Jak jsem vybíral, kupoval a nastavoval TV (Sony XR-55A83J)

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 22. 3. 2022 10:26

ppepko máš tento TV? Pokud správně čtu, tak sis koupil LCD Sony 75X90J. Ano je to taky Android, ale rozhodně tam mohou být trochu jiné chyby než u A83J, což je OLED.

Prosím, abys přesně popsal, co Ti nefunguje v profilech? Respektive v Motion nastavení. Děkuji.

Jinak 4 GB úložiště je možná málo, ale jedná se o poměrně běžný stav. U Androidu by mělo být možné toto rozšířit přes připojenou flešku atp.

A stále platí, že Sony má jedno z nejlepších řešení pro pohyblivé scény.

Mimochodem Tvá potřeba otestovat rychlost procesu na “umělém” benchmarku, je úsměvná. Ono u TV je více než jinde potřeba koukat na kompletní odladění prostředí. Nejen na tupý výkon jedné součástky.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kpt. Bobr 28. 3. 2022 20:36

Mám 55" verzi, toto nijak nepociťuji. Nicméně v klidovém stavu mám TV, stejně tak jako ostatní přístroje kolem ní (AV receiver, BD player, nVidia Shield atd...) zcela odpojené od elektřiny (chytrou zásuvkou) v rámci sekvence aktivace a deaktivace celého domácího kina. XR jede hlavně jako monitor pro Shielda.

MgX píše:Mám dotaz zvláště na majitele 55" verze. Když se vypne TV, pak v pohotovostním režimu je u napájecí šňůry (tj. vpravo dole - čelní pohled) slyšet vrčení/vrnění zdroje. ...... Dotaz - vrčí Vám taky zdroj?
//Upozorňuji, že se zvuk neozve po celou dobu pohotovostního režimu. Jen ve chvíli, kdy TV v pohotovostním stavu provádí nějakou činnost. Načítá aktualizace, EPG, nové stanice atp.
Kpt. Bobr
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 29. 3. 2022 17:36

Kpt. Bobr díky, takže chápu správně, že když vypneš televizor ovladačem a hned poslechneš vpravo dole u napájecí šňůry, tak neslyšíš nic. Je to tak?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 30. 3. 2022 07:03

MgX píše:ppepko máš tento TV? Pokud správně čtu, tak sis koupil LCD Sony 75X90J. Ano je to taky Android, ale rozhodně tam mohou být trochu jiné chyby než u A83J, což je OLED.

Prosím, abys přesně popsal, co Ti nefunguje v profilech? Respektive v Motion nastavení. Děkuji.

Jinak 4 GB úložiště je možná málo, ale jedná se o poměrně běžný stav. U Androidu by mělo být možné toto rozšířit přes připojenou flešku atp.

A stále platí, že Sony má jedno z nejlepších řešení pro pohyblivé scény.

Mimochodem Tvá potřeba otestovat rychlost procesu na “umělém” benchmarku, je úsměvná. Ono u TV je více než jinde potřeba koukat na kompletní odladění prostředí. Nejen na tupý výkon jedné součástky.

Bezny stav pri Android TV byva 8GB pri lacnych modeloch a 16GB pri tych vyssich radach. Nejak sa mi nechce verit, ze by v Sony az tak setrili.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 30. 3. 2022 15:09

michalko58 máš pravdu. Problém je, že sice na různých webech najdeš info o 8-16 GB, ale když si necháš programem vyhodit parametry, tak se tam dočteš o 4 GB. Netuším proč, ale domnívám se, že ten zbytek je prostě blokovaný, takže se k němu uživatel nijak nedostane. Proto se bavíme o 4 GB, které mohu využít pro aplikace, nikoliv o instalovaném úložišti, které dle specifikací je/má být třeba 16 GB.

Typicky pro A83J v 55". Uvádí se 16GB, ale utilita vypíše pouze 4 GB úložiště.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 31. 3. 2022 08:43

A naco nejake programy, ked sa to da pozriet priamo v systeme v sekcii Ulozisko.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ppepko 31. 3. 2022 09:38

Nechcem sa tu hadat co je usmevne a co nie. A ci maju vyznam synteticke benchmarky. To je rovnaka diskusia ako v pripade mobilov, alebo medzi Mac a PC. Kazdopadne z pohladu uzivatela nastane sok a opravneny hnev ked zisti, ze do low cost android TV za 300eur sa da nainstalovat vela aplikacii a s takym GFXbench som nemal problem. Ale do top modelu za 1500eur som ho nevedel dostat bez toho, aby som musel odinstalovat vsetko co sa dalo. Kupili by ste si dnes mobil s 3GB ram a 4GB diskom ???
Naco mi je potom ten android OS v tom TV ? Aby som si tam dal 3 aplikacie a ked chcem vyskusat stvrtu, tak uz musim odinstalovat to co pouzivam ?
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2022 10:27

ppepko s velikostí RAM a úložiště máš pravdu. Neříkám, že by to nemělo být lepší. Jen jsem Tě informoval o běžném stavu.

Co se týká testování výkonu... bohužel je to jak píšu. A samozřejmě máš pravdu zase v tom, že se debata stočí do směru, kdy si hošíci na mobil fórech porovnávají kvalitu mobilů, dle výkonových testů. I tam ale už se najdou tací, kteří napíšou, že podobná srovnání jsou krásná, ale z určitého pohledu ne úplně zásadní a vypovídající o reálném provozu a reálné rychlosti.

-- 31. 3. 2022 11:35 --

michalko58 píše:A naco nejake programy, ked sa to da pozriet priamo v systeme v sekcii Ulozisko.

Ano, děkuji za opakované poučení. Ony ty externí programy dokáží vylistovat cosi navíc, ale to máš jedno.

V každém případě platí, co jsem napsal. Třeba Sony - pro příklad - napíše v sekci ULOZISKO nějakou hodnotu... 4,4 GB. Ale jedná se/mělo by se jednat právě o část bez systémového úložiště. Takže se bavit o tom, že běžných je 16 GB nebo 8 GB u horších modelů úplně smysl nedává. Většinu uživatelů zajímá, kolik může do interního úložiště narvat programů/dat. Když tam bude 128 GB disk, ale uživatel si tam bude moc strčit 4 GB, tak je na tom v tomto směru podobně, jako někdo s 16 GB celkově a 4 GB dostupnými.

Nicméně ano, z Tvého pohledu, máš pravdu.

Jestli ale Tvůj Philips má plně dostupných 16 GB pro aplikace a systém si napráskne vedle do dalšího prostoru... super.

No a pro ten nešťastný zbytek platí, že mohou zkusit interní úložiště rozšířit o nějakou flešku a instalovat apky na ni... pokud to OS dovolí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod michalko58 31. 3. 2022 13:05

Popravde, na Philipse som to nejak extra nekontroloval, lebo este nikdy mi TV nenapisala, ze je nedostatok miesta. Aplikacii vsak pouzivam iba zopar a tie nepotrebne odinstalovavam a tie, co sa nedaju odinstalovat, zakazujem.

To bude ako pri telefonoch, ze mas istu kapacitu, ale nieco zabera system, cize realne to vidim u tvojej Sony tak, ze mas asi 8GB a z toho tych 4GB volnych (podobne ako na telefonoch). Urcite je ale divne, ze sa Sony nikde kapacitou nechvali. to naznacuje, ze to nebude oslnive cislo.
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod MgX 31. 3. 2022 13:57

michalko58 teď netuším, zda reaguješ přímo na mě. Dovolím si v tom trochu udělat pořádek.

Na velikost úložiště si stěžoval ppepko, který (pokud se nepletu má zakoupenou Sony XR-75X90J). Jeho televizor, dle dostupných informací, má celkovou kapacitu úložiště 16 GB.
https://www.displayspecifications.com/en/model/b2362618

Já zde řeším, dle názvu vlákna, Sony XR-55A83J, která má dle dostupných informací také 16 GB kapacitu úložiště. Přičemž, jak jsem uvedl v jednom z minulých příspěvků, dostupných pro uživatele je asi 4,4 GB. To potvrzuje jak kapacita úložiště v příslušné sekci, tak HW monitor.

Netuším, zda se Philips chlubí kapacitou úložiště, nicméně předpokládám, že to bude obdobné. Uvedou celkovou kapacitu, přičemž uživatel má dostupnou jenom část. Uživateli je celkem jedno, kdo se čím chlubí, ale kolik bude moct reálně využít.

Osobně s velikostí zatím nemám problém, byť už mám nějakou apku nainstalovanou. Z druhé strany není důvod nemít větší prostor. Samozřejmě nejvíce nedostatku zaznamená třeba herní fanda, který si z Google Play chce nainstalovat objemnější hry. To se pak volné místo vyčerpá velmi rychle.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod jito 31. 3. 2022 14:40

ppepko píše:Naco mi je potom ten android OS v tom TV ? Aby som si tam dal 3 aplikacie a ked chcem vyskusat stvrtu, tak uz musim odinstalovat to co pouzivam ?

Můžeš nám prozradit jaký hnůj potřebuješ nutně instalovat do TELEVIZE?
Jestli chceš hrát hry,tak si kup konzoly,jestli chceš multimediílní centrum,tak si kup Shield.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod ppepko 31. 3. 2022 14:54

Kodi, Netflix, Prime Video, HBO Max, Disney+, Voyo, iVysilani, Tidal, Horizon, FileManager, Web Browser, Speedtest, ...

Akoze neviem co riesime. Tak naco akoze kupujeme Android TV, otvoreny OS, kde mame moznosti takmer ako na tablete a mobile. Ano aplikacii je zatial malo, ale postupne pribudaju a minimalne ja kupujem TV na 5-10rokov. Predosly samsung bol po 3 rokoch ako smart tv nepouzitelny. Uz len taky webovy prehliadac isiel tak pomaly, ze som miestami cakal na prekreslenie obrazovky pol minuty ...
Ak nepotrebujes instalovat aplikacie a na vsetko pouzivat externe centrum, tak ok. V tom pripade si nemusis kupovat smart tv ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod jito 31. 3. 2022 15:16

A to co jsi vypsal se ti do paměti nevejde?
Nebo jaký máš problém?
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod ppepko 31. 3. 2022 16:37

Ano
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod jito 31. 3. 2022 17:01

Z tvých apek mám nainstalováno 7 a mám ještě prostor 1,1GB.
Pokud máš z nějakého důvodu plno,tak instaluj aplikace bokem-tedy na externí úložiště.
A jako uživatel Kodi by jsi měl znát Ares Wizard.
jito
HD SATan

Předchozí stránkaDalší stránka