MMKS píše:5 let by bylo fajn. Úhlopříčku se dívám 65-75 podle možností. Chtěl se se vlézt do 30t, což ale vypadá pomalu nereálně. Užití běžná TV v domácnosti, většinu doby HD signál ze satelitu, večer občas film z Kodi (externě), hraní není podstatné Xbox sice mám, ale pouštím výjimečně, spíš vůbec.
Zvuk nepodstatný, zapojení mám přes receiver a externí repro 5.0.
Jak jsem psal, je pro mě těžké odfiltrovat, na co se dívat za hodnoty. Jestli řešit frekvenci 50 vs 100, typ panelu atd. Teď mě třeba překvapilo, že je podstatné počet polí na stmívání (jestli to dobře píšu) kvůli zobrazování titulků, se kterýma sleduju filmy nejčastěji. To jsou věci, které by mě nenadaly např. ani vyzkoušet v prodejně a otázka, jestli bych si jich tam vůbec všiml. Atd. atd.
50 vs 100 - na to ti nejlépe odpoví to, jak máš nastaveny dopočty snímků na tvé stávající TV. Pokud máš rád ten umělý efekt u filmů, kdy film vypadá spíš jako domací video, tak ti bude víc imponovat 100hz, protože to pak je dopočtené do vyšší ostrosti.
120hz (to samý co 100) využiješ u her, pokud tedy máš novýho xboxa , kterej umí vybrané tituly ve 120fps.
Typ panelu na ty požadavky pochopitelně VA. Ne IPS.
V prodejnách bývá většinou světlo, a tak to tam nejde moc nakoukat. Základní FALD (celoplošně podsvícené modely, kde každá zóna pracuje separátně) mají výhodu ve vyšším jasu, ale jako daň za to je právě blooming (halo efekt okolo třeba těch titulků). To je dáno tím, že ty dostupnější FALD modely mají nízký počet zón.
Global dimming modely (chovají se jako jedna zóna, akorát je to softwarově upravováno, což samozřejmě nemá takový efekt), tak zase nemá takový jas pro oslnivý hdr efekt, ale zase na druhou stranu nemusí trpět tolik na ten blooming.
65-75 - to znamená, že jakmilu už tam zařazuješ 75", byla by škoda kupovat 65"

Na druhou stranu se do 30k nevejdeš se slušnou 75" . Na 75C728 bys musel nějakej 7 litrů přihodit. To už pak se nevyplatí kupovat 75C725, protože 75C728 je výrazně lepší na mnoha frontách a stojí v podstatě stejně.
Píšeš, že máš i KODI extrerně. Záleží, jakou máš mašinu. Výhodou zde je, že KODI 19.3 u Android televizí, které mají podporu Dolby Vision, tak to zahraje z mkv souboru, tj. ať už z již staženého, nebo i z SCC. To by za jiných okolností externě z krabiček zvládnul skoro jenom novej Shield.