od MgX 5. 10. 2021 15:52
Zejména rady většiny zdejších diskutérů vypadají dobře. Oni z toho, že radí, nic nemají. Na rozdíl od mnohých jiných.
Souboj technologií je třeba vnímat z jejich jasný pozitiv a negativ. Kupříkladu u LCD se velmi rozmohlo pulzní řízení podsvícení, které citlivému zraku nemusí dělat dobře. Blikající OLED jsem ale zatím neviděl. Pravdou je, že Philips, byť OLED, může být Samsungem poražen v dopočtech a upscalingu. Vždy ale záleží na modelu. Philips, bohužel, už zapomenul, jak vypadá dobře barevně nastavený televizor. Ne, že by Samsung telky dramaticky kalibroval, ale poslední, které jsem měl možnost vidět, nebyly až tolik barevně „křičící“, jakožto Philips. Z druhé strany - Philips nasadí Ambilight, čímž barevnost pro oko pozmění, tudíž tolik neřve.
QLED bych vzal pro hráče a příznivce totální potřeby mít HDR hlavně na to, že telka svítí, jako kravka. Pokud chci Ambilight - mám jedinou možnost. Philips. Jestliže chci Android, mohu platit a brát Sony, anebo jít cestou šetření a u QLEDu zvolit třebas TCL.
Možností je ale mnoho...
S pozdravem MgX