Samsung 2022 nejen černá a odlesky-porovnání [evlovo vlákno]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod MgX 26. 6. 2022 13:01

Vážení diskutující,

udělal jsem změnu názvu vlákna, aby bylo zřetelnější o co zde jde.

Také se mně podařilo zajistit televizor Samsung QN95 (letošní model). No a protože je toto vlákno naplněno vším možným, dovoluji si sem vložit i porovnání (zde u někoho oblíbenými) fotkami černých/vypnutých obrazovek/panelů.

Na fotkách vidíte jednoznačně rozpoznatelné televizory OLED Sony A83J a LCD Samsung QN95. Obě v 55" velikosti. Račte si sami udělat představu, jak se obě TV tváří při vypnutí v místnosti s bočním dopadem světla, bez využitého zatemnění a dokonce s otevřeným oknem. Po místnosti jsou schválně rozmístěny různobarevné předměty, aby bylo možno vidět jejich odraz na panelech. Fotky jsou udělány kvalitnějším mobilním telefonem. Jedinou úpravou je ořez a zmenšení velikosti na přijatelnou, z důvodu lepšího náhledu ve vlákně na fóru. Žádné další úpravy nebyly provedeny.

Sony A83J, jak lze vydedukovat dle podstavných nožek, stojí dokonce blíže oknu a dostává tak větší nálož světelného toku. Samsung stojí více vpravo. Fotky jsou schválně ořezány, aby okolí tolik netáhlo oči a zůstal přímý pohled pouze na panel. Nožky/podstavec jsem neodřezal, abych nebyl podezříván, že televizory schválně zaměňuji v jejich pojmenování. Takto je to jednoznačné.

Fotky mají pouze demonstrovat množství a formu odlesků a odrazů při vypnutém panelu, a to z různých úhlů pohledu. Omlouvám se za nepořádek kolem, ale nemám více času na úklid, když si takto hraju zadarmo pro fórum :-)

A83vsQN95.jpg

A83vsQN95 bok.jpg

A83.jpg

QN95.jpg
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod evlo 26. 6. 2022 13:43

Je to tak od R generace furt horší a horší, letos maj ten frame

Což je vidět i na tvých fotkách, Samsung trochu lepší ale ani jedno neumí černou.

-- 26. 6. 2022 14:48 --

Když už máš čas na takové pycociny, tak bys ty tv měl v čas focení prohodit zprava doleva ať je to objektivní
evlo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 26. 6. 2022 14:04

Ano, přesně na tuto kritiku jsem čekal. Schválně jsem dal OLED blíže oknu, abys nedržkoval, že ho zvýhodňuji. Rozhodně ale nemám aktuálně čas se s tím párat a přehazovat. Ono to není jen o přenesení, které nedělám v jednom člověku, protože druhý TV není můj a svůj si taky nechci podrtit, ale také o tom, že jsou oba televizory zapojeny a připojeny. Takže bych vše musel demontovat a znovu řešit.

Objektivní to nebude nikdy, protože vždy se najde někdo, kdo bude cosi tvrdit. Ono porovnání je o tom, že se leskne jedno i druhé. Někomu bude víc vadit OLED jinému LCD. Hotovo - to je závěr porovnání vypnutých televizorů.

A ano, samozřejmě, když najdu čas, energii a chuť se s tím znovu tahat, přehodím je, abys měl radost, že výsledek je úplně stejný.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Michael10 26. 6. 2022 14:55

... a potom na ľavý horný roh sadne mucha, vychýli Samsung vo vodorovnej osi a celé porovnanie opäť pokazí.

Ale obdivujem tu snahu presvedčiť už presvedčeného takýmto spôsobom s potencionálnym rizikom poškodenia takto drahého zariadenia pri manipulácii s ním a potom to podať štýlom nech si urobí na to svoj názor. Takže palec hore.

A evlo kúp so Frame, nechaj si svoju 10 rokov starú TV alebo skoc do Datartu ocikaj tam všetky OLED a potom ich zápal mne to je už jedno, s touto debatou končím... peace :) .
Michael10
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 26. 6. 2022 15:04

Děkuji :-)
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod evlo 26. 6. 2022 19:18

jakou debatu ukoncil?
evlo
Mírně pokročilý

Předchozí stránka