TLC 65C825 nebo jiná cca 30tis.?

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod error2000 9. 4. 2022 13:40

Zdravim. Odesla mi TV Sony XF9005. Potrebuji jeste dnes nahradu. Natrafil jsem na TLC 65C825. Cena 30000kc, miniled technologie, lokalni stmivani 160 zon, 100hz panel, recenze hodne pozitivni. Na Kodi mam box od Beelinku, android potrebuji kuli IPTV od Kuki a T-Mobile. PMate prosim nekdo zkusonost s touto TV? Pripadne nejaka alternativa?
Naposledy upravil Nick Cave dne 9. 4. 2022 13:45, celkově upraveno 1
Důvod: upraven nedostatečný název tématu
error2000
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 9. 4. 2022 18:29

Zjisti si, jestli ta TCL dostala od doby toho testu nějaké aktualizace FW, které by odstranily zmíněné nedostatky. Jinak tu TV jsem viděl v prodejně a vůbec by mi nevadilo mít ji doma.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 9. 4. 2022 18:57

Myslím, že za vyzkoušení rozhodně stojí.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod josefbuba 10. 4. 2022 13:00

Mam tu menší 55". Zatím spokojenost. Jen teda neumí Timeshift / Live TV Pause, když je signál z antény/drátu nikoliv po IPTV. Google TV už to máž.
josefbuba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod error2000 10. 4. 2022 14:58

Bohuzel se mi nedari rozchodit CEC, respektive pripojeny set-top box zapne, vypne, ale nelze ho ovladat ovladacem od TV. Jedine kdyz pres menu TV spustim nastaveni CEC a kliknu na nabidka pruvodce tak prepne na dane HDMI kde je pripojeny box, na obrazovce se objevi maly ovladac a vtedy to jde. Pokud to takhle maji vyreseno TV budu vracet, na Sony mi to fungovalo normalne, nemusel jsem nikam do nastaveni. Dale jsem nenasel nikde moznost kde si muzu nastavit home screen (schovat/odstranit hovadiny z plochy). Jinac obraz super, zvuk teda nic moc (k Sony jsem mel pres jack pripojenou sestavu 2.1 za 2000kc a rozdil giganticky), vyrazne mensi halo efekt nez na sony. Pohyb zvladala lepe Sony, ale TCL dela mene artefaktu.
error2000
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 14. 4. 2022 18:56

Ano, bohužel mají CEC u TCL vyřešený takhle debilně přes ten ovladač na obrazovce - taky jsem s tím nejdřív bojoval, ale už jsem si zvyknul, nicméně chápu, že to někdo nepřekousne.
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod error2000 15. 4. 2022 07:55

Tak s TV mi dosla trpelivost. Nezvlada absolutne hlavne rychlej pohyb. Zajimave je, kdyz si ten moment prehraju 10krat tak jednou to prehraje v poradku, 2x s artefaktama a 7x to brutalne zaskubne. TV uz jsem musel hodit do tovarniho nastaveni, po zapnuti jenom cerna obrazovka, nutne vypnout ze zasuvky aby nabehla. Pri pripojenem PC dokonce z TV hrabe i pocitaci, problikavani obrazovky pocitace pri startu televize. Ovladani pres CEC je uz jenom tresnicka na dortu. Po hozeni TV do tovarniho nastaveni uz youtube neprehraje nic vic nez HDR, predtim fungovali i videa Dolby Vision, pripadne HDR10+. Obraz ma vazne skvely, zvuk uchazejici, ale za 30k urcite nechci resit veci jak pisu vyse a spolehat se na pripadny dalsi x-ty update firmwaru.

Promyslim, ze vemu Sony XR-65X93J, ale mam vazne obavy s dvoulete zaruky, protoze predchozi Sony XF9005 umrela po 2 letech a 3 tydnech. Jako jasne, muzu prikopit zaruku, ale to se uz dostavam do uplne jine cenove hladiny :(
error2000
Junior

Odeslat příspěvekod ppepko 15. 4. 2022 08:34

Vyskusaj prosim ta nejaky benchmark, napriklad gfx bench. Mozeme potom porovnat vysledky s mojou sony x90j. Obavam sa, ze tieto noname znacky maju uplne slaby hw, procesor ide uplne na svoje limity ...
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 15. 4. 2022 09:27

TCL je noname maximálně pro Tebe. Asi by to chtělo si něco nastudovat.

A spusťte benchmark, ať zjistíte, že nic nezjistíte. Odladění obrazu není jen otázkou hrubého výkonu HW.
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ppepko 16. 4. 2022 13:40

Silny marketing este neznamena kvalitu. TCL je pre mna to iste co Metz.
Kvalita plne zodpoveda cene ...

https://metzblue.com/sk-SK/o-nas?r=1
ppepko
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 16. 4. 2022 19:51

Já nemám s TCL žádnou dlouhodobou zkušenost, ale TV, kterou jsem koupil rodičům funguje bezvadně (TCL 43C725). Jinak by to měl být druhý nebo třetí (to pořadí se rok od roku mění) výrobce TV na světě. TCL má vlastní vývoj, technologie, i výrobu. Na rok 2023 chystá vlastní OLED panely na bázi tisku. Mi to něco jako Metz nepřijde.
https://www.tvfreak.cz/tcl-potvrzuje-ol ... enami/7214
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod SmokeMan 17. 4. 2022 09:15

Tak vis jak, typek ma x9*j, musi se pochlubit, to ze place na spatnem hrobe, ale ze jde predevsim o to, ze zdechla starsi topka z jeho staje uz nevidi, ale hodi si nejaky cislicka z nejakyho benchmarku a budou se porovnavat pindici. Ja mam na chalupe uplne nejlevnejsi asi 4 roky starou 65" tcl, tenkrat stala snad 12. A je topova. Okolo me je TCL vyssich rad mraky a zadny problem.
FX 8300@4,4GHz@1,38V, MSI 970 Gaming Pro Carbon, Sapphire Rx 480 8GB nitro+ @580 nitro+ undervolted, 16GB Corsair@1886MHz, Scythe FenrisWolf, KC2000, As2000, Scythe chlazeni
SmokeMan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 17. 4. 2022 10:42

ppepko píše:Silny marketing este neznamena kvalitu. TCL je pre mna to iste co Metz.
Kvalita plne zodpoveda cene ...

https://metzblue.com/sk-SK/o-nas?r=1

Nepsal jsi o kvalitě/nekvalitě, ale o noname. A to je rozdíl. TCL není noname. Noname je to možná pro Tebe. Ale každý ať si udělá obrázek sám.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor