Zdravím,
vybírám novou televizi a mám nastavený cenový limit do 20.000,- Kč, který nemůžu překročit. Zjišťuji, že se v této kategorii už dá sehnat QLED, což mi na první pohled připadá jako dobrá volba, ale na druhou stranu se asi u všech výrobců bude jednat o entry level panel a je otázkou, jestli by se nedalo sehnat kvalitnější "klasické" LED.
Aktuálně mám v užším výběru následující:
Samsung QE55Q60A
Samsung QE55Q80A
Hisense 55A7GQ (zde by v současné akci asi byl zdarma i soundbar)
Využití televize je tak 50 % vlastní filmy či Netflix, 40 % hry a 10 % klasické vysílání. Prakticky jsem už byl rozhodnutý pro Samsung QE55Q80A, ale po přečtení několika recenzí jsem začal váhat (v letošní generaci má jinou technologii panelu) a současně mě velmi zarazila udávaná spotřeba, která je zásadně vyšší, než u všeho porovnatelného. Je reálné, aby v HDR režimu opravdu měla spotřebu 227 kWh? Podle tohoto testu se zdá o něco nižší, ale na druhou stranu je pořád docela vysoká oproti jiným modelům: https://www.rtings.com/tv/tools/table/62498
Je mi jasné že televize hodně "žere", ale jde mi hlavně o to porovnání se zbytkem, kdy nerozumím tomu, proč je o tolik vyšší.
Máte s některými z těchto modelů zkušenosti? Doporučili byste nějaký z nich, nebo něco úplně jiného?