Samsung UE55RU8002 samovolné restarty

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Bošu 3. 1. 2022 15:59

Ahoj, objevil se mi problém s touto TV, samovolně se restartuje, objeví se logo smart TV, pak prostředí TV a obraz zhasne (od shora dolů) a TV se restartuje a tak stále dokola.
Občas to vydrží pár minut zapnuté, udělal jsem reset do továrního nastavení, aktualizaci FW, ale nepomohlo to. Něco jsem se dočetl o vadných NAND pamětech, má smysl to nechávat opravit? TV má 2 roky a 2 měsíce a prodlouženou záruku nemám.
Díky za případné odpovědi
Onkyo TX-8250+Canton Ergo 90 DC+Polk Audio HTS 12
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod honza12eu 3. 1. 2022 16:07

tohle mi dělá osm let starý samsung, zkoušel jsem také vše. Když tam pustím neHD programy, tak je to ok. Dle servisu vadná základní deska, výměna se nevyplatí, vybírám novou...
honza12eu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 3. 1. 2022 17:59

Jj základní deska ale dají se sehnat
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bošu 3. 1. 2022 18:47

Už na ně koukám, toto by měla být ona

https://www.ame.cz/Elektronika/Dily-pro ... d121469840

Teď je TV zapnutá už 2 hodiny a zatím nic. Tak uvidím, když to udělá znovu, rozdělám ji a kouknu, zda ta deska sedí s touto.
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod polda 3. 1. 2022 19:07

To je zvláštní. Možná jen studený spoj?
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Bošu 3. 1. 2022 20:07

Taky me to napadlo. Tak uvidim, jeste ze uz je aspon po vanocich a po pohadkach :-))
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod Bošu 11. 4. 2022 09:02

Tak to tu oživím, včera TV znovu restarty, dnes opět, zkoušel jsem horkovzduškou přehřát spoje, paměti atd, ale bez úspěchu. Nová deska 4990 bez DPH. Takže na to kašlu, TV prohodim oknem a pro mně a i ostatní asi ponaučení si připlatit pojištění a prodlouženou záruku.
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 11. 4. 2022 13:54

Tohle je fakt smůla, ale nebývá to pravidlem. Nějaký TV servis by to možná uměl opravit bez výměny základní desky, bráchovi takhle přepájeli celou desku na LG a servisman tvrdil, že ta pájka, co používají výrobci stojí za *****, že se to vyhřeje a on to udělal poctivě, že to vydrží dalších min. 5 let.
No za pár měsíců ji synovec ve vzteku rozflákal, když mrsknul hračkou přímo doprostřed obrazovky a bylo vymalováno. To už je ale jiný příběh.

Každopádně pokud dává výrobce prodlouženou záruku, je to určitě velké plus na vážkách, kterou značku vybrat. U těch příplatkových je potřeba pečlivě pročíst pojistné podmínky, bývá tam spousta výjimek.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jito 11. 4. 2022 15:09

Jeden čas byl problém i s HbbTV.
Vypni ho a odpoj TV od netu.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 11. 4. 2022 17:37

Přesně, jak píše jito. Ještě bych ale odpojil všechna zařízení.

Ještě bych v rámci zkoušení zkusil v nastavení sítě zadat konkrétní IP, nevyužívat tedy DHCP. A k IP ručně zadat také DNS servery, nejlépe od Google.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bošu 11. 4. 2022 18:51

Ono to nepomůže, to není restart, že se jen restartuje, ale před restartem obraz odshora dolů na mžik zrůžoví, prostě takovej divnej artefakt, zkoušel jsem to i bez zapojení LAN a všeho, jen čistě ze sítě. Já vím, pravidlo to není, bude to spíš smůla. Čistě teoreticky mohu vzít tu desku do práce a prohnat ji SMT reflow, nebo objednat NAND pamět a nechat ji tam přepájet, ale je to sraní s tím, který se mě prostě nechce podstupovat. Teď místo ní máme ložnicovou 80ku Samsunga a časem koupim jinou s prodlouženou zárukou :-)
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 11. 4. 2022 19:00

Chápu. Koukám, že možnosti nápravy máš poměrně široké :-) Nicméně jasně. Člověk se tím nechce drtit a zdržovat, když výsledek nemusí být zaručený.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Bošu 11. 4. 2022 19:06

Jojo, směnový supervizor na SMT :-D Takže možnosti jsou celkem neomezené. Ale přesně jak píšeš, bez záruky, bambilion pokusů. Mám práci kolem baráku a tak mě to ani tak nevadí. Prostě holt smůla po dlouhé době, jinak jsem měl na vše štěstí, jsem spíš na muziku a zesilovače a bedny se tolik nekazí, alespoň děcka budou víc venku :-D Díky všem za čas :-)
Bošu
Junior

Odeslat příspěvekod Jirka_V 21. 11. 2022 08:38

Ahoj,

mám stejný model televize a po cca 4 letech se mi objevil ten samý problém - televize se samovolně restartuje, po naběhnutí úvodního menu obraz od vrchu dolu přejde přes různé odstíny duhy do černé a opětovně se restartuje.

Na základě tohoto fóra jsem se už smiřoval s nákupem nové, 5000 za novou desku s nejistým výsledkem jsem nebyl ochotný dát, ale na internetu jsem našel návod, který mi zabral. Pokud by se stalo ještě někomu, tak vkládám sem. Upozorňuji, že nejsem elektrikář, tak za případné škody a požáry neručím.

U mě to byl akorát druhý kabel a ještě bylo konektory nutné přelepit zleva a ne zprava.

https://youtu.be/AoFacR3t6ag

https://repairalltv.com/samsung-ue43ru7 ... 5-seconds/

Třeba to někomu pomůže :-)
Jirka_V
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2022 12:31

Děkujeme. Jestli k tomu máš ještě nějaké osobní postřehy, napiš, upřesni.
MgX
Administrátor

Další stránka