Ahoj, dám sem shrnutí, ať to nezůstane otevřené. Pořídil jsem nakonec LG OLED65B1 v akci v Datartu + VIP sleva + 500Kč slevový poukaz a rovnou i splátky bez navýšení, takže celkově to vyšlo jako dobrý kup. TV mi dovezli před týdnem v úterý zdarma pomocí jejich Dopravart doručení, vynesli do 4. patra, vybalili, zapojili, vše během pár minut. Kluci věděli co a jak a žádné rozmýšlení, jak se co montuje.
A teď k TV - z obrazu jsem nadšený! To zobrazení černé je naprosto dokonalé. Obraz jsem nastavil podle doporučení na RTINGS. Perfektní černá podporuje i ostatní barvy a všechno je krásně vykreslené. Záběry například na noční New York ve filmech jsou dokonalé a člověk by si to skoro pozastavil, aby se tím mohl chvilku pokochat

Ohledně velikosti - na mojí pozorovací vzdálenost 2.5m je 65" úplně OK a asi bych se nebál ani tý 77" kdyby nestála takovou raketu

Takže za mě se pořád držím doporučení "kupte to největší, co se vám vejde na zeď"
K tomu zvlněnému obrazu který jsem viděl na většině TV v prodejně - tady se nic takového nekoná a TV je zrcadlově rovná. Předpokládám, že v prodejně je mají nějak špatně zavěšené, nebo s nimi něco provedli, protože tam to měla fakt téměř každá.
Z aplikací využívám pouze Netflix a O2TV. Ještě trochu bojuji, jak bude nejjednodušší přehrávat filmy z Macbooku - zatím pomocí programu Airflow přehrávám filmy přes Airplay přímo do TV, ale předpokládám, že bude i jednodušší cesta pomocí DLNA nebo něčeho podobného.
Funkce ovladače a jeho ukazování jako ukazovátkem namísto používání tlačítek je silně návyková záležitost.
Zvuk mám vyvedený přes optický kabel do zesilovače, takže ani vlastně nevím, jak TV hraje..
Takže díky za nasměrování k OLED a vyvedení z omylu QLED, jsem za ten nákup fakt rád a s TV maximálně spokojený