Jakou 55" nebo 65" televize do cca 30 tisíc

CRT, LCD, Plasma, projekční TV, projektory a jiné technologie zobrazování

Moderátor: Moderátoři AVMania.cz

Odeslat příspěvekod Ondra P 3. 5. 2022 16:17

Ahoj potřebuji poradit s výběrem 55" nebo 65" televize co bude mít parádní obraz. Chtěl by na ní sledovat 4K filmy/seriály, od Disney+ hlavně Mandaloriana a Star Wars, někdy Netflix (teď hlavně Stranger Things 4), možná HBO Max, 4K bluray disky v té nejlepší kvalitě bez kompromisů, takže aby televize zvládla pěkný obraz a rychlý pohyb na jedničku. Taky bych chtěl podporu všech formátů co jsou k dispozici ideálně, dolby vision, atmos, dts a třeba i avi, v případě, že bych si pustil něco staršího, proto by se hodilo, kdyby tv dokázala zobrazit, vylepšit i horší obraz u starších věcí. Televize by na pár hodin denně sloužila i na klasický televizní vysílání a výjimečně a sport, třeba aktuálně mistrovství světa v hokeji.
Co by jste mi doporučili? Oled asi bude podávat lepší obraz ale bojím se vypálení, máte někdo dlouhodobou zkušenost s tímto druhem panelu?

Chtěl jsem qd oled ale to se bude prodávat za normální cenu nejdřív až tak koncem roku nebo příští rok. Takže to asi padá.

Díky za rady a vaše osobní zkušenosti.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 3. 5. 2022 20:44

Vím, že kdyby chyby, ale škoda, že ses nepodíval sem o pár dnů dřív. Na Datartu měli v 55" OLED Sony A83J za 25t. Což je cena přitažlivá.
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod tanguero 4. 5. 2022 07:15

Ondro, mám OLED LG od roku 2019 a žádné vypalování, nebo artefakty v obraze nejsou. TV používám stejně jak chceš ty, Netflix, filmy, seriály. Mimochodem Mandalorian a podobné seriály, kde je hodně scén v šeru a chybí jásavé barvy, jsou na OLED výborné.
tanguero
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tombas 4. 5. 2022 07:38

Parádní obraz do 30 tis. budeš shánět těžko. Možná nějakou mini LED, ale tam bude spousta kompromisů vč. horší tovární kalibrace obrazu.
Za úvahu by možná stál Samsung QE65QN85A
https://televize.heureka.cz/samsung-qe6 ... B#prehled/
Nebo vychytat nějakou akci a vzít OLED LG C1.
tombas
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pike01 4. 5. 2022 08:17

Samsung ani LG už několik let nepodporují DTS, takže to může být pro starší věci trochu omezující. Na druhou stranu asi není problém jednotlivé soubory překódovat nebo sehnat s jiným zvukovým formátem, pokud ta potřeba nastane.
Pro dané nasazení bych asi nic jiného než oled nezvažoval. Sony s androidem by měla splnit všechny nároky.
pike01
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra P 4. 5. 2022 11:00

Tak klidně za 40 tisíc, jestli to pomůže k lepšímu obrazu. Co Sony A90J co tady na fóru někdo řešil. V 55" jsem ji viděl za 47K, co je trochu dráž ale vyplatí se? Nebo jinou alternativu?
Máme doma Samsung QE55QN85A a tam mě občas vadila nepodpora avi a divx, když jsme chtěli přehrát něco staršího. DTS bych asi mohl případně vyřešit přehráním z počítače co bude vedle televize.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod michalko58 4. 5. 2022 14:00

Ak chces lacnejsi OLED (hocijaky obrazovo prekona lubovolne LCD), mas v podstate 2 moznosti a zavisi na tebe, ktoru uprednostnis.
Najlacnejsi ponuka LG (rada A s 50Hz, pripadne o nieco drahsia rada B so 100Hz) panelom) so vsetkymi neduhmi ohladne podporovanych starsich formatov zvuku a videa a mierne obmedzenej ponuky aplikacii.
Potom nasleduje Philips (rada 70x) s Androidom (a jeho neduhmi), ktory prehra takmer vsetko (pomocou VLC alebo Kodi). Zatial ma vsetky OLED so 100Hz panelmi.

Vypalenia sa moc neboj.

https://www.rtings.com/tv/learn/real-li ... rn-in-test
michalko58
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Pebu86 4. 5. 2022 16:24

Nejlepší tv do 30.000 Kč v 65" cena je podpultová, tak neváhej: https://www.exasoft.cz/philips-65oled70 ... 00678.html
Pebu86
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra P 4. 5. 2022 18:42

tombas píše:Parádní obraz do 30 tis. budeš shánět těžko. Možná nějakou mini LED, ale tam bude spousta kompromisů vč. horší tovární kalibrace obrazu.
Za úvahu by možná stál Samsung QE65QN85A
https://televize.heureka.cz/samsung-qe6 ... B#prehled/
Nebo vychytat nějakou akci a vzít OLED LG C1.

Tuhle televizi máme v 55" doma jako společnou tv ale tam mi vadí lehčí blooming hlavně při pohledu ze strany a nepodpora některých formátů. Za cenu 20 tisíc to ale byla celkem dobrá volba. Teď hledám něco jenom pro sebe.
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod Ondra P 11. 5. 2022 02:00

Uvažuju, že bych vzal LG C1 v 65" je tady někdo, kdo ji třeba má? Myslíte, že to bude dobrá volba?
Ondra P
Junior

Odeslat příspěvekod paolous 11. 5. 2022 20:45

Ano a opravdu je OLED65C1 nejlepsi volba, neni o cem, akorat stoji pres 30000 ale jsou ruzny akce...
Navic nekde jsem ted videl novy test C1 a C2, ktera bude lepsi, ale ne nijak vyrazne psali, a ma stat o hodne vic.
Ber ji, nebudes litovat
paolous
Junior