od FoxC 2. 4. 2024 19:20
Dobrý deň,
mám tento televízor ešte s pôvodným FW. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť s nasledovným:
1. Pred časom sa mi stratili upútavky na úvodnej obrazovke - zostal iba horný panel a pás s aplikáciami. Neviem, či sa mi podarilo niečo niekde vypnúť alebo je chyba niekde inde. Nemal som a nemám žiadne predplatené služby typu Netflix. Vedeli by ste poradiť, kde je chyba?
2. Keď mám pripojenú externú klávesnicu, v systéme nefungujú niektoré klávesy - napr. Enter, ale v aplikáciách (napr. YouTube) áno. Je nejaké jednoduché a (podľa možnosti) bezplatné riešenie? Nepomohol by upgrade FW?
3. Vstavaný prehrávač veľmi pomaly zobrazuje uložené súbory na pripojenom SSD (aj keď je SSD rýchle a v USB 3.0 porte). Dalo by sa to nejako zrýchliť?
4. Je nejaký spôsob, ako rýchlo, ale korektne odpojiť externé SSD?
5. Vedeli by ste poradiť nejaký program na prezeranie obrázkov pre tento TV, ktorý vie aj zoomovať?
6. Zaznamenali ste po upgrade FW nejaké zlepšenie plynulosti prehrávania? Napr. keď idú horizontálne titulky, tak je to plynulé len pri nastaveniach >1, ale zvyšok je potom ako telenovela. Navyše sa to jemne seká (asi tak raz za 1-2 sekundy).
7. Skúšal som pripojiť externú gigabitovú sieťovú kartu, ale prenosové rýchlosti ma veľmi sklamali. Mám 500/100 Mbit/s optiku, ale bez ohľadu na to, v ktorom USB porte bola karta pripojená, nedostal som sa cez 270 Mb/s (v USB 3.0), hoci cez PC to ide na nej na tych 500 Mb/s. Upload bol uplne OK - cca. 100 Mbit/s. Chipset bol Realtek RTL8153. Máte s tým nejakú skúsenosť?
8. Aký by mal byť správny postup pri aktualizácii FW? Je to možné urobiť aj s externou sieťovou kartou? Treba reset do výrobných nastavení?