po spoustě letech odkladu se dokopávám k výměně TV - momentálně mám nějaký starý 32" LED Grunding, takže asi jakákoliv dneska prodávající se TV bude velký upgrade

Cena - 20 - 30k, pevný limit nemám, ale s každou tisícovkou mám silnější morální brzdu, jelikož jde pořád jen o TV - a ta zatím naštěstí není můj smysl života. Chápu, že s cenou roste kvalita, nejsem si však jistý, že dokážu plně ocenit a využít dražší modely.
Místnost - Byt, spíše tmavší, největší světlo je přes poledne, největší využití TV odpoledne/večer. Večerní sledování je skoro vždy s osvětlením, zhasnutá místnost u tv mi vadí. 1/4 času běží tv jako kulisa.
Velikost - Sledování z 2.8m, tzn mi vychází 55"-65". Myslím, že 55 by bohatě stačilo, na druhou stranu vím, že větší je vždycky lepší. TV bude na skříňce dlouhé 105cm, pokud by se nemusela kupovat kvůli TV nová, bylo by to super

Apple AirPlay - Tohle je pro mě nutnost, aby šly na TV sdílet věci z Apple zařízení. Pokud to půjde i z Androidu, bude to plus.
Využití - Polovinu času O2 TV (přes aplikaci), většinou sport (rád bych bez mazanců). Zbytek času YT/Netflix. Filmy z USB moc nepotřebuji a pokud jo, tak se to předpokládám dá vyřešit pomocí AirPlay.
Technologie - Z tmavých promo videí v prodejnách vidím, že OLED je někde jinde, ale nevím, kolik to vypovídá o reálném využití. Má cenu dneska řešit spotřebu a bát se vypalování? Předpokládám, že rozhodování skončí jako menší úhlopříčka s OLED vs větší bez OLED.
Zvuk - žádný speciální požadavek, nejsem audiofil. Ale pokud by TV náhodou nějak uměla držet stejnou úroveň hlasitosti i během reklam, bylo by to super

Značka - Nemám žádného favorita, jen jsem obecně nedůvěřivý k čínským značkám a jsem alergický na pomalá/zasekaná rozhraní.
Díky moc za rady.