Televize 43"

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Hallogen 14. 1. 2022 17:28

Vážení přátelé
Chci si pořídit do standardního pokoje televizi ,jsem omezen velikostí 43". Rozhodně nejsem veliký fanda nicméně dcera se ženou vydrží koukat na bednu do 2 hodin do rána. Chtěl bych smart TV .Připojení bude buď přes STA . Hm,mám přípojku UPC vlastně dnes Vodafone takže doufám,že si něco dokážu přehrát i z netu. Finančně tak asi do 16K - není úplně podmínkou. Napadl mě Samsung QE43Q60A,ale když vidím tu dnešní nabídku TV..........
Zlatí komunisti...buď bylo, nebo nebylo :o)))
Poradíte?
Nemám nějaké zvláštní nároky. Zatím provozuju plazmu od Panasonicu a nestěžuju si.Oči už v sedmdesáti taky moc neslouží :o))
P.S. Odjíždím na chalupu takže tu budu až v neděli večer. Jakože to není neúcta k těm, co mi případně poradí.
Tv bych chtěl koupit pondělí.
Děkuji
Naposledy upravil MgX dne 15. 1. 2022 19:06, celkově upraveno 1
Důvod: Oprava na 43"
+++
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 14. 1. 2022 19:41

Proč jsi omezen na 43”?

Aktuální hlavní proud začíná na 55”.

Jak daleko jsi od TV?
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Hallogen 15. 1. 2022 01:40

Těch 43" je maximum místa co mám k dispozici. Tohle doopravdy řešit nechci. Chápu,že vývoj jde k větším a větším obrazovkám.
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2022 11:36

Nikoho nelámu na větší rozměr. Problém je v tom, že cenový skok bývá zanedbatelný, či poměrně zanedbatelný, ale obrazová radost radikálně vyšší. Proč? Protože větší, dospělejší úhlopříčky mají i lepší HW základ a tím i lepší zpracování obrazu. Navíc... dnešní telky lze sledovat z menší pozorovací vzdálenosti. Jestliže tedy mám k dispozici více než 2,5 metru už určitě mohu přemýšlet nad 55" velikostí. A když jsem nad 3 metry, pak tuto velikost klidně mohu využívat i s SD vysíláním.

-- 15. 1. 2022 11:37 --

Hodně lidí si koupí menší telku, ušetří třebas 1500 a nakonec si řekne, není to oproti té původní malé? Mám s tím velkou zkušenost z okolí. Proto píšu, co píšu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod polda 15. 1. 2022 12:34

Píše,že mu je 70. Moje rodiče taky nic nepřesvědčí, jsou takto zvyklí a už je nezlomím, že by opravdu stálo za to předělat nábytek a pořídit větší zobrazovadlo, že to není jenom o té větší ploše.
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2022 13:53

Právě, že oči v sedmdesáti moc neslouží, tak větší zobrazení přijde rozhodně vhod. Vzhledem k tomu, že se pohybuju mezi obyčejnými lidmi, včetně důchodců, tak velmi dobře vím, že menší je dosti často prohra. Nemám důvod cpát někomu drahou televizi. Ty rozdílné cenovky jsou povětšinou zanedbatelné... v rámci úhlopříček, ale zisk a námaha pro oko rozhodně ne. Větší je prostě - v tomto směru - lepší. Stačí si to jen drobně nastavit, s čímž zde určitě pomůžeme a následně nechat pár dnů oči přivyknout.

Mimochodem... šel bych se podívat i do obchodu, co mají, zda mně u nějaké telky něco vadí/nevyhovuje. Typicky cokoliv kolem nestability obrazu, kmitu, blikání.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Nick Cave 15. 1. 2022 15:49

doporučil jsem v rodině Finlux a spokojenost
https://www.euronics.cz/televize-finlux ... 0/p590431/
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Hallogen 15. 1. 2022 17:06

Ale já nejsem proti velkým obrazovkám, mam prostě k dispozici pouze 1m široký prostor což zhruba odpovídá 43" obrazovce.
Na TV se díváme asi ze tří metrů,možná až 3.5 metrů.
Jj v pondělí obrazím pár prodejen.
Naposledy upravil Hallogen dne 15. 1. 2022 18:25, celkově upraveno 1
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2022 17:14

To je právě ono. Pozorovací vzdálenost je 3,5 metru možná tři OK. A teď jakou celkovou velikost zhruba má ona místnost? Jestliže je to nějaká běžná velikost, zamyslel bych se, zda není možné prostor pro TV rozšířit.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Hallogen 15. 1. 2022 17:30

Jak psal Polda předělat dispozici pokoje...a na čelní zeď by přišla LG Oled77A1....:o))). Hezký sen.
Zpátky na zem. I těch 43" je výrazný posun.
Naposledy upravil Hallogen dne 15. 1. 2022 18:25, celkově upraveno 1
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod eviljack 15. 1. 2022 17:46

https://www.datart.cz/televize-samsung- ... -seda.html s VIP cenou za 30.902,-, to už za předělání stojí taky, ne? :D
Cambridge Audio CXA61 + PC / HifiBerry DAC2 Pro / xDuoo MU-602 + Heco Aurora 700
Onkyo TX-NR6100 + Heco Metas 500 set + Heco Krypton Subwoofer + Heco Aurora 200 jako DA
Projektor Benq W1090
Asustor Nimbustor 4 - AS5304T
eviljack
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2022 18:03

Hallogen píše:Jak psal Polda předělat dispozici pokoje...a na čelní zeď by přišla LG Oled77A1....:o))). Hezký sen.
Zpátky na zem. I těch 40" je výrazný posun.

Zůstal bych na zemi, ale zase ne tolik. Na tu pozorovací vzdálenost je prostě dnešních 43" extrémně málo. Začal bych alespoň u 50" velikosti.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Hallogen 15. 1. 2022 18:28

OMLUVA CHYBA UŽ V ZADÁNÍ

MÁ BÝT 43"
Hallogen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 15. 1. 2022 19:06

Výborně, tak jsem Ti to v zadání opravil a teď se ještě přenes na 50" a bude to radostnější :-D
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Hallogen 15. 1. 2022 22:43

Děkuji za opravu.
Musím pečlivě přeměřit.
Hallogen
Kolemjdoucí

Další stránka