Nová TV - Budget 100K

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 2. 2022 13:55

Bohužel až od srpna bude v této velikosti "tvrdit muziku" OLED PANASONIC se Cinema Size modelem - TX-77LZ2000E. Cenově by se do rozpočtu měl vejít, nicméně kromě čekání bys musel ještě pořešit ten Android ...
Bude osazen 18-ti! reproduktory přímo pod panelem, dvě bočními a dvěma vrchními pro Dolby Atmos. Navíc s možnotí připojení jakéhokoliv aktivního subwooferu. Vše navrhnuto a vyladěno TECHNICS-em ...

Obrazově to bude čistý High End a v podstatě jediný, kdo mu bude sekundovat, bude OLED od SONY.

https://www.panasonic.com/cz/consumer/t ... 2000e.html

https://www.displayspecifications.com/en/news/31826fe
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ppepko 22. 2. 2022 18:02

Totalny nezmysel. Platit 100k za TV s 18timi absolutne nepouzitelnymi reproduktormi. Ked uz niekto zainvestuje do perfektneho OLED obrazu, tak rovnake peniaze ma zainvestovat do perfektneho zvuku a nie sa trapit nejakym plastikovym zvukom, alebo marketingovym soundbarom. Niekedy mam pocit, ze vacsina ludi ma orli zrak, ale su hluchi ako poleno. Ja to mam asi uplne opacne ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod Tony70 22. 2. 2022 19:11

ppepko :

Měl jsem doma přes dva roky OLED PANASONIC 65GZ2000, nyní 65JZ2000. Ten má vylepšený zvuk oproti řadě GZ, která jako první na světě použila reproduktory na horní straně televizoru pro Dolby Atmos a využívá tak odrazu od stropu. Současná řada JZ k tomu přídává navíc ještě dva boční reproduktory. Oba televizory mají kalibraci místnosti zvanou Space Tune, kde se nastaví veškeré parametry a řada JZ ještě nově umožňuje automatické nastavení přímo přes dálkové ovládání a jeho mikrofon. Kromě zakládních korekcí,lze využít i mnohapásmový equalizér a taky různá přednastavená prostředí, které lze pochopitelně taky dále upravovat. Do sluchátkového vstupu lze napojit přímo subwoofer, kde lze po 10Hz nastavit dělící frekvenci, hlasitost ... V kombinaci se samotnou zvukovou lištou a ideálním umístěním na zdi a volným prostorem okolo televize s využítím bočních stěn a stropu dokáží tyhle "plastikové reproduktory" vytvořit až překvapivě výborný a světe div se i prostorý zvuk!

Sám pochopitelně používám AV receiver a sestavu 7.1, nicméně pro člověka, který chce špičkový obraz, ale nechce nebo jednoduše nemůže mít plnohodnotný zvuk 7.1 a má tak akorát místo na aktivní subwoofer, je tohle naprosto dostačující kombinace, navíc v ceně televizoru ...

Vždy mně pobaví, když o něčem píše jedinec, který tohle nikdy neslyšel, ale má v sobě tyhle zažité zastaralé názory ... NIKDO tady nepsal o High End zvuku, ale to je ti evidentně jedno. Ty si jen potřebuješ dokázat, že to, co platilo před několika léty, pro tebe platí stále a přes to prostě nejede vlak. Přál bych ti s takto naladěným systémem pár zvukových materiálů ve slepém testu, možná bys pak konečně prozřel a uvědomil si, že je rok 2022 ...
Home cinema : OLED PANASONIC TX-65JZ2000E * Ultra HD Blu-Ray PANASONIC DP-UB9000EGK * PANASONIC SA-BX500EG-K * 4 x PANASONIC SB-PF800E-M * 3 x PANASONIC SB-PS800E-M * PANASONIC SB-WA800E-M *
Music : TECHNICS SC-A600 * TECHNICS SB-C600
Tony70
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 22. 2. 2022 19:20

On to není totální nesmysl, že ano. Kromě mimořádného zvuku, který se určitě hodí nejen, když člověk netouží zapínat externí systém, dostane i mimořádný obraz v nastavení, které další výrobci dosti často neřeší. A u těchto obřích úhlopříček už se projeví i drobnější nedostatek. Jenže to člověk zjistí, až ji má doma. Respektive, když má možnost porovnat.

Nikdo dalšího netlačí do telky za 100K, onen budget si tazatel zvolil sám. A nevidím jediný důvod, proč ho neupozornit na tyto filmové velikány.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod SuperDobrak 22. 2. 2022 21:01

Na telku místo mám ale na repro bohužel ne proto jsem volil ten sondbar se subwooferem, ale možná bych byl ochotný tento prodat a koupit jiný lepší. Telku bych rád ted a proto tedy pořád nejlepší řešení Philips?
SuperDobrak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod SSakul 23. 2. 2022 00:18

Už to tady padlo několikrát. Nejlepší řešení s androidem je Sony Oled 77a83j. Osobně nevidím moc důvodů, proč místo Sony brát Philips.. Respektive mě napadají jen 2.. Ambilight a případně v akci 5 letou záruku.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SuperDobrak 23. 2. 2022 08:16

Aha, tak se ještě podívám na Sony. Google TV je tedy Android? V čem je tedy Sony lepší oproti Philipsu?

-- 23. 2. 2022 07:16 --

Aha, tak se ještě podívám na Sony. Google TV je tedy Android? V čem je tedy Sony lepší oproti Philipsu?
SuperDobrak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jardadts 23. 2. 2022 09:46

Sony i Philips jsou na stejné úrovni. Tvrdit o jedné nebo druhé ,že je lepší je odvážné tvrzení. Google TV je spíš nevýhoda ,ale Philips do toho taky časem naskočí.
Jen ty dvě věci navíc jsou rozhodující. Jestliže mám dvě dost podobné TV tak dám pŕednost té co má lepší výbavu a delší záruku což u TV za 80tis platí dvojnásob. Výhody Ambilightu uvidíš na první pohled. Je plně konfigurovatelný takže si ho nastavíš jak budeš chtít a kdyby tě nebavil tak lze vypnout nebo nastavit jen bílé světlo.
Osobně si myslím ,že má Philips lepší podporu a pravidelné dvouměsíční aktualizace. U Sony se vždy na vše čekalo.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pike01 23. 2. 2022 11:09

Tvrzení, že google TV je nevýhoda vůči android TV je dost odvážné a o tom, jestli Philips a Sony jsou na stejné úrovni se také můžeme hádat dlouho. Minimálně, než dorazí riddle se svými zkušenostmi s kalibracemi :-)
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod jardadts 23. 2. 2022 11:44

Pike : tyhle dohady “lepší -horší” jsou v této kategorii úplně o ničem. Jakákoliv TV v tomhle segmentu je super a všechny bych doporučil. Ty drobnosti v kterých se liší nikdo z nás při běžném sledování nerozezná. Pak je na každém z nás jaké má další priority. Já třeba vyhodím LG a pak koukám na výbavu a délku záruky a tam stále vítězí Philips. Kdybych na výbavu a záruku nehleděl tak beru Panasonic JZ2000. Takhle si každý najde svého favorita dle svých priorit.
jardadts
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod michalko58 23. 2. 2022 15:17

Argumentom proti Sony mozu byt pripadne artefakty v obraze pri sledovani cez satelit alebo antenu, na ktore sa tu stazuje pomerne vela ludi (neviem ci sa to tyka aj tu zmienovaneho modelu).
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jito 23. 2. 2022 15:53

To už není pravda,Sony už vydává opravný firmware.
A hlavně,ten problém se netýká Oled TV.
jito
HD SATan

Odeslat příspěvekod SSakul 23. 2. 2022 18:46

Sony by měla mít lepší zvuk, lepší pohyb, lepší upscaling, lepší gradient barev, lepší detail stínů a skoro černé. Je možné, že některé věci vyvede Riddle z omylu, ale za mě osobně je teda Philips obecně nejhorší oled. Na hry bych osobně vzal LG, na filmy Panasonic. Případně v požadavku androidu pak Sony, ale jak říkám, je to jen můj subjektivní názor.
SSakul
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pebu86 23. 2. 2022 22:25

Takže Philips zase vede pětiletou zárukou, Ambilightem, podsvíceným ovladačem a lookem zadní části. Ale co si budeme, cenový rozdíl je propastný, takže bych neváhal a vzal Sony.
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod VeiroNn AhatraXx 25. 2. 2022 14:17

@SuperDobrak Pokud jsi tu SONY XR77A83J ještě neobjednal, tak je v Electroworldu za skvělých 68k po uplatnění slevového kupónu, akce trvá do neděle, viz t.ly/IOiV Já neodolal a jednu jsem vzal jako náhradu za můj Samsung QE65Q95TC, tak jsem na ni zvědavý.. :mrgreen:
VeiroNn AhatraXx
Kolemjdoucí

Předchozí stránka