TV pro důchodce 50-55, 12k

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Drazer 5. 2. 2022 17:28

- pozorovací vzdálenost 2,5m
- úhlopříčka 50 - 55 (větší úhlopříčka se stejně fyzicky nevleze)
- zdroj TV - společná anténa + O2TV (ta co je zdarma k netu)
- cena 12 000 -+ 2000,-kč - max 15k
- TV moc nesledují, spíš takovej doplněk domácnosti (takže nějaká větší investice (asi) zbytečná)

- někdo jim řekl že Android ne, tak jej spíš nechtějí. Pokud by někdo znal argument proč Android Ano, nebudou se bránit ...

Za případné Info Díky
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod kvok 7. 2. 2022 12:45

Tak výhodou Android TV by byl hlavně větší výběr TV. Takhle jak to stojí a při tom rozpočtu asi klidně Sencor SLE 55US800TCSB, má webOS, takže O2TV tam pojede.
kvok
TV expert

Odeslat příspěvekod tombas 7. 2. 2022 13:56

Kupoval jsem rodičům 70+ TCL s Android TV 11 a žádný problém s ovládáním nebo něco podobného nemají.
TV jsem jim naladil (DVB-T2), setřídil, nastavil internet, účty, Netflix, YT apod. a vysvětlil základní ovládání, že na hlavní obrazovku se dostanou tlačítkem HOME (domeček) a pak kurzorem vyberou co chtějí - sledování TV, nějakou službu apod. a když něco nepůjde, tak opět domečkem na hlavní obrazovku.
Kdyby byl problém, tak zavolají, ale zatím za 2 měsíce nic, takže žádný problém nenastal.
Tolik k tomu Androidu. Asi ho plně nevyužijí, ale není ani na překážku.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Drazer 7. 2. 2022 14:18

Android nechtějí neb jim nějaký místní opravář televizí řekl, že Android vůbec neopravuje a že stojí za prd ...
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod Nick Cave 7. 2. 2022 14:33

Android v TV nemusí vůbec používat, jde to i bez něj
Nick Cave
Moderátor

Odeslat příspěvekod Drazer 8. 2. 2022 20:09

Tak ... důchodci byli na srazu důchodců a prej už jim Android nevadí, že ho mají i jiní důchodci. Chtějí 55 palců a mají další požadavak aby TV měla WiFi a mohli si přehrávat YouTube - což mí dnes asi každá.

V OKelektro jim nabídli TCL 55P617 za 9990,-Kč

Mylím si že. dnes asi každá 55 TV za cca 12k není výrazně špatná nebo dobá, takže jim asi ukážu na první kterou uvidím, at si ji koupí ... :)
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod polda 8. 2. 2022 20:19

U TCL otázka jak dlouho ten Android pojede(aktualizace a tak) já bych zkusil aspoň Philips
polda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Drazer 8. 2. 2022 20:36

U TCL je nějaký problém s Androidem? OK. Ohledně TV umím max tak na Alze zadat uhlopříčka 55 a cena do 15000,- a kouknout na nejprodávanější. :)

Tu TCL 55P617 jim nabídli v obchodě, jako výdnou koupi, takže klidně cokoliv jinýho kolem těch 12k. Stejně na to koukaj pár hodin týdně, furt někde lítaj ...
Drazer
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 9. 2. 2022 14:19

O problému s Androidem u TCL nic nevím, TV, kterou jsem koupil rodičům (43C725) má Android TV 11, zatímco naprostá většina ostatních značek vč. Philips má o rok starší verzi ATV10 a to i u nových modelů.
U mé TV zařízlo LG aktualizace po dvou letech, takže asi tak. Navíc pokud vše funguje a nic nechybí, není nutné za každou cenu upgradovat na novější systém. V mobilu mám Android 7 a jede bez zaváhání. Aktuální už je snad 12.
tombas
Pokročilý