TV Max do 700€ - nahrada za Samsung

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod dzafo666 5. 4. 2022 09:58

Aha som myslel ze ked je tam napisany full aray local dimming ze je to fald :D
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 4. 2022 11:50

Hisense má vlastní systém, který nemusí vyhovovat každému a nabídka aplikací je omezená, na druhou stranu Android je v některých ohledech těžkopádný, pomalý a méně intuitivní.
Na TCL je černá opravdu hezky černá, záleží samozřejmě na nastavení jasu a podsvícení.
Viděl jsem taky nějaké srovnávací video Hisense a TCL a tam měl Hisense trochu problémy s podáním některých barev ve vybraných scénách. Za běžného provozu a bez přímého porovnání asi nic, čeho by si člověk všiml.
Nicméně tehdy jsem se rozhodl pro TCL a prozatím maximální spokojenost (mají ji rodiče).
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 5. 4. 2022 11:55

Ok dakujem nebudem teda spekulovat a zostanem pri tej Tcl C725 :) este som kukal aj na nano86 tusim od lg ale od toho ma uz okolie odhovaralo
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 4. 2022 13:32

Není NANO jako nano od LG, tam je to jen marketingové označení a model od modelu se značně liší co do použitého panelu, typu podsvícení apod. Je potřeba si to dobře ohlídat, co tam je použito. Např. modely s EDGE podsvícením jsou doslova tragické (v porovnání s direct LED, neřku-li mini či micro LED) OLED je už trochu jiná písnička.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 5. 4. 2022 20:07

A ako si to viem ohlidat ? :) nasiel som napr tento https://www.displayspecifications.com/en/model/6d532b63 va, direct led. U nas sa tato odroda predava ?
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 5. 4. 2022 21:42

Nejblíže je asi toto
https://televize.heureka.cz/lg-55nano77 ... ecifikace/

Hlídá se to těžko, značení se liší i v jednotlivých zemích nebo dokonce někteří velcí prodejci mají jakože vlastní modely - přeznačené jen pro svou prodejní síť.
Ale třeba nemá lokální řízení jasu, což dost pomáhá lepšímu kontrastu.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 5. 4. 2022 22:58

LG nano a rovnou zahod vidle :) , vem tu 725 a nebo 728, nic lepsiho nevymyslis s tvym budgetem
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod josefbuba 7. 4. 2022 07:58

Já přemýšlím nad Xiaomi TV Q1E akorát má 50 Hz. Koukám, že máme právě stejný budget. Tak nevím, zda nevzít něco raději od Hisense.
josefbuba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dzafo666 7. 4. 2022 10:59

Xiaomi neviem, moc neverim tej telke :) Hisense sa mi aj lubia az na ten ich OS, ze vraj tam nieje ani Hbo :) Ja osobne mozno v teoretickej hladine zozeniem za cca 750€ TCL 55C825 tak rozmyslam ci neist uz do toho
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 7. 4. 2022 11:01

Moc informací k tomu Xiaomi zatím není a nejsem si jistý, že proti výše zmiňovaným přináší nějakou výraznou hodnotu navíc. Zůstal bych u odzkoušených modelů a koukal se na délku poskytované záruky. Funkce, OS, ovládání apod. bych volil dne vlastních potřeb a preferencí.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod josefbuba 7. 4. 2022 15:22

dzafo666 píše:Hisense sa mi aj lubia az na ten ich OS, ze vraj tam nieje ani Hbo :)

Kruci. Máš pravdu! Já myslel, že používají Android TV. Recenze jsou v dTestu 4/2022, tak možná i to mi pomůže se rozhodnout.
josefbuba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 7. 4. 2022 15:29

Dle dTestu bych se díval na parametry a hrubý popis. Televizor bych ale dle jejich závěrů úplně nevybíral.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tombas 7. 4. 2022 18:09

Tak na to Xiaomi už je recenze na https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... rSkBFW37hR
a nevypadá to špatně, jen ta cena je na 55" dost vysoká a asi jediný větší rozdíl oproti TCL je vyšší svítivost až 1000 nitu. Jinak nemá ani jeden port HDMI 2.1.

EDIT: oprava odkazu na test
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 8. 4. 2022 10:36

Zdravim, neviete ake rozmery maju sroby na tych TCL telkach na namontovanie na stenu. Z toho co mame namontovany nam myslim zostali len tie sroby co pasovali na samsung telku a neviem ci su rovnake ci ine ako tie na tcl
dzafo666
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dzafo666 10. 4. 2022 17:44

TCL akcia na 5 rocnu zaruku je predlzena do 30.6 :)
dzafo666
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka