Jak jsem vybíral, kupoval a nastavoval TV (Sony XR-55A83J)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 29. 1. 2022 14:39

Vlákno je otevřeno k volné diskuzi nejen ke konkrétnímu televizoru. Navazuje na článek, který právě vyšel.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 2. 3. 2022 19:02

Cílem vlákna je podělit se o zkušenosti s výběrem, zakoupením, nastavením, ale třebas i kvalitou servisního zásahu, ochotou podpory atd. atd.

Samozřejmě... kdo má přímo model A83J, určitě může přidat své poznatky, nápady a rady.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 07:16

I A83J již hlásí dostupnost aktualizace.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jito 3. 3. 2022 15:51

Mě celkem mrzí, že A řada nepodporuje Usals-Diseqc 1.2
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod Andy Kraus 3. 3. 2022 18:02

len taký detailík-na to plastové dialkové sa dá kúpiť takýto silikónový návlek

https://a.aliexpress.com/_mOzOmuM
Andy Kraus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 19:15

jito píše:Mě celkem mrzí, že A řada nepodporuje Usals-Diseqc 1.2

Teď si nejsem jistý, musel bych pátrat, ale Sony dříve podporovalo DiSEqC 1.2? Tebe mrzí to, že ani nyní ho nepodporuje. Nebo to chápu špatně? :-)

-- 3. 3. 2022 19:19 --

A drobnost, která se na fóru dost teď řeší. Kodi začalo po nějaké době zlobit u původního firmwaru. Proto bylo třeba ho přeinstalovat. Nicméně po přechodu na nový software, aktuální únorový, Kodi zatím naskočí a funguje běžně. Takže se zřejmě nejedná o nějakou hromadnou chybu, ale spíše konkrétní chybování v rámci určitého kusu/nastavení atp.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jito 3. 3. 2022 19:21

Jestli dříve podporovalo, to netuším.
V současné verzi nepodporuje.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 19:23

OK, tak to si rozumíme. Ano, je to škoda. Nejdále je v tomto zřejmě Samsung.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod vuLva 3. 3. 2022 19:28

Ahoj, vlastním též A80J. Potvrzuji nefunkčnost vyhledávání v CZ jazyce. Po přepnutí do EN už funguje. Je to dost škoda.

Nestává se ti někdy, že se ti samo prenastaví některá nastavení obrazu? Používám profil "Custom". Přemýšlím jestli nezkusit factory reset a všechno znovu.

Dnes jsem nahodil nový únorový update, ale ještě nebyl čas pořádně otestovat.
vuLva
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 19:41

Hlavně u Google TV OS je celkem faul, že nemá Play Store normálně dostupný v aplikacích. Musíš pro něho do systémových. Nechápu.

Samovolná změna profilů hlášena nebyla. Nestává se Ti to kvůli tomu, že přehazuješ na jiný tuner/vstup? Factory reset pořeší mnohé. Někdy ale může stačit restart, tj. delší podržení tlačítka vypnutí/zapnutí na ovladači. Anebo po vypnutí dálkou telku odpojit na pár minut od napájení.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod vuLva 3. 3. 2022 19:54

Celý to "nový" Google TV na mě působí tak nějak divně, nedodělaně. Za mě dost fail pro běžný český uživatele co chtějí zapnout, nastavit a neřešit. Možná jsem rozmazlenej ze Shieldu. :-)

Přepínám mezi dvěma vstupy (Shield / PS5). Tuner nepoužívám, mám IP TV. Spíš mi přijde, že to občas zapomene co jsem ji nastavil. Nepamatuje si to. Budu to ještě pozorovat s novym updatem a případně zkusím ten factory reset. Obyčejný restart jsem zkoušel.

Jak je na tom tvůj displej z profilu? Kupovali jsme se známým dvě A80J v 65" a obě mají lehce vyhnutý pravý roh a vlnku uprostřed. LG C1 na tom byla podstatně hůř co jsme koukali.
vuLva
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 20:39

Ano, Google TV prostředí je krokem zpět. Zbytečně. A pro ČR dvěma kroky zpět.

Nevšiml jsem si na displeji nějaké zásadní záležitosti ve smyslu prohnutí, vlny atp. Ale toto nezkoumám s pravítkem v ruce :-) Jen kouknu, a když si nevšimnu, neřeším. Jak to máš přesně prohnutý? Čelní pohled pravý horní/dolní roh?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod vuLva 3. 3. 2022 20:51

Čelní pohled, pravý horní roh lehce vyhnutý dopředu a lehká vlnka uprostřed. Nic kvůli čemu bych ji vracel. Mám pak ve zvyku řešit každej detail. Zlatě být BFU. :-D Jinak s TV zatím spokojenost.

Nevíš jestli má ten origo hliníkovej podsvícenej ovladač co dávají k A90J plastový tlačítka? Dá se někde sehnat za rozumnou cenu?
vuLva
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 3. 2022 20:57

Prozkoumám detailně. Ale myslím, že ne. U některé telky jsem si všiml, že horní roh je jakoby lehce zaoblený, ale na obou stranách při čelním pohledu. Bylo to samozřejmě zezadu. Ale když si člověk vzal pravítko, spíše se jednalo o klam, než o skutečné vyhnutí/prohnutí.

Co se týká ovladače u vyššího modelu, tak na AVmanii je k němu článek. Píše se tam kromě jiného i ...
Alexandr Bray na AVmania.cz píše:Bezmála padesát gumových tlačítek v převážně černém provedení s bílým popisem má svoji logiku umístění.

Hlavně netuším, zda to nemají blokováno určitým „kódováním/frekvencí“. Tj. aby všechna tlačítka fungovala dle jejich původního poslání. Možná když by člověk chtěl řešit jiný ovladač, jde se mrknout po nějaké vzhledné alternativě s možností učení atp. Aktuálně ani nevím, jaká je nabídka trhu. Hodně se toho vytratilo, neboť v kurzu je mít vše na mobilu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod lubobubo 4. 3. 2022 10:34

Hľadal som parameter RAM u tohto TV ako aj u Sony XR-55X93J, ale kde nič - tu nič, na Sony podpore ma odporučili na ich 3 servisné strediská, no ani tie nevedeli odpoveď, skúsil som US podporu a tam mi zas napísali že tieto údaje im firemná politika nepovoľuje zverejniť.
Tak otázka je koľko RAM majú? :hm
Developer mode u SONY TV- Menu/Settings/System/About/Android TV OS Buid -tu stlac 7x stredove okruhle tlačidlo.
lubobubo
Kolemjdoucí

Další stránka