LG 2022 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Vladce vesmiru 17. 10. 2023 09:03

CS je aktuálně v datartu za 30392 Kč s kodem 2310DATNK20.
Vladce vesmiru
Junior

Odeslat příspěvekod mahrax 17. 11. 2023 10:47

Na starších LG OLED sa dala vypnúť obrazovka (keď som počúval YoutubeMusic). Na novom LG 77C32 sa to dá iba niekedy. Pri YoutubeMusic nie. Nejaká rada čo s tým?
mahrax
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 17. 11. 2023 12:06

Nebude to náhodou součást nastavení aplikace? Jsou apky, které mohou bránit vypnutí obrazovky... typicky u mobilu. Nicméně i na TV si to dokážu představit. Pravda... YoutubeMusic by zrovna toto asi defaultně blokovat neměla.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JaKubajz 24. 11. 2023 11:24

Ahoj, nevím kam vznést dotaz, tak zkusím tady. Pořád vybírám a přebírám tv LG. Jelikož už se c22 moc sehnat nedá, a když tak je vystavená, pokukuji v jiném segmentu a to miniLED. Zaujala mě teď konkrétně LG 65QNED913QE. Je za docela fajn peníze. Má s ní někdo zkušenosti nebo nějaké doporučení? Děkuji
JaKubajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2023 12:16

Proč si zcela normálně pro svůj dotaz nezaložíš nové vlákno?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod JaKubajz 24. 11. 2023 13:47

Nechtěl jsem to tam zasírat. Tohle je obecná diskuze LG. Ale tak mohl jsem no, v lupě mi nikde ve fóru nenašlo nic o tomto modelu. Takže se tu ještě asi neřešil..
JaKubajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2023 15:04

OK, obecně.

Neznám Tebou vybranou telku osobně. Vidím, že by se mělo jednat o IPS panel s Mini LED podsvícením. IPS panely mají lepší pozorovací úhel než VA. Z druhé strany horší černou, ta je spíše šedá a poměrně dost často i horší uniformitu podsvícení. Jenže tady je Mini LED podsvícení, tudíž ta uniformita by zase tak špatná být nemusela, ba naopak. U černé, předpokládám, nějaká mimořádná změna nenastane.

LG má hravý operační systém, který rozhodně má co nabídnout a velmi dobře se napojuje na další prvky elektroniky doma.

Osobně bych zřejmě zvážil, zda raději nevzít OLED stejné velikosti ze stejné stáje. Myslím, že nadělá obrazově více radosti. Některé typy od LG nejsou dražší, či výrazně dražší.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 24. 11. 2023 16:50

LG dělá výborné OLED, a to i ty levnější, ale velmi průměrné až podprůměrné LCD. Tím nechci říct, že ta TV je špatná, ale že je jen průměrná v porovnání s podobně drahou konkurencí jako je např. TCL nebo Hisense.
V letošním roce už dokonce upustil od označení své modelové řady NanoCell, protože dle mnoha hodnocení se jednalo o velmi průměrné TV s řadou neduhů. To ne že by je přestal vyrábět, ale částečně je zařadil do nové řady UR a částečně do QNED.

K výběru značky jsi měl určitě nějaký důvod a MgX co celkem vystihl v těch základních bodech.
Pokud bys uvažoval i o jiných značkách, založ si samostatné vlákno, už to nebude jen o LG.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod JaKubajz 24. 11. 2023 17:26

Jsem rozhodnut pro LG. A dlouhodobě jsem byl pro c22, teď se za podobnou cenu dá koupit možná Ačkova řada. Na Béčkovou jsem neslyšel moc chvály. C32 už je přes 40, to se mi dávat nechce tak budu ještě vyhlížet nějakou dobrou koupi.
Děkuji vám����
JaKubajz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 24. 11. 2023 22:00

LG CS?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 24. 11. 2023 22:12

To raději LG B3, panel je stejný (bez EX), systém B3 je stejný jako C3, ale horší procesor než C3, CS má systém i procesor jako C2, panel z B2.
Popravdě rozdíly v samotném obraze jsou bez přímého porovnání mezi B2, CS a B3 minimální. I plošný a špičkový jas je velmi podobný (logicky, má to stejný panel).

Trošku větší rozdíly jsou ve zpracování pohybu nebo upscalingu signálu s nízkým rozlišením, ale kdo to pozná?
B2 už se nedá moc sehnat, CS je momentálně taky docela vyprodaná a B3 je na můj vkus docela drahá na to, co reálně nabízí, ale z uvedené trojice je nejlepší.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 10. 3. 2024 12:30

Ahoj, poprosil bych o radu :) Mám teď možnost za 14 tis pořídit LG OLED55C11. TV je stará 2 roky, podle majitele používaná minimálně. Pochopitelně před koupí si TV pořádně prohlédnu, ale nepředpokládám žádný větší problém. Pokud by to tak bylo, myslíte, že se tahle TV ještě po 2 letech za tu cenu vyplatí?

Druhou možností je pak počkat na nějakou slevu např. na TCL 65C745. Zde bych čekal ,až TV spadne tak na těch 16-17 tis. Přemýšlel jsem hlavně o úhlopříčce 65 palců, ale ten OLED mě nahlodal. Na obrazovku hledíme z nějakých +-3 metrů - TV by měla být hlavně na hry (PS5) a KODI (údajně už KODI jde i na WebOS, případně bych TV dokrmil chytrou krabičkou).
Fery54
Junior

Odeslat příspěvekod MYCHAL S TVRDÝM 10. 3. 2024 18:59

Raději bych počkal až se objeví nějaká zajímavá sleva na novou tv. I když na tom bude obrazově byť 2 roky starý OLED lépe než ta c745 nešel bych do toho.
MYCHAL S TVRDÝM
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 10. 3. 2024 23:01

C1 byla a je dobrá TV, byť se jedná o základní WRGB panel s poměrně nízkým jasem. Zpracování obrazu je dobré, krom DTS jí nic podstatného nechybí. Bohužel má nižší odolnost proti vypalování. Ta cena není nejnižší, když si uvědomíme, že nedávno byla ke koupení výborná 120 Hz mini LED Hisense 55U7KQ za 13500,-.
Samozřejmě doporučuji důkladně zkontrolovat na vypálení i na vadné pixely, které se taky občas objevují.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Fery54 11. 3. 2024 22:38

Děkuji za radu, ještě o tom tedy raději popřemýšlím. Je fakt, že se mi nechce dávat 14 tis za něco, kde nebude záruka :) Přesto, že ten obraz by byl si myslím naprosto super.
Fery54
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka