Budget TV pre rodiča

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod popenex 15. 12. 2021 10:06

Ahoj,

poprosil by som o radu akú TV vybrať pre 60 ročnú nenáročnú mamu.
doteraz funguje na nejakej 32" starej LCD Philips. Sleduje čisto TV programy (momentálne cez anténu), plánuje sa v blízkej dobe zakúpiť nejaký Digi balíček so základnými programami.
ak by bola nová telka predpokladám že raz za pol roka sa prehrá nejaký film cez disk
smart vychytávky, internet, youtube a podobné, sa využívať extra nebudú ak vôbec.
pozorovacia vzdialenosť je cca 2,5metra. momentálne je telka na nízkom TV stolíku dĺžky cca 150cm.
max. uhlopriečku si predstavujem 50"
rozpočet, veľmi ťažké, čo najviac muziky za čo najmenej peňazí, bavme sa teoreticky o strope 500-600€

kamarát z elktra mi poradil LG-55up8000 alebo "lacnú" alternatívu TCL-43p615
poprípade mám možnosť odkúpiť LG-55un8000, záruka 02/2023 s novým panelom za cca 300€.
(LG je mi z nejakého dôvodu však nie moc sympatické)

zaujala ma hisense-50e76gq, ktorú poradil chalan z iného fóra, ak by som bral cez alzu cez šéfa na firmu, vyšla by 375€ + k tomu dávajú soundbar.

no je to pre mňa španielska dedina, preto by som bol vďačný za objasnenie a usmernenie. preto môžete moje návrh vyššie brať s rezervou

ďakujem
popenex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 15. 12. 2021 11:34

Tak 55 by měla být minimum, pokud plánuje DIGI kontroloval bych aby telka uměla DIGI aplikaci.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod popenex 15. 12. 2021 11:43

možno som sa zle vyjadril, poskytovateľ ktorý má podchytené miesto kde mama býva to označuje ako digitálna televízia, je to ale hnané cez settopbox, ktorý dodávajú. takže v podstate ide o káblovku alebo ako to nazvať..

55" mi príde zbytočne veľké (áno viem že sa ľahko zvykne), no mama je stará škola, tieto veci jej nevysvetlím a celkovo kvôli miestu mi to príde už "veľké" tých 2,5 metra som možno prehnal...priznám nemeral som, reálne je to možno aj o meter menej...
+ s takým rozpočtom som myslel že je vhodnejšie ísť do okúsok menšej no "lepšej"
popenex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod popenex 15. 12. 2021 15:09

malý update,
TV programy nakoniec budem riešiť cez SWAN GO, mám zdarma prístup k môjmu balíku, ktorý využívam doma cez set-topbox. tak by som ten Digitálny účet rád dal mame.
využívajú na to aplikáciu ktorú podporuje primárne Samsung, vraj je už dostupná aj pre LG a android TV
popenex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 15. 12. 2021 16:08

Tak si to zjisti a podle toho vybírejte. Určitě nebude sledovat sport takže 100hz není toliko potřeba, oči v 60.letech už jsou také slabší není nutno se hnát do OLED,QLED apod . Běžně LED by mělo stačit. Jestli 55 nebo 50 záleží na vás .
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kvok 16. 12. 2021 22:32

Ta doporučená hisense není špatná, ale požadovanou aplikaci nejspíš nerozjede, takže se alternativně nabízí TCL 50C715.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod michalko58 17. 12. 2021 07:57

Tiez by som odporucil nieco s Androidom, kvoli dostupnosti vacsiny iptv poskytovatelov (AntikTV je asi top na SK, co sa tyka pomeru cena/ponuka).

Treba ale pamatat na to, ze AndroidTV nabehne do zakladnej ponuky (ak nema pripojenu ziadnu antenu ani iny zdroj signalu) a teda vzdy bude potrebne spustit danu aplikaciu (da sa dat do oblubenych, takze bude hned po ruke). Toto sa neda zatial nijak zmenit.
To len taka poznamka, aby dotycna starsia osoba nebola potom zmatena.
michalko58
Poslední varování