- Hladal som velky TV, Oled som kvoli potencialnemu burninu nechcel, nizsie modely mali horsie hodnotenie, IPS panel, atd. Takze postupom casu som sa dopracoval az k najvyssiemu modelu. Na ktory dala Alza na black friday 30% zlavu

.
- Su tam 2 tunery, ale karta od UPC dokaze dekodovat len jeden kanal. Takze sa daju pozerat jeden kodovany + jeden free. Neskusal som pouzivat dva rozne typy tunerov (T/C/S).
- Je tam tizen, svizne, nefunguje mi prehravanie videi na mall.tv, zmenu jazyka treba hladat daleko v menu, inak ok. Na Youtube sa zatial neviem uspesne zbavit reklam. Pouzivam Pihole, TV je klient s daleko najvacsim poctom pokusov o pripojenie vsade mozne - pocas 24 hodin ide skoro o 100k zablokovanych pokusov o pripojenie. Reklamy v menu som sa takto zbavil.
- One connect box je fajn, akurat treba davat pozor na konektory a ten ich kabel, prilis ho neohybat a nelamat. Utesujem sa, ze ked sa nieco pokazi, odnesiem do opravy len ten box namiesto celeho TV

.
- Obraz je brutalny, najlepsi aky som doteraz videl. Cierna je super, TV vie uplne zmiznut, a blooming pri beznom pozerani vobec nie je problem. Ano, testovacie videa ho nachytaju, ak sa clovek pozera zblizka v uplnej tme, ale inak ani najmenej nevadi. Trocha vidiet dirty screen effect, ale tomu sa asi uplne pri tak velkej obrazovke neda vyhnut. Pri beznom pozerani si to clovek skoro vobec nevsimne (ako keby filmy schvalne robili tak, aby sa to nemalo kde prejavit), najviac to vidiet pri panning videach z telefonu, a takych tych videach z dovolenky, kde clovek pomaly svenkuje sprava dolava na zaberoch s oblohou.
- Pozeram TV off-center z pravej strany a je pravda, ze napriklad lava strana bieleho infopruhu pri spravodajskych staniciach ma malicko iny odtien do zlta. Pri pohlade spredu tento problem samozrejme zmizne. Pri beznom pozerani si to vsak clovek nema sancu vsimnut, ani na titulkoch. U mna ziaden problem. Ak si kupim TV za 4k, tak sa na neho asi nechcem pozerat divne vyrazne z boku.
- Upscaling vynikajuci, v porovnani s roznymi android boxami daleko lepsi. Nastavil som Kodi na Rpi4 tak, aby pri FHD filmoch upscaloval TV a nie Kodi. Rpi4 s Libreelec utiahne 4K HDR filmy az niekde k 70-80 mbit/s datoveho toku. Pouzivam klasicke DO zo starej samsung plazmy, kedze sa tam v Kodi da namapovat daleko viac tlacitok ako na origo malom DO.
- Pouzivam aj tu smooth motion ficuru (dopocitavanie obrazkov) a je to brutalne. Puristi mozu nadavat, ale pozerat 24p na takom velkom TV je ako ist po zadku dole schodami. To sekanie sa na tej obrazovke neda skryt. Ano, je to ten soap opera effect, ale pri brutalnej kvalite obrazu - v porovnani s mexickymi telenovelami v SD je to ako z inej dimenzie. Velmi navykove a mam to zapnute pri akomkolvek type vstupu. There is no going back

. Filmmaker mode, ktory to vypina, a do tepla posunuty obraz nastavi na kvalitu kina z roku 1960 je pre mna nepouzitelny, pouzivam Standard mode.
- Treba davat brutal pozor na nu povrchovu vrstvu, neutierat ziadnymi mikroutierkami, mokrymi handrickami a podobne, je extremne citliva na cokolvek mastne (a asi aj ine veci) a velmi tazko to ide dolu jemne a bez poskodenia. Planujem len oprasovat ofuknutim.
Za mna famozny TV, uplna spokojnost.