od Jonaasisko 14. 1. 2022 00:38
Takže sony OLED XR77A83J je doma. První dojmy? Obrazu nemám absolutně co vytknout, černá je prostě černá, žádné artefakty, stíny, zdvojené pohyby...nic. Prostě dokonalý. Zdroj je O2 TV, Netflix, Amazon, Apple tv, HBO go, google tv a YouTube vše přes anténu od O2 , teď ještě přibude nějaká domácí sbírka na NASu, protože streamovací služby mi plný Atmos nedají. Zvuk? Čekal jsem víc. Neříkám, že se to nedá poslouchat, ale nějakou hloubku ,nebo prostor v tom nenajdete, udávaná podpora Atmos mi přišla vtipná už když jsem o tom četl, navíc při zesílení nad polovinu v určitých hlasitějších pasážích plocha drnčí. Původně jsem myslel, že tv použiji místo středového repra, ale určitě to neudělám, dřevo je prostě dřevo. Tím pádem logicky rozdíl mezi zvukem z televize a z připojeného domácího kina už jen ve stereu je markantní (což jsem i přes všechny reklamní slogany a sliby čekal. Ať mi nikdo netvrdí, že jakýkoliv soundbar udělá lepší zvuk, než klasické reprobedny) Samotný zvuk který z televize vychází přes HDMI je násobně lepší než zvuk, který lezl z bývalé plazmy Samsung. Zapojený byl receiver Pioneer VSX 1123 v konfiguraci zatím 7 repro bez wooferů, ale mnohonásobně vyšší byl posun po nahrazení modelem SC-LX901 hlavně nízké tóny a prostor ale o tom v jiném vlákně. Ale .....ale ta velikost, v poměru 16:9 jde poznat nárůst oproti 60", ale už jsem si zvykl, v 21:9 není ten rozdíl tak patrný, takže plátnu a projektoru se holt nevyhnu. Jinak rychlost reakcí, možnosti nastavení perfektní, dokonce hlasové ovládání, ke kteremu jsem byl skeptický je fajn. Takže stálo to za ty peníze? Těžká otázka...pořád mám zvláštní pocit, že jsem vyvalil 63 tyček (po odpočtu DPH) za televizi, mimochodem, když jsem si pro ni na prodejnu přijel, byla vedle ní vystavena 85" XR LCD a ten rozdíl ve velikosti tam byl sakra vidět, byla i o dost levnější...ale nakonec nelituji. Ten obraz je fakt dokonalý, zítra si pustím 4K HDR Star trek a myslím, že zklamaný nebudu. A co se týká té velikosti...Stejně jsem vždycky chtěl doma kino, takže až to doplním tím 120" plátnem, spokojený budu tak jak tak.
- Přílohy
-