TCL 2022 [Obecná diskuze]

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod tombas 20. 11. 2023 16:05

Jaký máte nastavený obrazový režim? To vypadá na nějaký dynamický nebo AI, zkuste dát kino (cinema), případně filmmaker, tam by mělo být skoro vše automaticky vypnuté.
Jinak asi ta reklamace, případně dotaz na podporu TCL.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tupoma 20. 11. 2023 18:54

tombas píše:Jaký máte nastavený obrazový režim? To vypadá na nějaký dynamický nebo AI, zkuste dát kino (cinema), případně filmmaker, tam by mělo být skoro vše automaticky vypnuté.

Mám režim štandard, kde ECO a všetky tie blbosti v jase mám vypnuté. Vtip je v tom, že ja mám doma na 75c845 rovnaké nastavenie a jas drží na nastavenej hodnote. Na otcovej 55c735 rovnaké nastavenie a jas behá ako šialený.
Tupoma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Yuri92 20. 11. 2023 19:22

Ahoj, dnes nám dorazila nová TCL C845. Televize se připojila k satelitnímu přijímání skylink. Teď nastal problém kanály to našlo všechny, ale když chci přenout kanál např. z čt1 na čt2 tak vypadne signál. Ale když pohnu s kabelem tak program zase naskočí ale při dalším přepnutí signal zase vypadne. Nemá s tím někdo zkušenost prosím?

Jen dodatek, stará televize s tímto kabeleme fungovala bez problému.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tombas 20. 11. 2023 19:51

Zkus jiný kabel, případně může být problém i v konektoru TV, to by bylo na reklamaci.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 20. 11. 2023 20:10

Yuri92 píše:Ahoj, dnes nám dorazila nová TCL C845. Televize se připojila k satelitnímu přijímání skylink. Teď nastal problém kanály to našlo všechny, ale když chci přenout kanál např. z čt1 na čt2 tak vypadne signál. Ale když pohnu s kabelem tak program zase naskočí ale při dalším přepnutí signal zase vypadne. Nemá s tím někdo zkušenost prosím?

Jen dodatek, stará televize s tímto kabeleme fungovala bez problému.

Občas je problém v tom, že člověk má u šroubovacího konektoru problém s chycením závitu. Každý televizor/výrobce to má trochu jinak ostré. Myšleno závit. Pak ona koncovka může lépe, či hůře „kousat“ šroubení. Při špatném zašroubování dochází pak, samozřejmě, k nedostatečnému kontaktu a tím i anomáliím v příjmu.

Mám pocit, že TCL někde v nastavení má ukazatel stavu signálu. I ten by mohl říct, co se děje. Zda je na vině modul s kartou, anebo skutečně se jedná o vadu signálu.

-- 20. 11. 2023 19:16 --

Tupoma píše:
tombas píše:Jaký máte nastavený obrazový režim? To vypadá na nějaký dynamický nebo AI, zkuste dát kino (cinema), případně filmmaker, tam by mělo být skoro vše automaticky vypnuté.

Mám režim štandard, kde ECO a všetky tie blbosti v jase mám vypnuté. Vtip je v tom, že ja mám doma na 75c845 rovnaké nastavenie a jas drží na nastavenej hodnote. Na otcovej 55c735 rovnaké nastavenie a jas behá ako šialený.

Podívej se, zda má otec aktuální operační systém televizoru a veškeré aplikace, zvláště pak systémové, někde nevisí s aktualizací. To najdeš při vstupu do Google Play a tam je varianta s aktualizací aplikací. Pokud není software TV aktuální, je třeba aktualizaci zavolat.

Prošel bych všechna nastavení obrazu a televizoru, a skutečně vypnul veškerá udělátka. Určitě je nutné zrušit jakýkoliv A.I. režim, tj. umělou inteligenci s automatikou. Také je nutné si uvědomit, že nastavení pro tuner, následně nemusí být použito pro některý ze vstupů. Je třeba v nastavení vždy určit, zda se hodnoty budou vztahovat k právě aktuálnímu tuneru/vstupu, anebo ke všem. Při potížích, je zpočátku lepší volit pro veškeré alternativy jedno nastavení (respektive jedno pro HDR a jedno pro SDR).

A zrušte všechno, co se týká režimu OBCHOD. Cokoliv najdete, vypněte.

Vyber režim Kino/Film a ručně dejte jas na desítku. Zůstane tam i po nějaké chvíli?
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 20. 11. 2023 20:46

Šroubovací konektor se chytne závitu bez problému, jde i lehce dotáhnout. Kouknul jsem na tu kvalitu a sílu signálu - 100% to ukazuje u intenzity a 98% u kvality signálu. Jakmile ale přepnu kanál okamžitě to spadne na 0 oboje a tv kanál nefunguje. Pak zase musím koncovku vytahnout znovu nasunout a funguje to. Už jsem z toho celkem zoufalej.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tupoma 20. 11. 2023 20:57

Tupoma píše:

MgX píše:Podívej se, zda má otec aktuální operační systém televizoru a veškeré aplikace, zvláště pak systémové, někde nevisí s aktualizací. To najdeš při vstupu do Google Play a tam je varianta s aktualizací aplikací. Pokud není software TV aktuální, je třeba aktualizaci zavolat.

Prošel bych všechna nastavení obrazu a televizoru, a skutečně vypnul veškerá udělátka. Určitě je nutné zrušit jakýkoliv A.I. režim, tj. umělou inteligenci s automatikou. Také je nutné si uvědomit, že nastavení pro tuner, následně nemusí být použito pro některý ze vstupů. Je třeba v nastavení vždy určit, zda se hodnoty budou vztahovat k právě aktuálnímu tuneru/vstupu, anebo ke všem. Při potížích, je zpočátku lepší volit pro veškeré alternativy jedno nastavení (respektive jedno pro HDR a jedno pro SDR).

Vyber režim Kino/Film a ručně dejte jas na desítku. Zůstane tam i po nějaké chvíli?

Aktualizaciu som hneď skúšal a žiadnu mi neponúklo. Je tam teraz nejaká z decembra minulého roka, neviem to teraz presne zistiť keďže nebývam s otcom. Pomohlo ak by som vedel aká je teraz aktuálna na 55c735, ak by vedel niekto tak nech mi napíše. Ale dal som ručne vyhľadať a nič nenašlo. Všetko som ručne povypinal, skúšal som všetky režimy a po čase to začne ten jas kolísať. Teraz mi aj otec volal, že má jas na nule.
Tupoma
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 20. 11. 2023 21:32

Yuri92 píše:Šroubovací konektor se chytne závitu bez problému, jde i lehce dotáhnout. Kouknul jsem na tu kvalitu a sílu signálu - 100% to ukazuje u intenzity a 98% u kvality signálu. Jakmile ale přepnu kanál okamžitě to spadne na 0 oboje a tv kanál nefunguje. Pak zase musím koncovku vytahnout znovu nasunout a funguje to. Už jsem z toho celkem zoufalej.

OK. Takže platí ale stále to, že když pohneš kabelem, dojde ke změně stavu signálu? Pokud ano, zkus prověřit, zda je to spíše v oblasti kabelu, či napevno zasazené šroubovice konektoru. Nevím, jak dlouho ten konektor máš na kabelu přidělaný, ale skoro by stálo za to, zvážit výměnu. Tím ale nechci říct, že nemůže jít o vadu televizoru.

Jaký modul s jakou kartou používáš? Máš ještě původní s běžnou formou karty, či nový s integrovanou?

Při přepnutí to vypadne vždy, tj. i při přepnutí přes čísla ovladače? Vždy i při přepnutí nekódovaný (FTA) na nekódovaný (FTA)?

Po instalaci televizoru jsi ho někdy obnovoval do továrního nastavení?

Samozřejmě platí, že můžeš dát dotaz podpoře TCL, co napíšou za případnou radu. Osobně bych ale překontroloval i tu signálovou cestu, zvláště pak, pokud od instalace satelitu již proběhlo pár let.

-- 20. 11. 2023 20:40 --

Tupoma píše:
Tupoma píše:

MgX píše:Podívej se, zda má otec aktuální operační systém televizoru a veškeré aplikace, zvláště pak systémové, někde nevisí s aktualizací. To najdeš při vstupu do Google Play a tam je varianta s aktualizací aplikací. Pokud není software TV aktuální, je třeba aktualizaci zavolat.

Aktualizaciu som hneď skúšal a žiadnu mi neponúklo. Je tam teraz nejaká z decembra minulého roka, neviem to teraz presne zistiť keďže nebývam s otcom. Pomohlo ak by som vedel aká je teraz aktuálna na 55c735, ak by vedel niekto tak nech mi napíše. Ale dal som ručne vyhľadať a nič nenašlo. Všetko som ručne povypinal, skúšal som všetky režimy a po čase to začne ten jas kolísať. Teraz mi aj otec volal, že má jas na nule.

Pokud víš, že máte vše vypnuté a není tam nějaký demo režim obchod atp. pak zkus volat servis.

Anebo v případě, že Ti hoří čas kvůli možnému vrácení, tak telku vrať a objednej jiný kus.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 21. 11. 2023 08:56

Takže jsem vyzkoušel tvoje rady. Když koncovku zašroubuju tak je síla singnálu 100% a když s kabelem hýbu signál se pořád drží na 100% tím pádem si myslím že konektor v tv i koncovka je v pořádku. Potom jsem zkusil přepnout z čt1 na čt24, sport, bez problému singnál nevypadnul ale jakmile přepnu z čt na novu signál vypadne. To stejné když zůstanu kanálem na nově, můžu přepínat z novy na nova cinema bez problému, ale jak přepnu zpět na čt signál vypadne.

Cam modul mám ještě původní Technicrypt irdeto CI+ kde se karta musí vložit do modulu. Asi teda stojí za to vyzkoušet ten nový integrovaný?

A tovární nastavení se neprovádělo, jen provotní spuštění tv.

Po vyzkoušení CAM modulu skylink 803 problém nevyřešen, při přepnutí z čt na novu se signál ztratí. Stará televize s tímto novým modulem funguje.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2023 13:03

Obrázek

Tento modul by měl být OK.

Nechej modul s kartou v TV. Udělej kompletní reset/obnovu do továrního nastavení. Vše znovu nainstaluj a nalaď. Ověř výsledek.

Jak staré máš LNB na parabole?

Pokud nepomůže, volej podporu/servis.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 21. 11. 2023 15:06

Tovární nastavení nepomohlo. Ono jen stačí když mám puštěnou čt1 která jede, vypnu/zapnu tv a už to nemá signál. Budu volat asi servis, nebo tv vrátit? Právo na to mám ne?

A to LNB bude staré asi 10 let +-.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2023 17:03

Pokud jsi kupoval vzdáleně... objednávka přes net, telefonicky, určitě by tam měla být 14 denní lhůta pro odstoupení od smlouvy.
Jinak za zavolání servisu před případným vrácením nic nedáš. Třeba budou mít nějaký poznatek a poradí.

Nezpochybňuji to, že může být skutečně problém někde v TV. Avšak zvážil bych i případnou obměnu LNB. 10 let není málo a mně podobně začalo jedno zlobit. A to při přechodu/přepnutí z jednoho na jiný transpondér.

Předpokládám, že veškerá další technika na stejném satelitním systému jede stabilně a ani při stejném přepnutí kanálů nedochází k zásadní změně kvality a síly signálu.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 21. 11. 2023 18:21

Ano, přes internet.

Doma nám jedou další dvě tv na stejnej satelitní systém bez problému.

Zavolám na ten servis a pak dám vědět jak to dopadlo. Zatím děkuji za rady.
Yuri92
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod MgX 21. 11. 2023 21:54

Snaha byla. Škoda, že nic nevyšlo.

Když se mně začalo kazit LNB, zjistil jsem, že u jednoho TP se snížila kvalita a síla signálu. A na některých zařízeních zlobilo přepínání. Ovšem jen u přechodu z/na určité TP/frekvence. Jinde OK. Po výměně šla nahoru kvalita a síla signálu a vše se stabilizovalo.

Určitě dej vědět, zda něco poradili. Díky
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Yuri92 23. 11. 2023 08:13

Tak servis od TCL přijede v úterý příští týden. Jinak s tím LNB souhlasím nic nevydrží věčně, to bych řešil případně až co řekne technik.

Ale ještě se chci zeptat, jde nějak nastavit když zapnu tv aby se spustila rovnou aplikace např. O2 tv? Teď když zapnu tv zobrazí se homescreen. Pro rodiče doma to není moc praktické.
Yuri92
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka