Zdravím,
po 2 letech a 1 měsíci mi odešla stávající telka Samsung QE65Q82. Takže vybírám něco novýho. Velikost 65" je vyhovující. Pro větší bych musel převrtávat skříňky a taky cenovka celkem vystřelí. Původně jsem chtěl LG OLED65G1, ale její cena před týdnem vyskočila - na VIP Datartu. Má mít o něco větší jas jak Cčková řada, ale otázkou je, zda to je vidět. Teď tedy spíš vybírám mezi OLEDem od LG a QLEDem od Samsungu. TV je na stěně a celá vedlější stěna místnosti je prosklená. Okna jsou orientovaný na západ. TV je zapnutá když příjdeme odpoledne z práce a o víkendu různě přes den, podle toho zda jsme doma, nebo je nálada. Na TV se provozuje satelitní TV, youtube, spotify, sledovanitv a jiný video aplikace. A taky je k TV připojen PC na filmy, fotky atd. Hry nehrajeme a Netflixu jsme zatím taky nepropadli

OS je mi asi jedno. S Tizenem u Samsungu teď nemám problém. Dělá to co má, je to svižný a všechny aplikace co chci, tak existujou a fungujou. Už několikrát jsem se byl kouknout na běžící TV v elektrech a po každý návštěvě ještě víc nevím...

Dneska jsem tam viděl vedle sebe OLED55C12 a QE65QN95A a ten Samsung vypadal parádně. Krom toho, že byl jasnější, což je jasný, tak jsem čučel jakej to má kontrast. Hned pod tím běžel nějakej QLED z 80tkový řady a tam bylo vidět na světlejch věcech na černým pozadí, že to v okolí prosvítá a není to černý. U stávajícího Samsunga to taky není dokonalý. Taky jsem se koukl do nastavení toho OLEDu co tam byl a jas měl na 100%, což mě tak trošku zarazilo, protože to jasově nebylo nic extra. Chápu, že to bylo v obchodě kde jsou světla, ale i tak. Tak nějak jsem byl rozhodlej pro OLED, ale dneska mě ten QE65QN95A znejistil. Ceny jsou tak nějak podobný... Mezi jinejma značkama asi vybírat nechci. Ještě je možný, že od Samsungu dostanu nějaký slevový pukazy na nákup nový telky, ale nevím za kolik to bude a taky to bude použitelný jen v jejich ofiko obchodu, kde maj ceny vyšší než kdekoliv jinde, takže se s jejich slevou nedostanu na lepší cenu jak u stejný telky s VIP Datartu, ale třeba Samsugn překvapí, uvidíme...