MgX píše:michalko58 teď netuším, zda reaguješ přímo na mě. Dovolím si v tom trochu udělat pořádek.
Na velikost úložiště si stěžoval
ppepko, který (pokud se nepletu má zakoupenou Sony XR-75X90J). Jeho televizor, dle dostupných informací, má celkovou kapacitu úložiště 16 GB.
https://www.displayspecifications.com/en/model/b2362618
Reagoval som na teba, doteraz si o 16GB ulozisku nepisal (alebo ja som si nevsimol), iba o nejakych 4GB, tak som myslel, ze celkovo to bude malo.. V tom pripade to bude u Philipsu asi podobne ak nie uplne rovnake.
Osobne si myslim, ze okrem setrenia nakladov, vyrobca dava tieto mensie kapacity aj z dovodu, ze inak by ju ludia zacali brat ako interne ulozisko (NAS, timeshift a podobne), co by sposobilo rychle opotrebovanie internej flash pamate a viedlo k naslednej nefunkcnosti.
Nazornym prikladom takehoto problemu moze byt router Turris Omnia, kde je aj priamo v OS routra uvedene, ze najlepsie je mat pripojene externe ulozisko (nejaky ssd alebo usb kluc).
Mozno by nebolo na skodu, ak by sa nejaky z vyrobcov zamyslel a pridal slot na pamatovu kartu, pripadne aj nejaku lahko pristupnu zasuvku na ssd (m.2, alebo kludne aj 2,5" sata). Takto by mal clovek dostupneho kopu miesta aj na filmy a ine veci a kapacitu by si prikupil podla svojich financnych moznosti.

Cenovo by to bolo mozno par eur naviac, ale uzivatelsky komfort by vzrastol niekolkonasobne.