55" do cca 20.000,-. OLED ne.

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Není 4. 1. 2022 21:45

Zdravím, Pomůžete mi s rozhodnutím? :-)
https://www.electroworld.cz/porovnani-p ... %5D=332683
Odkaz na electroworld, protože tam mohu mít dolu ještě cca 15%, ale pokud byste navrhli ještě jinou TV, kterou tam nemají, není problém koupit jinde, jen bych potřeboval dodržet ten striktní limit 20tis...
OLED asi úplně ne, protože za 1. dost často mi tam "běží" statický obraz a za 2. v této cenové relaci, by to také byl "low-end" OLEDů... (nebo na to máte jiný názor?)
Jinak asi bych osobně preferovat spíše tu Sony, na druhou stranu, mám k dispozici soundbar od LG a tak nějak z tohoto důvodu by se mi zase líbilo zachovat stejnou značku... :-)
Není
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod polda 4. 1. 2022 22:47

POROVNÁNÍ PRODUKTŮ

Nemáte vybrané žádné produkty pro porovnání.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Není 4. 1. 2022 23:50

Nějak jim to (sdílení porovnání) nefunguje... tak zvlášť:
https://www.electroworld.cz/lg-55nano91p
https://www.electroworld.cz/sony-xr55x93j
...a nějak nechápu jak se příspěvek dostal zde na fóru do "Digitální vysílání a HD ready".., může to nějaký mod přesunout normálně do "TV přijímače a projektory"? Děkuji :-)
Není
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod roman2277 5. 1. 2022 06:28

V teto cene je to uplne jedno co koupis.Dostanes lowend TV.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ppepko 5. 1. 2022 06:59

Ja mozem odporucit skor sony. Sam mam 75X90J a je to super LCD TV s paradnym obrazom. Samozrejme ti tu vacsina napise, ze mas kupit iba OLED, ale ja som s tym sony max spokojny. Urcite sa vsak zamysli nad velkostou, 55" je vazne malo na dnesnu dobu. Z akej vzdialenosti budes pozerat na TV?
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod Není 5. 1. 2022 10:23

roman2277: Pokud jsou tyto lowend, co jsou ty ještě za poloviční cenu? � Jak jsem psal, nejsou lepší tyto, než ta nejlevnější OLED? Obzvláště za těch podmínek, co jsem zmiňoval... (Nehledě na to, že ty nejlevnější OLED jsou teď docela probrané/vyprodané.)
ppepko: Bude vsazena v obývací stěně, toto je max rozměr a vzdálenost sledování cca 2 až 2,5 m), takže myslím, že OK.
Není
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2022 11:08

Obrazově bude asi i ta nejlevnější OLED na tom líp než stejně drahá LCD. Otázkou je přínos 100Hz, které ty nejlevnější OLED nemají a rychlost prostředí, resp. algoritmy zpracování obrazu, dopočet snímků apod.

https://www.mall.cz/televizory/metz-55moc9010z
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ppepko 5. 1. 2022 11:25

Niekedy sa tu docitam neuveritelne subjektivne nezmysly. Mam doma Metz 43MUB8000 a Sony 75X90J a su to uplne neporovnatelne TV. Obe su to 4K LCD s android. Rozdiel v cene 269eur vs 1500eur. Metz ma pomaly procesor, pomaly android, zasekava sa, ma zufaly uzivatelsky interface, minimalne moznosti nastavenia obrazu. Sony je o 2 triedy v kazdom smere inde. Never ludom ktori realne tieto TV nepouzivali ...

-- 5. 1. 2022 11:48 --

K Metz este doplnim, ze ma vypadavajuce wifi s velmi slabou antenou, musel som si dokupit ethernet switch a napojit ho na kabel. A napriklad vyrobca za viac ako 13 mesiacov nevydal jedinu aktualizaciu systemu ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2022 13:22

Jako promiň, ale srovnáváš naprosto neporovnatelné. Úplně nejlevnější ***** za směšnou cenu s 6x dražší a větší TV. Co bys asi tak čekal? Že to bude hrát a fungovat stejně?
A to že jedna značka je METZ a druhá SONY je úplně jedno, mohly by to být úplně jiné značky a v tomhle poměru srovnání by to dopadlo stejně, klidně i naopak.
Sony obecně není žádný extra zázrak, jen má z výroby líp kalibrované barvy než většina ostatních výrobců, což si taky nechá zaplatit. Zbytek je v rámci kategorie standard.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ppepko 5. 1. 2022 13:51

Chces povedat ze Metz s LCD nefunguje, ale Metz s OLED bude fungovat, mat odladeny firmware bez chyb a pravidelne aktualizacie? Neverim ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2022 14:49

Odladěný SW nemá ani Sony a problémy se tady řeší napříč modely, viz. např.
viewtopic.php?f=1703&t=1318547
viewtopic.php?f=1703&t=1321078
a ano, jiná péče je věnována základním produktům za pár tisíc a jiná vlajkovým lodím, opět bez ohledu na značku. Samozřejmě problém se objevit může všude, ale nedá se to paušalizovat.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Není 5. 1. 2022 15:12

tombas: Trochu mne zaráží to "Sony obecně žádný zázrak". Opravdu?
Upřímně, teď mám "obyčejnou" 4K LEDku HISENSE asi 5 let starou a úplně problém s obrazem nemám (často ani zdroj videa není tak kvalitní, abych rozlišení TV využil), co mě na ní naopak drtí je jistá neohrabanost, pomalá odezva, občasný zásek... Chtěl bych, aby přístroj fungoval svižně, systém byl odladěný a měl rychlou odezvu při ovládání, to je to co mně schází a přímo s*re na přístrojích levnějších značek. Proto bych raději šel do něčeho co jsem zmiňoval, než do nejlevnější OLED, jen proto že má OLED, ale ostatní u ní stálo za prd. Konkrétně nemám zkušenosti s televizemi Sony, ale čekal jsem, že tam bude podobně velká kvalita, odladěnost systému a pravidelné aktualizace jako třeba u mobilů Sony, se kterými mám zase zkušenosti bohaté a jen ty nejlepší...
Není
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2022 15:34

Já mám zase zkušenosti s BD přehrávačem Sony, kdy kvůli nedohodě s poskytovatelem hudební databáze CD Sony v aktualizaci tuto službu odstranilo bez náhrady a místo názvu CD/skladby/interpreta se zobrazuje --/--/--. Takže díky za takovou "podporu", která částečně znehodnotí zákazníkem zaplacený produkt s touto službou.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ppepko 5. 1. 2022 15:50

tombas ty mas nejaku dlhodobu skusenost s Metz TV ? Pretoze ja mam a nemozem ju odporucit beznemu pouzivatelovi. Ja som ju kupoval primarne ako monitor pre notebook a tuto ulohu plni viac menej dobre. Je to IPS panel, so svojimi plusmi aj minusmi. Prislo to ako monitor najvhodnejsie. Ale ja tu nediskutujem o tom ktory panel ma lepsiu ciernu, kontrast a farby. Ja hovorim, ze Metz nie je vyrobca TV, je to hnusna cinska skladacka, bez odladeneho softveru, so slabymi moznostami nastaveni a uprav. Ak to niekto kupil ako primarnu telku do obyvacky, tak ho fakt lutujem. Ja tu nenahanam nejake pixely na obrazovke ako v diskusii o sony. Ja hovorim o zakladnej funkcnosti ci nefunkcnosti TV. Nastavis nahravanie na USB, prides na druhy den a nic nahrate nie je. Pozeras youtube a TV sa zasekne. Prepnes program na DVBT a TV sa restartne. A nema to ani svetelny senzor, zmenit intenzitu podsvietenia mozes iba v rezime user. Takze musis jak debil stale prepinat, cez den das rezim standard a je podsvietenie 100 a vecer si musis prepnut do user, kde si nastavis podsvietenie napriklad 10. Nic medzitym. Ako fakt si myslim, ze tunajsie forum rozlisuje len OLED TV a lowend LCD tv. Ale nikdy nevideli dobru LCD a skutocny lowend co sa predava ako TV. Ja by som od Metz uz nikdy nic nekupil, ani OLED++ Super Evo Extra TV. A opravy tato moja TV pravdepodobne uz nikdy nedostane...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 5. 1. 2022 16:45

ppepko, já tě chápu, ale máš zkušenost s jednou konkrétní TV, ne s celou značkou. Já tedy nemám žádnou, ale nedovolil bych si paušalizovat. Rodičům jsem teď kupoval TCL, což je echt čína jak vyšitá a vše je perfektní, Android 11 je svižný, aktualizace hned po zapojení, obraz QLED vynikající... ale taky jsem četl, jak jsou jejich základní modely příšerné a polofunkční, stejně jako ten METZ. Takže to nerozporuji, jen říkám, že co platí pro jeden základní model nemusí a často ani neplatí pro jiný a mnohem dražší stejné značky.
Stejně tak chápu nadšení z tvé nové hračky jako je TV Sony zcela jiné kategorie, ten rozdíl musí být propastný, jen se snažím tlumit často přehnaná očekávání.
Mimochodem ten METZ je stejně všude nedostupný nebo za původní cenu 26900,-, což je mimo zadání.
tombas
Pokročilý

Další stránka