Samsung QE55QN85A zrychlený obraz, řešení?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 23. 11. 2021 07:11

Zdravím, prosím vás nemohl by mi někdo říct proč je obraz o něco rychlejší, než by měl být na televizi Samsung QE55QN85A ? Četl jsem, že by to mohla dělat zapnutá položka led clear motion ale já jim mám v nastavení nedostupnou zašedlou. Televizní vysílání přes koaxiální kabel a filmy přes hdd jsou ve více fps a vypadá to nepřirozeně. Když jsem připojil televizi k PC, tak tento problém nenastal.
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod Sasakr 23. 11. 2021 16:33

Blur reduction a judder reduction dej na nulu. A pak budeš mít tu krásnou cinematickou slideshow, co mají někteří z nějakého podivného důvodu rádi :-)
Obrázek
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 23. 11. 2021 17:17

Tady je podobný obrázek, jen v rámci českého prostředí. Předpokládám, že horní položka jde deaktivovat/vypnout. Tím by efekt telenovely měl být znemožněn. Samozřejmě lze ponechat i oba posuvníky na nule, jak je správně doporučeno nade mnou, nicméně je to nula v rámci aktivního prvku. Tudíž, jak by jistě některý puritán odmítající dopočty napsal... pořád to tam trochu může být.

Obrázek
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 24. 11. 2021 04:42

Moc vám děkuju!!! Asi to pomohlo, ještě zkusím otestovat filmy přes hdd ale vypadá to, že obraz je teď přirozenější.
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod cujou2 24. 11. 2021 09:39

Nedá mi to.... Snížení hluku??? to si děla Samsung ***** :D :shock:
cujou2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Sasakr 24. 11. 2021 14:33

Honza Kr. píše:Moc vám děkuju!!! Asi to pomohlo, ještě zkusím otestovat filmy přes hdd ale vypadá to, že obraz je teď přirozenější.

"Pomohlo" :-D Jen si dej bacha, jestli je to stejný, jako na mojí z 2018, tak nastavení obrazu je separátní pro každý input a každou app, tak si to chce nastavit všude.
"Svoboda je věc, která akorát ruší." Tdjohn
Sasakr
Junior

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 24. 11. 2021 16:38

Jo pomohlo, teď už to je za mě v pohodě. :-) Podle mě to je stejný všude, jak youtube, tak televizní vysílání, netflix, aspoň mi to tak přijde.
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod Zafata 24. 11. 2021 17:40

Mimochodem jak jsi spokojeny s Tv? Co sledovani ve tme?
Zafata
Junior

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 24. 11. 2021 17:46

Za mě v pohodě. Jasný černá není dokonalá jako u oled a u titulků je blooming ale za 20K je to dobrá cena. A když sedíš naproti a ne z většího úhlu, tak je tmavá ok. A u světlýho obrazu to jde i z větších úhlů. Jas je hodně vysoký, takže jsem ho musel ztlumit, protože pro oči to není ono na max.
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2021 19:19

cujou2 píše:Nedá mi to.... Snížení hluku??? to si děla Samsung ***** :D :shock:

Mě ty překladové bonbónky, zvláště u renomovaných a zaběhlých výrobců dodávajících na náš trh, silně prudí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 26. 11. 2021 00:45

Sasakr píše:
Honza Kr. píše:Moc vám děkuju!!! Asi to pomohlo, ještě zkusím otestovat filmy přes hdd ale vypadá to, že obraz je teď přirozenější.

"Pomohlo" :-D Jen si dej bacha, jestli je to stejný, jako na mojí z 2018, tak nastavení obrazu je separátní pro každý input a každou app, tak si to chce nastavit všude.

Jo bylo potřeba nastavit, že se nastavení obrazu týká všech zdrojů u hdd byly ty dvě položky zase na maximu, když jsem to dnes zkoušel.
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod Honza Kr. 26. 11. 2021 05:10

Jeste bych se chtel zeptat, je normalni, ze obcas televize jakoby chvili blika? U statickyho obrazu na yt u hdd atd? Je to tim, ze nema Flicker free?
Honza Kr.
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 11. 2021 05:36

Samsung zřejmě i u tohoto modelu používá PWM řízení podsvícení. Citlivější lidé pak mohou vnímat jakési pulzování obrazu. Více zřetelné bude u tmavšího nastavení a teoreticky u aktivního Picture Clarity, tj. s vyšší plynulostí. Hodně blikání zaviní zapnutý LED Clear Motion.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Sasakr 27. 11. 2021 15:23

Led clear motion bliká a bliká neustále.

Dočasný blikání zažívám jen při hraní s freesync.
Sasakr
Junior