Mazec, fakt the frame jsou matný, to se vrátila 15 let stará technologie, škoda, že si nedokázali zapamatovat tu technologii z generace "R", kdy docházelo k lomu příchozího světla do pro lidské oko neviditelného spektra, takže tv byla černá, ale nezrcadlová ani netrpěla jako matné TV malým zhoršením kontrastu (furt je kontrast u matné
haze44 TV černá v úrovni šedá, ne v úrovni růžová)
tj. nějaký 1:1.5 u normální a 1:10 u oled, matná TV furt má třeba 1:200, což je paráda a sledovatelné.
Třeba dojde k tomu, že bude možnost volby obecně, a třeba i levné velké tv bude moc koupit v provedení jiném než zrcadlo.
Asi je to nejlepší kompromis, když technologie pro to vyrobit TV co prostě neodráží [viditelné] světlo reálně existuje, byla nasazena a zapomenuta (2x!)
- stejnou technologii používal philips v roce 2010 (opět jen v tom jednom roce) a některé japonské Sharpy (tj. opravdu sharp, ne vestel, to měli a možná mají).
Baví mě recenze na youtube kde jsou lidi odvaření z toho, že tv se dá sledovat ve dne, no před 15 lety to bylo normální

Za mě je tohle v kvalitě obrazu v reálném světě větší revoluce (
i když samozřejmě narozdíl od oled to není novinka, jen návrat staré funkční "zapomenuté" technolgie) než třeba oled.
Já přemýšlím, že až bude ten 85" the frame 2022 ve výprodeji, tak bych jím nahradil moji Rkovou 65", ale prostě krom toho, že není matné neodráží, jediný bonus by bylo těch 20" navíc. Což je myslím maximum na co mám připravený držák, ale určitě bych musel řešit delší kabely atd.