Televize kolem do 25000 Kč - filmy, AirPlay

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod vlcetin 21. 3. 2022 19:46

Ahoj, už cca týden pročítám recenze, testy a jiné ohledně výběru televize. Čím víc o tom čtu, tím hůř si můžu vybrat. Prosím tedy o rady zkušenějších.

Sháním 55" televizi nejlépe do 25k se zaměřením na filmy, Netflix a propojení s domácností skrz AirPlay. Samozřejmě bude TV využívána i na klasické sledování běžných stanic přes DVB-T. Na TV koukáme v relativně světlé místnosti a máme vedle okna - přímo z boku balkónová sestava orientovaná na jih stíněná max. žaluziemi. Zvládne to OLED nebo radši ne? Pozorovací vzdálenost 2,9 m kolmo z gauče + cca 3 m v úhlu 45° z kuchyně.

Zaujaly mě tyto modely:

LG OLED55C11LB
SAMSUNG QE55QN95
SONY KD55X85J
něco jiného?

Prosím tedy o radu, jakou TV vybrat. Díky :-)
vlcetin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pike01 23. 3. 2022 11:02

Já mám oled a okna na východ a když se tam ráno dívá dítě na pohádky, tak si nemyslím, že by tam byl nějaký problém. Ano, obrazovka je lesklá, něco se odráží, ale u rozptýleného světla to zas tak nevadí. Určitě to není tak, že oled by byl kvůli světlu přes den nesledovatelný.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod roman2277 23. 3. 2022 14:08

LG OLED.C ma dostatecny jas.
MSI GT73,Lenovo Legion 7PRO,Yamaha RX A8A,Naim Atom a Mu-so,Dali Epicon 6,LG OLED
roman2277
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod martas38 23. 3. 2022 17:02

Tady z toho výběru jednoznačně OLED LG. Taky mi do místnosti svítí slunce a není s tím problém. Obrazovka svítí víc než dost, naopak jsem musel jas ubrat, protože to bylo večer až nepříjemné.
Eversolo DMP-A6-Chord Hugo Mscaler-Chord Qutest-Cayin HA-1A-Forza Noir Hybrid HPC-Meze Empyrean
Lotoo Paw 6000-Dunu Blanche-Campfire Solaris 2020
LG OLED65B9/Vero 4K+-Pioneer SX-S30DAB-Polk S55E, sub Polk HTS12
martas38
Pokročilý