od Albert.Bert 18. 6. 2022 16:43
Tak po velmi složitém, zdlouhavém a složitém testování jsem dospěl k pár zjištěním. Mohlo by se to hodit i dalším, jelikož Samsung se nikde o problematice více zařízení s vlastním ovladačem nezmiňuje. Mé poznatky jsou ryze subjektivní, není vyloučeno že se naprosto pletu a melu.....tedy píšu nesmysly. "Chyba tisku vyhrazena:", jak se píše všude. Nicméně po testování mohu směle prohlásit, že níže uvedené platí minimálně u mě a mých zařízení.
Bluetooth ovladač je vždy spárován se svým zařízením, nelze s ním tedy ovládat jiný přístroj, než ten se kterým je spárován. Zapínání však zjevně funguje jinak, na odlišném principu. Zapínání a vypínání totiž také funguje na bluetooth principu, ovšem kromě toho také na starším "laserovém", ačkoli se mi nepodařilo zjistit kde je laser na ovladačích přesně umístěn, ale lze to vyvodit (nejspíš jako u starších modelů, jednoduše vpředu, jen je důsledně skryt). Tato funkce slouží nejspíš jako pojistka. Pokud totiž nebudete mít svůj ovladač (je rozbitý, ztracený apod.), můžete si zakoupit nový. Ten je ovšem nutné spárovat. K tomu potřebujete TV či monitor zapnout (jak jsem zmiňoval dříve, monitor nemá žádné tlačítko, ani k zapnutí), a přesně pro tuto situaci je tu onen "laser" který namíříte na přístroj a použijete zapínací tlačítko. Poté můžete vyvolat párování. Pokud však chcete zapnout/vypnout jen jedno z vlastněných zařízení a netýká se vás situace s párováním, dochází k nepříjemnému zapínání a vypínání druhého zařízení. Je potřeba dát ovladač zcela (naprosto, totálně, úplně) mimo dohled druhého přístroje, který jen nevhodně reaguje na zapínání/vypínání vámi zamýšleného přístroje. A to je poněkud problém, často nestačí ani dát ovladač pod stůl, "laser" je poněkud široký a možná se i odráží. Tohle se Samsungu opravdu nepovedlo, ani se nedivím že se o tom nikde nezmiňuje, protože je to poněkud nedůstojné firmy takového věhlasu jako jsou oni.
Omlouvám se za svůj laický popis, snažil jsem se vystihnout obtížnost situace, nejsem odborník na tuhle problematiku. Což ovšem zjevně není ani Samsung, když to takhle zpackal.