Defekt DLP projektoru?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod radolaco 13. 2. 2022 11:32

Zdravim, chcem sa spytat, je normalne pre DLP projektor, ze v strede platna je viditelna zlta šmuha z lampy projektora? Je to viditelne len pri tmavych resp. ciernych scenach. Jedna sa o projektor Acer V6520. Na prilozenej fotke je to celkom jasne vidiet. Robi mi to v podstate od zaciatku a najskor som tomu neprikladal vahu, ale v poslednej dobe mi to vadi viac a viac a este mam projektor v zaruke, tak eventuelne by som to dal na reklamaciu ak to nie je bezny jav... Dakujem za postrehy.
Přílohy
chyba projektora_resize.jpg
radolaco
Junior

Odeslat příspěvekod marts 13. 2. 2022 14:46

No na typický hotspot to nevypadá, nicméně jaký zisk má to plátno?
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod radolaco 13. 2. 2022 15:31

Platno by malo mat zisk 1.1
https://datacomp.sk/elite-screens-platn ... 66960.html

Predtym som mal trosku ine vacsie platno (135" tiez elite screens so ziskom 1.1) na ktore som som premietal z vacsej vzdialenosti a tam tato skvrna bola vyrazne mensia a povacsine zanikla s obrazom. Ale teraz som presiel na toto mensie platno (110") na ktore premietam z mensej vzdialenosti a tam ta skvrna je vyrazne vacsia a to uz mi dost vadi... Mozno ta sucasna vacsia skvrna suvisi aj s tym, ze teraz mam nastaveny o dost vacsi opticky zoom ako som mal predtym.
radolaco
Junior

Odeslat příspěvekod marts 13. 2. 2022 17:31

Trochu jsem pohledal obecné zkušenosti (https://www.avsforum.com/threads/cause- ... e.3182424/)
A našel tam tento tip: pokud se poloha té šmouhy mění s tím jak se člověk dívá na plátno z různých pozic v místnosti, tak je to problém plátna. Pokud zůstává na stejném místě, tak se jedná o problém (blíže neurčený) v optické soustavě projektoru.
"Life is a game you can't win. But it may be quite a lot of fun playing it."
marts
Expert

Odeslat příspěvekod radolaco 15. 2. 2022 06:11

Uz som objednal servis, marts diki za prispevky.
radolaco
Junior