udělal jsem změnu názvu vlákna, aby bylo zřetelnější o co zde jde.
Také se mně podařilo zajistit televizor Samsung QN95 (letošní model). No a protože je toto vlákno naplněno vším možným, dovoluji si sem vložit i porovnání (zde u někoho oblíbenými) fotkami černých/vypnutých obrazovek/panelů.
Na fotkách vidíte jednoznačně rozpoznatelné televizory OLED Sony A83J a LCD Samsung QN95. Obě v 55" velikosti. Račte si sami udělat představu, jak se obě TV tváří při vypnutí v místnosti s bočním dopadem světla, bez využitého zatemnění a dokonce s otevřeným oknem. Po místnosti jsou schválně rozmístěny různobarevné předměty, aby bylo možno vidět jejich odraz na panelech. Fotky jsou udělány kvalitnějším mobilním telefonem. Jedinou úpravou je ořez a zmenšení velikosti na přijatelnou, z důvodu lepšího náhledu ve vlákně na fóru. Žádné další úpravy nebyly provedeny.
Sony A83J, jak lze vydedukovat dle podstavných nožek, stojí dokonce blíže oknu a dostává tak větší nálož světelného toku. Samsung stojí více vpravo. Fotky jsou schválně ořezány, aby okolí tolik netáhlo oči a zůstal přímý pohled pouze na panel. Nožky/podstavec jsem neodřezal, abych nebyl podezříván, že televizory schválně zaměňuji v jejich pojmenování. Takto je to jednoznačné.
Fotky mají pouze demonstrovat množství a formu odlesků a odrazů při vypnutém panelu, a to z různých úhlů pohledu. Omlouvám se za nepořádek kolem, ale nemám více času na úklid, když si takto hraju zadarmo pro fórum