LG 2022 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 12. 3. 2024 07:40

Zajeď se na ni podívat, důkladně ji na zkušebních obrazcích prověř (5% šedá, všechny základní RGB barvy, rovnoměrnost a barevnou jednotnost na světle šedé), na YT je takových videí poměrně dost, pak usmlouvej cenu na 13 tis. a budeš spokojený. Pořád je to OLED a ta cena není špatná.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Hakec 1. 4. 2024 10:32

Tak mé nadšení z OLED televize řady OLED65C9 po necelých 4 letech opadlo. Oled panel vykazuje černé místa (pruhy) na obrazovce a pozitek z divani je horsi jak na 12 let stare televizi. Nevim zda ma nekdo taky takovou zkusenost ci je to proste vada 1 z miliona. LG jsem kontaktoval, ale mam obavy ze televize bude postupne ko.
Hakec
Junior

Odeslat příspěvekod Fery54 2. 4. 2024 17:11

Ahoj Hakec, Tombas. Málem jsem zapomněl napsat, jak to dopadlo. Nakonec jsme za 14 tis vzali 55C1. Přijeli jsme tam, udělali zkoušku. Pán co prodával, tak neměl problém s testem atd. Předání naprosto pohodové :) Sranda byla u převozu, protože jsme netušili, jak je TV tenká :D

Co se týče obrazu, tak ten je opravdu špicovaní. Mám pochopitelně trochu obavu z vypálení, ale co jsem se pídil po netu, tak C1 už by měla být trochu 'blbuvzdorná'. Uvidíme, tak snad to bude ok. U nás TV nefičí zas tak často, tak věřím, že na ty 3 hoďky denně se nevypálí :D

Ještě taková drobná zajímavost. Naši mají TCL C835, takže miniled, se kterou můžu srovnávat. Obecně TCL má trochu pomalejší OS (vlivem android), ale to je holt daň za otevřenost systému. Co se týče obrazu, tak zde záleží... S nekvalitním obsahem si C1 poradí lépe než TCL (minimálně, co se týče černé). Ne, že by obraz na TCL byl nekvalitní, je i tak výborný, ale černou neudělá tak dobře. Co se týče kvalitnější signálu (Netflix atd.), tak zde mě překvapilo, že TCL si vede relativně srovnatelně. Pominu li blooming (který pro mě jako pro laika není žádná hrůza), tak si troufám tvrdit, že miniled mohou být o hledem na cenu jasná volba.

PS. ne, že bych agitoval, ale jen jsem se tak zamyslel a nějak rozepsal. Třeba to do budoucna někomu pomůže. My jsem s OLED C1 naprosto spokojení, je to parádní podívaná i s ohledem na vymoženosti k PS5. Každopádně moc děkuji za pomoc při výběru :)
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod Lukin_ 4. 5. 2024 22:42

Pustil jsem si na LGC3 65 na prodejně tento test https://www.youtube.com/watch?v=AYtvehF9-Z8 a když tam od cca 13. sekundy jezdil ten čtvereček, tak se sekal a nechával stíny asi jako když si tuto funkci nastaví někdo na kurzoru na Windows. vypadlo to hůř, než na displeji macbooku na kterým si to teď pouštím.
reálně byl za tím čtverečkem tak 10 cm ocas a ta ostrá část poskakovala tak po centimetru
čekal jsem, že na OLEd to poijede absolutně ostře nehledě na zvolený mód obrazu.

OLED wow effect byl jen při statických kontrastech černá bílá, když se cokoli hýbalo, tak rozhodně ne jako jasně ohraničený bílý objekt na absolutně černém pozadí.

jsem přpraven se tam stavit znovu, ale toto mne zcela vyděsilo. co jsem dělal špatně?
Lukin_
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 5. 5. 2024 04:46

Špatně jsi udělal to že sis tam vůbec nějaký přiblblý test pouštěl. Úplně zbytečně jsi si zamotal hlavu
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 5. 2024 17:10

Hlavní problém bude v nastavení obrazu, dopočítávání pohybu, true motion apod. Na tyhle testy musíš mít správně nastavenou TV.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JohnWin 28. 7. 2024 14:59

Jak často umírají LG televize?

Teď mi přišla nová LG C3 (sestavená 03/2024, Model: OLED65C31LA) a během 2h sledování Netflixu jako test, se vypnula, a jen svítí červená ledka. Při pokusu o zapnutí ledka jen 1x problikne a TV ani nebootne. Vyzkoušel jsem i odpojit od sítě a podpržet tlačítko na TV víc jak 30sek. Několikrát.

Krabice jsem pochopitelně už vyhodil, takže skvělé :)

Čekám na technika samozřejmě, jen mě zajímalo kolik LG takle umírá hned první den a na co se mám ještě těšit.

A to sem jí ani nedal nijak "pokouřit" BRremuxem, Netflix na tom fakt sledovat nebudu.
JohnWin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod mojmax 31. 7. 2024 12:51

Seš spíš výjimka než pravidlo...
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod bromid 5. 11. 2024 10:52

tak prisla dom uz nova 65" LG OLED65B46. prvotne spustenie a nastavenie prebehlo bez problemov. obraz super oproti 10 rokov staremu sony. je nieco co by som si mal inak nestandardne nastavit? resp. nejake odporucania? resp. treba ju dat profesionalne nakalibrovat alebo na take vseobecne pouzivanie staci tak ako je? zatial sa bude pouzivat iba na sledovanie filmov, serialy, sport. dik
bromid
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martas38 5. 11. 2024 12:30

Napřed bych to zkusil nastavit tady podle tohoto:
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b4-oled/settings
Ono je to z výroby vesměs nastaveno moc do líbiva, u HDR do modra atd. Alespoň já jsem to u B9 takhle měl.
Netuším, jestli je B4 na kterou odkazuju B46, ale řekl bych, že to bude více méně stejný, ale ty návody na Rtings si můžeš prolézt. Důležitý je povypínat všechny eko ptákoviny, reakci na světlo v místnosti atd.
Samozřejmě dalším krokem může být kalibrace, ale stojí to pár tisíc, je to akce na několik hodin a vím o jediném člověku, co to u nás dělá, pohybuje se i tady na fóru jako riddle.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý

Předchozí stránka