdtv.pl
indeshit
Pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 6. 10. 2021 05:20

To lupnutí je vypnutí TV. Pokud je TV nějakou dobu zapnutá (určitý počet hodin), po vypnutí sice zčerná obrazovka, ale probíhá údržba OLED panelu, která trvá i několik minut. Až po té se TV vypne a to lupnutí je ono vypnutí. Dělají to tak všechny OLED TV, jen některé onu údržbu signalizují např. barvou kontrolky, některé ale ne, jen to po nějaké době po vypnutí ovladačem prostě lupne.
martas38
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka